Home » , » Απίστευτες μάχες σώμα με σώμα μπάτσων διαδηλωτών τώρα στο Παρίσι (Βίντεο)

Απίστευτες μάχες σώμα με σώμα μπάτσων διαδηλωτών τώρα στο Παρίσι (Βίντεο)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2020 | 8:14 μ.μ.



Πολύ θα επιθυμούσαμε γεγονότα όπως αυτά που συμβαίνουν σήμερα στην Γαλλία, να γινόταν στην χώρα μας  να παρακολουθούσαμε τον τρόπο που θα μας τα παρουσίαζαν στα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων "έγκυροι" "ενημερωτές της κοινή γνώμης" όπως ο κ. Ευαγγελάτος και η κ. Κοσιώνη, και θα μας τα σχολίαζαν "επιφανείς" δημοσιολόγοι, όπως ο κ. Τσίμας και ο κ. Παπαχελάς. 

Αυτές τις ώρες όπως βλέπουμε και στο βίντεο που παραθέτουμε γίνονται κανονικές μάχες στους δρόμους του Παρισιού μεταξύ δυνάμεων καταστολής και διαδηλωτών και ευχόμαστε να μην υπάρξουν νεκροί από τους διαδηλωτές..

Ο Γαλλικός λαός έχει εξαγριωθεί από την αστυνομική βία. (Το ότι τα παλικάρια του Χρυσοχοϊδη δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τους Γάλλους συναδέλφους τους, κι εμείς το μόνο που κάνουμε είναι να τους κριτικάρουμε στο διαδίκτυο είναι μια άλλη πονεμένη ιστορία). 

Ετσι σήμερα χιλιάδες Γάλλοι πλημμύρισαν τους δρόμους σε όλη την Γαλλία, με αφορμή το βίντεο που κυκλοφόρησε με τον άγριο ξυλοδαρμό ενός μαύρου μουσικού παραγωγού από αστυνομικούς, -ήταν τόση η κτηνωδία των μπάτσων ώστε μέχρι και ο  Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν αναγκάστηκε να δηλώσει ότι ήταν "επαίσχυντες οι εικόνες ξυλοδαρμού του"- αλλά και το νομοσχέδιο περί "Καθολικής Ασφάλειας" που προωθείται στην Γαλλία.'

Οι χιλιάδες διαδηλωτών, λοιπόν σήμερα, έδειξαν ότι δεν θα επιτρέψουν να γίνει η χώρα τους ένα αστυνομοκρατούμενο κράτος. Κρέμασαν στα "μανταλάκια" τους βουλευτές που ψήφισαν το αντιδραστικό νομοσχέδιο, κατέστρεψαν κάμερες παρακολούθησης των δρόμων, ενώ από την οργή τους δεν ξέφυγαν και πολυτελή αυτοκίνητα.

Δεν πανικοβλήθηκαν όταν δέχτηκαν εκτεταμένη χρήση χημικών και δακρυγόνων από τους μπάτσους, ενώ όπως βλέπουμε και στο παρακάτω βίντεο γίνονται κανονικές μάζες με τους μπάτσους στους δρόμους του Παρισιού. 

Υ.Γ: Στην δεύτερη φώτο το αυριανό πρωτοσέλιδο της  Liberation:"Nαυτία" είναι ο πρωτοσέλιδος τίτλος του και όπως μας ενημερώνει με ανάρτησή της στο twitter η δημοσιογράφος Μαρία Δεναξά  σχ ολιάζει τη βίαιη επίθεση αστυνομικών σε πολίτη με κριτήριο το χρώμα του. Η υπόθεση ενίσχυσε τις αντιδράσεις για το νόμο καθολικής ασφάλειας που απαγορεύει σε πολίτες κ δημοσιογράφους να βιντεοσκοπούν αστυνομικούς

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger