Home » , , » Συναγωνίζονται σε χυδαιότητα, αλητεία, ατσιπωσιά, ξεδιαντροπιά, οι δεξιοί γόνοι ...

Συναγωνίζονται σε χυδαιότητα, αλητεία, ατσιπωσιά, ξεδιαντροπιά, οι δεξιοί γόνοι ...

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2020 | 5:33 μ.μ.

Της Τ. Γ.

Συναγωνίζονται σε χυδαιότητα, αλητεία, ατσιπωσιά, ξεδιαντροπιά, οι δεξιοί γόνοι ... 

Το πρόσφατο όμως σχόλιο της Αλεξίας Εβερτ, έχει και μια άλλη διάσταση. Η εν λογω "κυρία", που χαρακτήρισε "τρωκτικά και κατσαρίδες" τους αγωνιζομένους πολίτες, είναι Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης (!!!) του Δήμου Αθηναίων. 
Και δεν χρειάζεται ιδιαίτερη νοημοσύνη, για να αντιληφθούμε πως αντιμετωπίζονται οι κοινωνικά ευάλωτοι συμπολίτες μας, (άστεγοι, άποροι, άνεργοι, εξαρτημένοι), που τυγχάνουν στο πεδίο δικαιοδοσίας της... 

Ντροπή μόνο, για λογαριασμό της, μια και το συναίσθημα τούτο, απουσιάζει παντελώς, από τους κύκλους και το συνάφι της... 

Υ.Γ
. Και κάποιες ιστορικές υπενθυμίσεις. Ο γεννήτορας της Μιλτιάδης Εβερτ πρωτοστατούσε στην ακροδεξιά φοιτητική οργάνωση ΕΚΟΦ ... πριν αναλάβει την αρχηγία της Ν.Δ. Για άλλη μια φορά, ''το μήλο κάτω απ' τη μηλιά''.

Ο δε Αγγελος Εβερτ, παππούς της κ. Αντιδημάρχου, ήταν εκείνος που ως διοικητής της Αστυνομίας Πόλεων της Αθήνας στην περίοδο της κατοχής, και καλός συνεργάτης των Γερμανιών, έδωσε εντολή να χτυπηθούν και να δολοφονηθούν ειρηνικοί διαδηλωτές ξεκινώντας έτσι τα Δεκεμβριανά. ..

Στις 4 του Δεκέμβρη η Κ.Ε του ΕΑΜ 1944 κηρύσσει απεργία. Τα πάντα ερημώνουν στην Αθήνα. 

Σε μια συγκλονιστική ατμόσφαιρα πένθους και μαχητικότητας, ο λαός κήδεψε τους νεκρούς του, που είχαν δολοφονήσει οι χωροφύλακες του Εβερτ. (Εχει μείνει ιστορική η φωτογραφία με το πανό που κρατούσαν μαυροφορεμένες κοπέλες στην κεφαλή της πένθιμης πομπής και το οποίο έγραφε: «Όταν ο λαός βρίσκεται μπροστά στον κίνδυνο της τυραννίας διαλέγει ή τις αλυσίδες ή τα όπλα. ΕΑΜ»).
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger