Home » , , , » Tο δήθεν “αποτυχημένο σύστημα” προστασίας της δημόσιας υγείας και το "επιτυχημένο" της Ν.Δ

Tο δήθεν “αποτυχημένο σύστημα” προστασίας της δημόσιας υγείας και το "επιτυχημένο" της Ν.Δ

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2020 | 11:45 μ.μ.


Γράφει ο mitsos175

 “Η αλήθεια βρίσκεται στον λόγο του Θεού!
- Ε όχι πατέρα. Η αλήθεια βρίσκεται στους Sex Pistols! Γκέγκε;”
(ατάκα από παλιά ταινία)

Πάντως δε βρίσκεται στη ΝΔ.

Στα γίδια που ψήφισαν ΝΔ και μετά τις τελευταίες εξελίξεις όπου η κυβέρνηση αναγκάστηκε να νοικιάσει -αυτό που ονόμασε "επίταξη"-  κλίνες από ιδιωτικά μαγαζιά υγείας, θέλω να του κάνω μια αφιέρωση.

Θα τους παραθέσω έναν διάλογο. αυτός έγινε 3 Μάη του 2020 κατά την ενημέρωση των διαπιστευμένων συντακτών υγείας. Είναι η απάντηση που έδωσε ένας νεοφιλελές κυβερνητικός αξιωματούχος, ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνη σε ερώτηση συντάκτριας του ¨Ριζοσπάστη". 

Οι σοκαριστικές εικόνες από το νοσοκομείου του Βόλου που δείχνουν σακούλες με σορούς πάνω σε φορεία καθώς δεν υπάρχει χώρους στους ψυκτικούς θαλάμους, οι δραματικές εκκλήσεις από γιατρούς να προσλάβει άμεσα υγειονομικό προσωπικό μας δείχνουν την τραγική κατάσταση που βρισκόμαστε.  

Σκεφτείτε πόσο διαφορετικά θα ήταν τα πράγματα αν η κυβέρνηση αντί για ψέματα, φτηνό αντικομμουνισμό,  ποντάροντας μόνο στην επικοινωνιακή πολιτική, εφάρμοζε τις προτάσεις που είχε κάνει το ΚΚΕ καθώς και οι συνδικαλιστικές οργανώσεις των υγειονομικών.

Ε.ΤΖΙΒΡΑ
: Κύριε Κοντοζαμάνη, ενώ τα κενά των νοσοκομείων ανέρχονται σε 30.000 η κυβέρνηση μιλάει για προσλήψεις μόλις 4.000 συμβασιούχων, για τους οποίους μάλιστα ακόμα και ο υπουργός Υγείας ισχυρίζεται ότι θα μονιμοποιηθούν μόνο οι μισοί. Έτσι, μεταξύ άλλων, η σταδιακή επανεκκίνηση τακτικών ραντεβού, χειρουργείων, εξετάσεων και τα λοιπά, θα έχει ακόμα πιο πολύμηνες λίστες αναμονής, ενώ μάλιστα προβλέπεται και δεύτερο κύμα της πανδημίας. Γιατί δεν ενισχύετε το δημόσιο σύστημα υγείας με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων εργαζομένων; Γιατί δεν προχωράτε σε δωρεάν επαναλειτουργία των απογευματινών ιατρείων; Γιατί δεν εντάσσετε τον ιδιωτικό τομέα και τους αυτοαπασχολούμενους ιατρούς σε κρατικό σχέδιο δωρεάν περίθαλψης για όλους;

Β. ΚΟΝΤΟΖΑΜΑΝΗΣ: Έχουμε απαντήσει πολλές φορές σε ανάλογες ερωτήσεις, τόσο στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου στη Βουλή, όσο και στην τακτική ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας.

Έχουμε ξεκαθαρίσει από την αρχή ότι για εμάς δεν τίθεται θέμα χρημάτων. Ό,τι χρειάστηκε και ό,τι χρειαστεί προκειμένου το σύστημα υγείας να αντιμετωπίσει την πανδημία του κορονοϊού το κάναμε, το κάνουμε και θα το κάνουμε.

Είτε αφορά σε προσλήψεις προσωπικού που κάναμε, πραγματοποιήσαμε αρκετές προσλήψεις, πολύ περισσότερες από τον αρχικό προγραμματισμό μας, είτε αφορά την ενδυνάμωση του συστήματος υγείας με υλικά, εξοπλισμό και υποδομές.

Επομένως, το σχέδιο στήριξης και ενίσχυσης του συστήματος υγείας είναι επιτυχές μέχρι σήμερα και έχουμε τη γνώση πλέον και την εμπειρία να προχωρήσουμε πιο γρήγορα μετά το τέλος της πανδημίας αυτής στις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται το σύστημα υγείας και στην κάλυψη των όποιων κενών και ελλείψεων στο σύστημα υγείας προκειμένου να ανταποκρίνεται σε όλες τις ανάγκες όλων των πολιτών. Αυτός είναι ο στόχος μας. Να έχουμε ένα σύστημα υγείας με επίκεντρο τον πολίτη, με ποιοτικές, αποτελεσματικές υπηρεσίες υγείας για όλους.

Τώρα, σε ό,τι αφορά την ενσωμάτωση όλων των εργαζομένων και των δομών στον ιδιωτικό τομέα σε ένα κρατικό σύστημα υγείας νομίζω ότι η δημοσιογράφος προφανώς αναφέρεται σε συστήματα υγείας και πολιτικά συστήματα τα οποία έχουν εξαφανιστεί από τον πλανήτη. Νομίζω σε δύο – τρεις χώρες υπάρχουν αυτά τα συστήματα και η διεθνής εμπειρία έχει καταδείξει ότι έχουν αποτύχει.


Για να δούμε τη διεθνή εμπειρία.

Μια χώρα, η οποία έχει αυτό το σύστημα που θέλει ο Ριζοσπάστης κι εμείς του ΚΚΕ, είναι η Κούβα.

7.725 συνολικά κρούσματα. 131 νεκροί. 541 κρούσματα σε δυο βδομάδες.

Η άλλη χώρα είναι η Βόρειος Κορέα. Μηδέν κρούσματα, κανένας νεκρός!

Για να δούμε που είμαστε εμείς.

Ελλάδα: 87.812 επίσημα κρούσματα.

63.319 ενεργοί ασθενείς, άρα είμαστε ακόμα στην αρχή του β' κύματος.

Νεκροί 1.419

Από 6-19 Νοεμβρίου είχαμε 35.464 και 645 θανάτους. Σήμερα μόνο είχαμε 2.581 κρούσματα, 72 θανάτους και 519 διασωληνωμένους.

Αν είχαμε το δήθεν “αποτυχημένο σύστημα” θα είχαμε το 1/10 των απωλειών. Τα στοιχεία είναι επίσημα. Είναι αυτά που δίνει η κυβέρνηση. Τα τεστ τις τελευταίες μέρες είναι από 23.000 – 25.000 εκτός από κάποιες μέρες συνήθως Σαββατοκύριακα, που πέφτουν στις 10 με 12 χιλιάδες.

Σήμερα μπροστά στην τραγική κατάσταση που οι ίδιοι δημιουργήθησαν τρέχουν και παρακαλάνε τους φίλους τους, τους κλινικάρχες, για βοήθεια. Μόνο που οι φίλοι τους πάνε μόνο όταν τους προσκαλούν για φαΐ.

Μες την ατυχία μας ήμασταν σ' ένα μόνο πράγμα τυχεροί. Η ΝΔ δεν πρόλαβε να εφαρμόσει το σχέδιο της για την Υγεία, που περιελάμβανε ιδιωτικοποίηση των πάντων.

Γιατί θα ήταν ακόμα χειρότερα τα πράγματα. Δεν θα υπήρχε κρεβάτι για κανένα που δεν θα είχε να πληρώσει. Θα μου πείτε ούτε τώρα έχουν όσα πρέπει, αλλά τουλάχιστο 300 το μήνα θα τη γλυτώσουν.

Τώρα να τα ψάλλω στις θεούσες που μας πήραν στο λαιμό τους.

Ώστε μεταφέρετε Χριστό κι όχι Ιό ε; Κολλάει Θεός στην Εκκλησία όχι ιός, έτσι;

Θα ήμουν ιδιαίτερα σκληρός, αν έλεγα στους αρρώστους πιστούς να πάνε στους παπάδες που τους κόλλησαν, να προσευχηθούν, κι όχι στους γιατρούς και τα Νοσοκομεία.

Δεν θα το πω, γιατί οι Κομμουνιστές παλεύουμε για ένα Σύστημα Υγείας (κι όχι μόνο) που τους φροντίζει όλους. Θεωρούμε απαράδεκτη, ναζιστική, τη διάκριση ασθενών. Είμαι υπέρ του να παρασχεθεί κάθε δυνατή βοήθεια σε ανώτερους κληρικούς που ασθένησαν, παρά τη γνώμη που έχω γι αυτούς, αλλά απαιτώ την ίδια ακριβώς βοήθεια και στους φτωχούς, τους ανήμπορους. Σε όλους σύμφωνα με τον ιερό όρκο του Ιπποκράτη.

Κάποιοι εγκλημάτησαν. Είπαν σε μια ηλικιωμένη γυναίκα και το παιδί της να πάνε σπίτι. Η γυναίκα απεβίωσε. Έχουν βάψει τα χέρια τους με αίμα. Κύριε εισαγγελέα, συνεχίζετε να κάνετε γαργάρες;

Η διαφορά μας με τους δεξιούς είναι πως εμείς είμαστε άνθρωποι. Ούτε τυμβωρυχία κάνουμε, όπως έκαναν τα γαλάζια αποβράσματα, ούτε λέμε πως οι συνταξιούχοι “ζούνε πολύ”. Δε θέλουμε θανάτους. Κανένα αν είναι δυνατόν. Σκοπός μας να ζήσουν όλοι όσο το δυνατό περισσότερο και καλύτερα. Η κριτική μας σε αυτό αποσκοπεί. Και θα συνεχίσουμε ακάθεκτοι τους αγώνες κατά των ανθρωποφάγων. 

Είμαστε υπερήφανοι για τα πιστεύω μας.

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

21 Νοεμβρίου 2020 στις 11:06 π.μ.

Ό,τι και να πουν πια όσον αντικομμουνισμό κι αν ξεράσουν οι Κούληδες και οι Κοντοζαμάνηδες, η ίδια η πραγματικότητα πλέον βοά για τα αποτελέσματα της πολιτικής τους. Δεξιά πολιτική, κάθε μάρκας, σημαίνει πλέον σίγουρο θάνατο. Οι σάκοι με τους νεκρούς εκτός ψυγείου (ούτε τέτοιο δεν έχει το σύστημα υγείας του ελληνικού καπιταλισμού) είναι τα σάβανα που πολύ σύντομα θα συνοδέψουν την κυβέρνηση αυτή στην τελευταία της κατοικία. Αυτές οι φωτογραφίες με τις σχετικές επεξηγήσεις πρέπει να προωθηθούν σε όλο τον κόσμο.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger