Home » » Να εμβολιαστούμε ή όχι;

Να εμβολιαστούμε ή όχι;

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2020 | 8:04 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175

Δεν είναι η πρώτη φορά που ακούω αυτή την ερώτηση. Ούτε η τελευταία. 

Πριν χρόνια ο κόσμος (κι εγώ) ρωτούσαμε, αν θα έπρεπε να εμβολιαστούμε με τα διαβόητα “εμβόλια Αβραμόπουλου”, τα οποία ήταν πειραματικά! Μεγάλο σκάνδαλο, μάλιστα κάποιος γνωστός δεξιός ψάλτης λέγεται πως ήταν πολύ ανακατεμένος, πάντως κανείς δεν ασχολήθηκε, για ποιο λόγο πήραμε λίγο πριν τα Μνημόνια 16.000.000 άχρηστα εμβόλια! Προσφορά; Είχαν κι ένα τενεκέ λάδι δώρο ίσως;

Όμως τα πραγματικά εμβόλια είναι πολύ χρήσιμα, σώζουν δισεκατομμύρια ζωές.

Να κάνουμε εμβόλιο ή όχι; Σε αυτό θα σας πούμε τη μοναδική σωστή απάντηση:

Ό,τι πει ο γιατρός σας. Ο άνθρωπος που του εμπιστεύεστε, την υγεία σας και κατ' επέκταση τη ζωή σας. Δεν μπορεί οι δημοσιογράφοι ή οποιοσδήποτε άλλος να δώσει απάντηση για ιατρικό θέμα.

Για τον λόγο πως ο επιστήμονας γνωρίζοντας το ιστορικό σας, την κατάστασή σας, θα κρίνει με βάση τα στοιχεία που διαθέτει, την πείρα και τις γνώσεις του, τι πρέπει να κάνετε.

Οποιοσδήποτε άλλος μπαίνει σε ξένα χωράφια. Μπορεί είτε έτσι, είτε αλλιώς, να πάρει στο λαιμό του ανθρώπους. Το έκαναν οι παπάδες με τις θεωρίες τους για τον κοροναϊό και την πάτησαν.

Λέμε το αυτονόητο, “ακούτε το γιατρό σας”, γιατί βλέπουμε ένα επικοινωνιακό πόλεμο μεταξύ των υποστηρικτών και των αρνητών των εμβολίων. Όπως συμβαίνει σε όλους τους πολέμους, θα υπάρξουν θύματα.

Όσο θανάσιμο λάθος πιστεύουμε πως είναι να αρνηθούμε να εμβολιαστούμε, άλλο τόσο θεωρούμε πως ο εξαναγκασμός σε εμβολιασμό, το μόνο που θα κάνει είναι να ενισχύσει την καχυποψία.

Αυτό το είχε καταλάβει ο Καποδίστριας. Έτσι αντί να υποχρεώσει τους Έλληνες να τρώνε πατάτες, τις οποίες στην αρχή παρείχε δωρεάν αλλά κανείς δεν ήθελε, έβαλε δήθεν να τις φυλάνε. Τις έκλεψαν, τις δοκίμασαν, είδαν πως ήταν ωραίες, κι έτσι τρώμε πατάτες από τότε σχεδόν κάθε μέρα.

Κύριε Πέτσα μου, δεν χρειάζεται άλλο δωράκι στα κανάλια. Αν ένα εμβόλιο είναι καλό, θα το μάθει ο κόσμος αμέσως.

Απλά υπάρχει καχυποψία και δεν κατηγορώ καθόλου τους επιφυλακτικούς, παρά τη διαφωνία μου μαζί τους. Γιατί η κυβέρνηση έκανε τα πάντα για να χάσει την αξιοπιστία της. Από σκάνδαλα μέχρι μαγειρέματα. Από πρόστιμα μέχρι να πάρει τα βουνά! Με την ευκαιρία υπερκόσμο το καλάμι που καβάλησε το πρωθυπουργικό ζεύγος.

Τα αντιφατικά που έλεγε και έκανε η ΝΔ δημιούργησαν στον κόσμο ανασφάλεια.

Λοιπόν πράγματι τα εμβόλια έγιναν σε πολύ λιγότερο χρονικό διάστημα από ότι συνήθως. Υπάρχει όμως εξήγηση. Η πανδημία έπληξε την οικονομία και οι κυβερνήσεις αποφάσισαν να διαθέσουν χρήματα στην Υγεία. Πως το πάθανε; Κάνουμε κατάλογο τους φούρνους που γκρεμίστηκαν.

Δεν έδωσαν όλες, η δική μας τα έχωσε σε μπάτσους και κανάλια.

Η χρηματοδότηση είχε ως αποτέλεσμα περισσότερα μέσα στην διάθεση των επιστημόνων, άρα πιο γρήγορα αποτελέσματα.

Φυσικά υπάρχουν επιστήμονες που θα εξετάσουν κάθε εμβόλιο. Θα δουν τα υπέρ και τα κατά. Σκοπός των κυβερνήσεων είναι να ακούσει τους επιστήμονες κι όχι να τους χρησιμοποιεί ως άλλοθι για επικοινωνία ή μίζες.

Το πρόβλημα λοιπόν της κυβέρνησης είναι η αξιοπιστία της. Κανείς δεν πιστεύει το Μητσοτάκη, ούτε καν αυτοί που τον ψήφισαν στις τελευταίες εκλογές. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως πρέπει να αρνηθούμε τα εμβόλια και να αμφιβάλουμε για τα πάντα.

Εδώ έρχεται ο προσωπικός γιατρός που θα πει τι να κάνουμε.

Χρειάζεται λιγάκι ψυχραιμία. Αν δούμε πως υπάρχει πρόβλημα, τότε θα ζητήσουμε ευθύνες. Δεν υπάρχει περίπτωση να δώσουμε λεφτά που δεν περισσεύουν σε άχρηστα πράγματα. Όποιος παίξει με την Υγεία, θα πάει σίγουρα φυλακή. Σίγουρα, όποιος κι αν είναι. Ο κόσμος θα το απαιτήσει.

Αλλά δεν μπορούμε και να μην πάρουμε εμβόλια. Ποιο από όλα; Εκείνο που οι επιστήμονες με μόνο κριτήριο το καλύτερο αποτέλεσμα για την Υγεία, θα πουν πως είναι το κατάλληλο. Και αυτοί δεν είναι η “ΔΑΠ λοιμωξιολόγων” που δυστυχώς κατάντησε το άλλοθι ενός δικτατορίσκου.

Η ΝΔ οφείλει να λάβει υπόψη τους πραγματικούς επιστήμονες χωρίς άλλα κόλπα.

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 4 σχόλια

2 Δεκεμβρίου 2020 στις 8:14 μ.μ.

Ναι mitsos! Υπαρχουν ιατροι αρκετοι που σου απαντουν για τα υπαρχοντα εμβολια οτι αμα θες να το κανεις να στο γραψω.
Ετσι θα το παμε ατομικη ευθυνη;;;;

3 Δεκεμβρίου 2020 στις 2:10 π.μ.

Τα εμβόλια δεν είναι πανάκεια.
Ούτε αθώα αν κρίνουμε από μαζικούς εμβολιασμούς σε Ινδία και Αφρική που σκότωσαν χιλιάδες και άφησαν στείρα νεαρά κορίτσια στην Αφρική.
Αλλά και οι κολοσσοί φαρμακοβιομηχανίες είναι το ίδιο βρώμικες όσο και το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα.
Είναι με άλλα λόγια :"πολλά τα λεφτά Άρη"...
Όποιος θέλει να γίνει πειραματόζωο με γειά του και χαρά του.
Ο καημός τους μέχρι δακρύων να μας εμβολιάσουν για μία "πανδημία" που έχει 0.15% θνητότητα βρωμάει από μακρυά.
Εκτός για όσους είναι ακροατήριο του Εισαγγελάτου στον ΣΚΑΙ.

3 Δεκεμβρίου 2020 στις 11:59 π.μ.

Άλλο το δικαίωμα του κάθε ανθρώπου να αποφασίζει ο ίδιος για την υγεία του και άλλο “ατομική ευθύνη” όπως την εννοεί η κυβέρνηση, να κατηγορείται ο καθένας μας για τις ελλείψεις του κράτους.
Όταν δεν έχουμε προσωπικό και υλικό στα Νοσοκομεία δε φταίνε οι ασθενείς. Όταν άνοιξαν τουρισμό, σχολεία χωρίς μέτρα προστασίας, δε φταίει ο κόσμος. Όταν πχ αναγκαστικά πρέπει να πας με το λεωφορείο στη δουλειά, δε φταις εσύ αν κολλήσεις.
Αυτό που λένε κράτος οφείλει να παρέχει τα απαραίτητα. Ιατρούς, φάρμακα και κάθε είδους υλικό σε όλους.

3 Δεκεμβρίου 2020 στις 12:03 μ.μ.

Να κάνουμε καμιά ομαδική παραγγελία εμβολίου από Κούβα να ενισχύσουμε τα συντρόφια

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger