Home » » Ένας Αλαβάνος, ένας Μητροπολίτης κι ένας Κορονοϊός!

Ένας Αλαβάνος, ένας Μητροπολίτης κι ένας Κορονοϊός!

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2020 | 5:48 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175  

Ο Μητροπολίτης Καστοριάς Σεραφείμ πριν μερικούς μήνες στο πρώτο lockdown έλεγε φανερά στενοχωρημένος:

“Ένας Αλαβάνος από τον αριστερό χώρο να κάνει προτάσεις και η κυβέρνηση, το κυβερνών κόμμα, η Νέα Δημοκρατία, να κλείνει τους ναούς”;

Λυπόταν πολύ για τα άδεια μαγαζιά της εταιρείας “Εκκλησία ΑΕ”, διαφωνούσε με το κλείσιμο των ναών, ενώ θεωρούσε τα μέτρα να κλείσουν οι ναοί “ακραία” αφού οι πιστοί κολλούσαν από “απρόσεκτους”!

“Τέτοιες βλασφημίες που ακούστηκαν για το θεοσύστατο Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας, εγώ έχω τόσα χρόνια κληρικός… έχω κοινωνήσει ανθρώπους με ηπατίτιδα, έχω κοινωνήσει ανθρώπους ετοιμοθανάτους… τέτοιες βλασφημίες δεν είχαν ακουστεί ποτέ”.

“Η μετάληψη των Αχράντων Μυστηρίων δεν μεταδίδει τίποτα, κανένα ιό”...

“Να μη φοβηθεί κανένας, μας έχει ο Χριστός κάτω από το μανδύα Του”...

Πριν λίγες μέρες έγραφε:

“Προβληματίζομαι με την τρομοκρατία και τον φόβο που ασκείται στον ελεύθερο στη σκέψη και αδούλωτο στην καρδιά Έλληνα Ορθόδοξο”.

“Προβληματίζομαι, όταν βλέπω τα αστυνομικά όργανα να περιφρουρούν τον υπερμεγέθη Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέα στην Πάτρα, μην τυχόν και πλησιάσει κανείς κατά την ημέρα της εορτής του Πρωτόκλητου Αποστόλου, που τόσο ευλαβικά τιμάται στην πρωτεύουσα της Πελοποννήσου. Σκέφτηκα, μήπως θα συλλάβουν τον απόστολο...”

Για τον απόστολο δεν ξέρω, πάντως τα λουλούδια τα συνέλαβαν. Μπάτσοι – λουλούδια – γεωπόνοι!

Έγραφε “Προβληματίζομαι, όταν παραθεωρείται η Εκκλησία και μάλιστα, τοποθετείται η λατρεία κάτω ακόμη και από τις καθημερινές συνήθειες του κάθε ανθρώπου. Μπορούμε να περπατούμε, μπορούμε να επισκεπτόμαστε τις υπεραγορές, μπορούμε να αθλούμαστε, μπορούμε να βγάζουμε βόλτα το κατοικίδιό μας, αλλά δεν μπορούμε να εκκλησιαστούμε. Δεν μπορούμε να κοινωνήσουμε των Αχράντων Μυστηρίων...”

Είδες για να ψηφίζουν οι θεούσες γκαντέμη;

“Η Εκκλησία είναι νοσοκομείο ψυχών” κλπ κλπ.

“Χωρίς τον Χριστό και εμβόλιο να βρεθεί, κάτι άλλο θα έρθει” και άλλα. Δεν έχω πολύ χώρο να γράψω τα όσα έλεγε τόσους μήνες.

Θα πω ακόμα πως οι γαλάζιες θεούσες, που κάνουν μηνύσεις, έγραψαν στις 2/12/2020

“Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ δεν θα εορτάσει τα ονομαστήριά του, ούτε θα δεχτεί επισκέψεις στο Ιερό Επισκοπείο.

Θα αρκεστεί στην τέλεση των Ιερών Ακολουθιών σε κάποιον Ναό της Μητροπόλεως κεκλεισμένων των θυρών, σύμφωνα με τα μέτρα της πολιτείας...” Γιατί άραγε; Τόσο σχολαστικός με τα μέτρα;

Και σήμερα έπεσε η βόμβα: Θετικός στον κορονοϊό βρέθηκε ο Μητροπολίτης Καστοριάς Σεραφείμ και νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο.

Ο Χριστός αγαπά τον Αλαβάνο για να κάνει τέτοιο χοντρό χουνέρι στον παπά.

Αν πάρει ένα από τα 100 περίπου τεμάχια του φαρμάκου που είναι στην Ελλάδα θα τη γλυτώσει. Αλίμονο στο ποίμνιο που δεν έχει μέσον και φράγκα.

Λοιπόν κολλάει ή δεν κολλάει ο ιός στην Εκκλησία;

Εκτός, αν αυτός που έλεγε να τηρούμε τα μέτρα (εκτός ναού), ήταν ανέμελος! Έκανε πάρτι, πήγε για μπύρα στο περίπτερο μετά της 12, έκανε σεξ στην πλατεία και όλες τις βλακείες που λένε τα ΜΜΕ.

Ή μήπως ήταν στις συγκεντρώσεις του ΚΚΕ;

Ανέκδοτο έγινε ο παπάς: Ένας Αλαβάνος, ένας Μητροπολίτης κι ένας Κορονοϊός!

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger