Home » , » Κυβέρνηση: Ο εμβολιασμός ως επικοινωνιακή πολιτική πουλώντας προσδοκία και ελπίδα.

Κυβέρνηση: Ο εμβολιασμός ως επικοινωνιακή πολιτική πουλώντας προσδοκία και ελπίδα.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2020 | 9:24 μ.μ.

 


Ολα τα κυβερνητικά φερέφωνα σήμερα και με αφορμή την έναρξη των εμβολιασμών, καταβάλλουν μια συντονισμένη προσπάθεια -άλλα 18,5 εκατομμύρια ευρώ αναμένεται να προσθέσουν στα θησαυροφυλάκια τους οι  βαρόνοι των ΜΜΕ, να μην το εκτιμήσουν;- να πέσει σφουγγάρι στις εγκληματικές κυβερνητικές ευθύνες ως προς την διαχείριση της πανδημίας.

Ας μην μιλήσουμε για τις κυβερνητικές προβλέψεις για το πότε θα ολοκληρωθούν οι μαζικοί εμβολιασμοί, αφού υπεύθυνα δεν έχει ανακοινωθεί κάποιο σαφές χρονοδιάγραμμα. (Σύμφωνα με εκτιμήσεις θα τελειώσουν στις αρχές φθινοπώρου).
Ο κυβερνητικός στόχος, είναι μέχρι το τέλος Μάρτη να έχουμε παραλάβει μόνο από τη Pfizer-BioNTech 1.265.550 δόσεις, ενώ αναμένεται η έγκριση των εμβολίων και των εταιρειών Moderna αρχικά και AstraZeneca στη συνέχεια. 

Πάντως και σήμερα μετά από 7 βδομάδες lockdown  σε όλη τη χώρα, τα στοιχεία που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ -53 θανάτους,  469 συνανθρώπους διασωληνωμένους  και 342 νέα κρούσματα κορονοϊού, σε μόλις  6.143 τεστ- .δεν επιτρέπουν χαμόγελα αισιοδοξίας.

Μπροστά στην δραματική ύφεση και την υγειονομική κρίση, όλο το επόμενο διάστημα η κυβέρνηση, μέσω των αργυρώνητων ΜΜΕ θα πουλάει προσδοκία και ελπίδα. Αλλωστε είναι και το μοναδικά που της απέμεινε. 

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger