Home » , » Νέα κούρσα εξοπλισμών

Νέα κούρσα εξοπλισμών

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2021 | 5:03 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175

Ο Sskai κερδίζει το παράσημο της ανοικτής παλάμης για τον πιο παραπλανητικό και ψεύτικο τίτλο “Γερμανικός Τύπος: Τι ανάγκασε τον Ερντογάν να καθίσει στο τραπέζι των διερευνητικών”!

Ότι και καλά “αναγκάστηκε” ο Σουλτάνος, δεν συρθήκαμε εμείς από τους Γερμανούς, να συζητάμε τι θα δώσουμε στους Τούρκους!

Να δείτε που όταν χαρίσουν το Αιγαίο θα πανηγυρίζουν.

Θα λένε “Θα τον αναγκάσουμε να πάρει και τη Θράκη για να μάθει”!

Στο μεταξύ εμείς αυξάνουμε τη θητεία, ενώ δίνουμε 2.500.000.000 (δυόμισι δισεκατομμύρια) ευρώ στη Γαλλική βιομηχανία Dassault.

Και για να μην λένε και κουταμάρες άλλοι ψεύτες, η οικογένεια Ντασό είναι Εβραίοι.

2,5 δισεκατομμύρια θα μπορούσαν να πάρουν αναδρομικά οι συνταξιούχοι, που όλα αυτά τα χρόνια τους λήστεψαν. Θα μπορούσαν να πάρουν μέσο όρο 1.000 ευρώ!

Θα μπορούσαν να δοθούν στην Παιδεία και την Υγεία.

Είναι το 1,5% του ΑΕΠ!

Με δημόσιο χρέος 234,73% και συνολικό σχεδόν 300 (297,49%) ο Μητσοτάκης όχι μόνο φροντίζει να μη βγούμε ποτέ από τα Μνημόνια, αλλά να βυθιστούμε ακόμα βαθύτερα.

Άλλα τόσα χρήματα σκέφτονται να δώσουν για πλοία.

Κι όλα αυτά για να ευχαριστηθούν οι πολεμοκάπηλοι φασίστες και βέβαια να πάρουν τις μίζες τους κάποια λαμόγια του κόμματος.

Τα όπλα αυτά, όπως και όλα τα προηγούμενα, δεν τα παίρνουμε για να αποτρέψουμε τον πόλεμο. Τα παίρνουμε για να οικονομήσουν κάποιοι.

Με το έλλειμμα να είναι σε διψήφιο ποσοστό του ΑΕΠ με επίσης διψήφιο ποσοστό Ύφεσης (10 - 12%) η συμφωνία αυτή είναι θάνατος για την Ανάπτυξη και την Οικονομία της χώρας.

Αλλά και επιχειρησιακά έχει πολλά μειονεκτήματα.

Δεν είναι τυχαίο πως μόνο εμείς εκτός της Γαλλίας έχουμε αυτό τον τύπο αεροσκάφους. Είμαστε άραγε πιο έξυπνοι από όλα τα υπόλοιπα κράτη; Μάλλον όχι.

“Καθώς το αεροσκάφος δεν έχει ακόμα κάποιον συμβατό σκοπευτήρα λέιζερ, είναι απαραίτητο οι στόχοι του να φωτίζονται από άλλα αεροσκάφη, όπως το Μιράζ 2000... ένα γεγονός το οποίο αποτελεί τροχοπέδη για την περαιτέρω επιχειρησιακή χρήση του τύπου”.

Δηλαδή θα έχουμε 3 τύπους μαχητικών στην Πολεμική Αεροπορία, όταν μάλιστα η συντήρηση των RAFALE θα στοιχίζει πολύ ακριβότερα.

Το πλέον άσχημο είναι πως θα υπάρξει νέα κούρσα εξοπλισμών με την Τουρκία, δηλαδή με μια οικονομία που έχει 3,4 φορές μεγαλύτερο ΑΕΠ από το δικό μας!

Που θα καταλήξει αυτό;

Μοιραία θα χάσουμε, γιατί δεν θα μπορέσουμε να ακολουθήσουμε τους γείτονες.

Θα χρεοκοπήσουμε ακόμα μια φορά. Κι ο Μητσοτάκης αυτό σκοπεύει να κάνει.

Τα 18 αεροσκάφη είναι πολύ λίγα για να αλλάξουν την τακτική κατάσταση υπέρ της Ελλάδας. Στοίχησαν όμως 7 – 8 φορές το κόστος των F16!

Η δε σύμβαση ευνοεί ξεκάθαρα τη Γαλλική εταιρεία. Πρόκειται για σκάνδαλο.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger