Home » , » Βροντερό χαστούκι στην κυβέρνηση και μάλιστα με κινηματικούς όρους.

Βροντερό χαστούκι στην κυβέρνηση και μάλιστα με κινηματικούς όρους.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2021 | 4:10 μ.μ.


Αρχίζει να προβάλλει από σήμερα η εποχή που ο φόβος αλλάζει στρατόπεδο. Οχι απλώς κουρελιάστηκε η χουντικής έμπνευσης απόφαση για την απαγόρευση συλλαλητηρίων, αλλά η μαζικότητα και πάνω απ' όλα η δυναμικότητα και το πάθος που υπήρξε στις κινητοποιήσεις φοιτητών-εκπαιδευτικών-εργαζομένων, μας δίνουν το μήνυμα "καληνύχτα αρχοντάδες, τώρα άλλαξε ο καιρός". .

Ποιο χαμογελαστές εικόνες απ' αυτές που μας δίνουν τα δεκάδες σχετικά βίντεο που κυκλοφορούν στα διαδίκτυο από Θεσσαλονίκη, Γιάννενα, Πάτρα και Αθήνα δεν θα μπορούσαν να υπάρξουν. Το ίδιο ευχάριστο συναίσθημα μας δημιούργησαν και το "κλάμα" που έριξαν οι δημοσιοκάφροι ου παρουσίαζαν τα ρεπορτάζ σε Σκάι και "Παραπολιτικά".

Δεν είναι απλώς ότι ο κυβερνητικός αυταρχισμός δέχτηκε ένα τεράστιο χαστούκι και μάλιστα με κινηματικούς όρους, ούτε είναι μόνο η πολιτική ξεφτίλα της κυβέρνησης αφού έγινε ξεκάθαρο σήμερα ότι το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο της Κεραμέως θα μείνει στα χαρτιά, ενώ δεν υπάρχει περίπτωση να επιβληθεί αστυνομοκρατία στα Πανεπιστήμια. 

Το πιο βασικό είναι ότι ο λαός και ειδικά το πιο μαχητικό κομμάτι του, η νεολαία, ξύπνησε από την νάρκη που τον είχε οδηγήσει το ναρκωτικό που με την σέσουλα και με μαεστρία του σέρβιρε η κυβέρνηση και είχε όνομα "αντιμετώπιση της πανδημίας". 

Αυτό που επίσης πρέπει να αναμένουμε, είναι ότι τις επόμενες μέρες η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να δικαιολογήσει την δικιά της ανικανότητα στην μη εξάπλωση του κορονοϊού, -ήδη άρχισε να το κάνει από σήμερα με το γραφείο τύπου της, τα ΜΜΕ του Αλαφούζου- ρίχνοντας την ευθύνη στον κόσμο που συμμετείχε στις σημερινές κινητοποιήσεις. 

Αφού οι δυνάμεις καταστολής αποδείχθηκαν άχρηστες να επιβάλλουν το "αποφασίζομεν και διατάσομεν", το μόνο που τους έμεινε είναι να επιστρατεύσουν τα φοβικά σύνδρομα των "νοικοκυραίων", κυρ Παντελήδων. (Θα ξαναπιλιπίσουν την Μπογδάνιο καραμέλα που πρωτοκυκλοφόρησε στην επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου όταν μας έλεγαν ότι αυτή που διαδήλωσαν ήταν "εν δυνάμει δολοφόνοι").

Δυστυχώς γι΄ αυτούς τα Πέτσινα ΜΜΕ κατάντησαν εντελώς αναξιόπιστα και η προπαγάνδα τους χάνει την αποτελεσματικότητά της.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger