Home » , » Οι εγκληματικοί κυβερνητικοί σχεδιασμοί για την δημιουργία στρατιάς αστέγων να μείνουν στα χαρτιά

Οι εγκληματικοί κυβερνητικοί σχεδιασμοί για την δημιουργία στρατιάς αστέγων να μείνουν στα χαρτιά

Από giorgis , Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2021 | 2:56 π.μ.

Του Γ. Γ.

Μια γνωστή εγκληματική πρόθεση της κυβέρνησης των "αρίστων" και η οποία θα δημιουργήσει κοινωνικές τραγωδίες στα λαϊκά στρώματα, φαίνεται να μπαίνει σε τροχιά τελικής φάσης μέχρι να υλοποιηθεί.  
Σύμφωνα με τα πρωτοσέλιδα δημοσιεύματα δυο ημερήσιων εφημερίδων - "Αυγή" και "Κόντραnews"- ο εφιάλτης της δημιουργίας στρατιών αστέγων, είναι πιο ορατός από ποτέ.

Από πολιτική σκοπιά και θα παραθέσουμε παρακάτω το σκεπτικό μας, μας φαίνεται σχεδόν αδύνατο να πραγματοποιηθεί ένα τέτοιο κυβερνητικό έγκλημα  σε μια εποχή που η υγειονομική κρίση, συνοδεύεται με την οικονομική

Οχι γιατί η κυβέρνηση της "κανονικότητας" έχει τον παραμικρό ενδοιασμό στην εφαρμογή της ταξικής της πολιτικής. Είναι εντελώς αδίστακτη που προκειμένου να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα μιας κλίκας παρασίτων τραπεζιτών-κορακιών δεν έχει κανένα πρόβλημα να πετάξει από τα σπίτια τους, φτωχές οικογένειες. 

Στην σημερινή συγκυρία όμως θεωρούμε παρακινδυνευμένη μια τέτοια ενέργεια για το υπηρετικό κυβερνητικό προσωπικό των πλουτοκρατών. 

Ο κόσμος με τα όσα βιώνει εξ' αιτίας της κυβερνητικής πολιτικής είναι εξοργισμένος, στα όρια της απελπισίας. Μια τέτοια κίνηση μπορεί να δημιουργήσει κοινωνική έκρηξη τέτοιου βαθμού που τα "παλικάρια" του Χρυσοχοϊδη θα σταθούν αδύναμα να την καταστείλουν. Κι αυτό το ενδεχόμενο μας φαίνεται χλωμό να μην το αντιλαμβάνονται. Είναι τόσο φανερό που ακόμα και ο εξωγήινος του Υμηττού με τον οποίο έχει κονέ ο νέος Μωυσής, θα τους το έλεγε.

Προφανώς θα επανέλθουμε στο θέμα. Παραθέτουμε τώρα απλώς την είδηση που δημοσιεύεται. Απ' αυτή ενημερωνόμαστε ότι το υπ. Δικαιοσύνης κατέθεσε τροπολογία με την οποία προβλέπεται παράταση μόλις 16 ημερών για τον επαναπροσδιορισμό των υποθέσεων του νόμου Κατσέλη. "Μετά και την ολιγοήμερη παράταση, επιβεβαιώνεται ότι η κυβέρνηση επιλέγει να οδηγήσει χιλιάδες πολίτες και νοικοκυριά εκτός προστασίας, με αποτέλεσμα αυτομάτως τα σπίτια τους να μπορούν να πλειστηριαστούν"..

Εδώ θα ρισκάρω να διατυπώσω την προσωπική μου εκτίμηση. Πιστεύω ότι όσο και να ζουν οι κυβερνώντες στον δικό τους εξουσιαστικό κόσμο, άμεσα δεν θα προχωρήσουν σε μια τέτοια κίνηση με πλειστηριασμούς πρώτων κατοικιών. Ο αποκλειστικός λόγος είναι ότι στην δεδομένη συγκυρία δεν μπορούν να διαχειριστούν την εκρηκτική κατάσταση που θα προκύψει. Και αυτές οι κυβερνητικές κινήσεις εντάσσονται σε μια μεθόδευση για να δημιουργηθεί το κατάλληλο κλίμα.

Και κοιτάξτε μια σύμπτωση. Ηταν σαν σήμερα πριν ακριβώς ένα χρόνο. 13 Γενάρη 2020. Τότε ο Αδωνις Γεωργιάδης σε ραδιοφωνική του συνέντευξη, προανάγγειλε την δημιουργία από στρατιές αστέγων λέγοντας επί λέξη "το εξαιρετικό πλαίσιο προστασίας δανειοληπτών  θα λήξη στο τέλος Απριλίου και πρέπει να λήξει". 

Ακολούθησαν τα αναμενόμενα δημοσιεύματα, κάτι που συνεχίστηκε όλο το επόμενο διάστημα με χαρακτηριστικά τα  αλλεπάλληλα σχετικά κείμενα που έκαναν λόγο για "ολική επαναφορά των πλειστηριασμών από τον Σεπτέμβρη". Φυσικά τίποτα παρόμοιο δεν έγινε

Σ' αυτόν τον μεθοδευμένο σχεδιασμό εκτιμώ ότι εντάσσονται αυτά που αφήνουν και σήμερα να διαφανούν οι κυβερνητικές προθέσεις. Να έχει δημιουργηθεί δηλαδή το κλίμα ώστε όταν η κυβέρνηση εκτιμήσει ότι έχει την δυνατότητα να στέλνει ΜΑΤ με δικαστικούς κλητήρες να πετούν οικογένειες έξω από τα σπίτια τους, να παρουσιαστεί σαν κάτι που έπρεπε να το αναμένουμε. 

Η πολιτική μου εκτίμηση -χωρίς φυσικά να μπορώ να μπω στο μυαλό του Μητσοτάκη- είναι ότι αυτή την στιγμή η κυβέρνηση δεν θα τολμήσει να πραγματοποιήσει ένα τέτοιων διαστάσεων κοινωνικό έγκλημα. Κι αυτό γιατί δεν μας έχει δείξει τάσεις αυτοχειρίας. Μια προσπάθεια της να υλοποιήσει τώρα τους εγκληματικούς σχεδιασμούς της και να δημιουργήσει χιλιάδες οικογένειες της τάξης μας άστεγες, θα ισοδυναμούμε με αυτοκτονία. Η κοινωνική έκρηξη που θα δημιουργηθεί θα την κατεδαφίσει. 

Σε κάθε περίπτωση πάντως είναι ζήτημα χρόνου να επιχειρήσει η κυβέρνηση να διαπράξει αυτό το ανοσιούργημα. Καθήκον δικό μας είναι να οργανωθούμε και να είμαστε έτοιμοι για να παλέψουμε ώστε αν εκδηλωθούν αυτοί οι εγκληματικοί σχεδιασμοί να τους αντιμετωπίσουμε νικηφόρα. 

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger