Home » , » Αστυνομοκρατία, συλλήψεις και χημικά στις συγκεντρώσεις αλληλεγγύης στον Δ. Κουφοντίνα

Αστυνομοκρατία, συλλήψεις και χημικά στις συγκεντρώσεις αλληλεγγύης στον Δ. Κουφοντίνα

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2021 | 8:56 μ.μ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ που υπάρχει στην ιστοσελίδα sputniknews. σήμερα με αφορμή τη συγκέντρωση αλληλεγγύης υπέρ του Δημήτρη Κουφοντίνα, κλούβες της Αστυνομίας είχαν παραταχθεί στα Προπύλαια και στην πλατεία Κλαυθμώνος, συνοδευόμενες από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις

Παράλληλα, ήταν συνεχείς οι έλεγχοι από τους αστυνομικούς, που ζητούσαν βεβαιώσεις μετακίνησης από πεζούς, ενώ είχε αποκλειστεί η πρόσβαση στην πλατεία και πάνω από την Πανεπιστημίου αλλά και κάτω από τη Σταδίου. 
Ταυτόχρονα με εντολή της ΕΛΑΣ είχε κλείσει από τις 16:00 το απόγευμα ο σταθμός του Μετρό «Πανεπιστήμιο» και οι συρμοί διέρχονταν χωρίς στάση.

Το αποτέλεσμα ήταν όμως αναφέρει σε ανάρτησή του στο f/b ο Εκτορας Κουφοντίνας: "Η νεοφασιστική κυβέρνηση εντελώς αναίτια και απρόκλητα διέλυσε την συγκέντρωση αλληλεγγύης, με δακρυγόνα και ξύλο, προτού καν αρχίσει, χτυπώντας ακόμα και ηλικιωμένους.

Πρόκειται για ανοιχτή δικτατορία με κοινοβουλευτικό μανδύα που πλέον δεν κρατάει ούτε τα προσχήματα. Χούντα κανονική, του παρασημοφορημένου από το FBI υπουργού καταστολής και της ορντινάντσας των διαπλεκόμενων".

Από την ιστοσελίδα tempo24 πληροφορούμαστε ότι στην Πάτρα υπήρξαν 3 συλλήψεις όταν ομάδα αντιεξουσιαστών επιχείρησε να κατέβει στο δρόμο για να πραγματοποιήσει πορεία - συμπαράστασης στον Δημήτρη Κουφοντίνα,  ενώ οι αστυνομικοί χρησιμοποίησαν χειροβομβίδες κρότου -λάμψης χημικά για να διαλύσουν τους διαδηλωτές.

Με e-mail που στέλνει στο ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο η ιστοσελίδα Τέχνη Εν Κινήσει μας γνωστοποιεί ότι ότι δεκάδες Καλλιτέχνες - διανοούμενοι υπογράφουν κείμενο στο οποίο ανάμεσα στα άλλα τονίζεται:  

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας βρίσκεται σε απεργία πείνας από τις 8 Γενάρη ζητώντας απλώς να εφαρμοστεί και γι αυτόν ο νόμος.
Για μια ακόμα φορά οδηγείται να θέσει σε κίνδυνο τη ζωή του, να βλάψει ανεπανόρθωτα την υγεία του.

Η κοινωνία δεν μπορεί να μένει σιωπηλή απέναντι σε μια τέτοια εξέλιξη, έσχατη επιλογή ενός κρατουμένου που, ακόμα και μετά από 18 χρόνια φυλακής, δέχεται μια παράλογη επίθεση στο πρόσωπό του κάθε φορά που ασκεί ή διεκδικεί τα δικαιώματα που είναι αυτονόητα για κάθε φυλακισμένο.

Η Πολιτεία δεν μπορεί να μένει σιωπηλή όταν εγκαλείται για φωτογραφικές διατάξεις, για παραβίαση των νόμων που η ίδια θέσμισε, για χειρισμούς που δημιουργούν υπόνοιες εκδικητικής συμπεριφοράς και αναιτιολόγητης επιβάρυνσης της θέσης ενός φυλακισμένου.
Ενός ανθρώπου δηλαδή που βρίσκεται υπό την εποπτεία της, υπόκειται στους νόμους της και που η υγεία και η ζωή του είναι στην απόλυτη δικαιοδοσία της.

Αυτό που ζητάει ο απεργός είναι να γυρίσει στο υπόγειο κελί του Κορυδαλλού όπου κρατήθηκε τα προηγούμενα χρόνια, κάτι που ο νόμος προβλέπει, και να σταματήσει ο πόλεμος που συνεχώς δέχεται χωρίς να γίνεται αντιληπτό ποιά στάση του χρεώνεται που να τον δικαιολογεί. Το αίτημά του είναι δίκαιο και η διαμαρτυρία του εύλογη. Δεν ζητάει κάποια ειδική μεταχείριση αλλά την εφαρμογή των νόμων.

Τα αιτήματα του Δημήτρη Κουφοντίνα πρέπει να γίνουν δεκτά τώρα, για να μη δοκιμαστεί περισσότερο η ανθρώπινη αξιοπρέπεια αλλά και για να διασωθεί η ευαισθησία και η τιμή της κοινωνίας μας που κινδυνεύει να χρεωθεί μια απευκταία εξέλιξη

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger