Home » , » Μια ενδιαφέρουσα εξέλιξη στον αγώνα του απεργού πείνας Δ. Κουφοντίνα, με παρέμβαση του Συνήγορου του Πολίτη

Μια ενδιαφέρουσα εξέλιξη στον αγώνα του απεργού πείνας Δ. Κουφοντίνα, με παρέμβαση του Συνήγορου του Πολίτη

Από giorgis , Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2021 | 7:47 π.μ.


Του Γ. Γ

Ενδιαφέρουσα η παρακάτω εξέλιξη που έχει σχέση με τον αγώνα που δίνει, ρισκάροντας την ζωή του ο Δ. Κουφοντίνας. 
Αν συμπεράνουμε σωστά κάποια άτομα του κυβερνητικού μηχανισμού φροντίζουν να κρατήσουν αποστάσεις από ένα διαφαινόμενο κυβερνητικό έγκλημα, που έχει σχέση με την πιθανή κατάληξη της απεργίας πείνας του μέλους της 17Ν.
 
Και αναφερόμαστε στα μέλη που απαρτίζουν τον "Συνήγορο του Πολίτη" μια υπηρεσία που ίδρυσε για επικοινωνιακούς λόγους ο υπουργός Μπάτσων και καταστολής.

Υπάρχει όμως και μια άλλη ανάγνωση στην σκοπιμότητα της κίνησης να αποστείλει ο "Συνήγορος"  έγγραφο, στο οποίο θα αναφερθούμε παρακάτω, με αποδέκτες τη γνωστή Σοφία Νικολάου, την Κεντρική Επιτροπή Μεταγωγών καθώς κα τις διευθύνσεις των φυλακών από τις οποίες πέρασε ο Δημήτρης Κουφοντίας και στο οποίο "αδειάζετε" μεγαλοπρεπώς η γ.γ Αντεγκληματικής Πολιτικής. 
Να έχει αιφνιδιαστεί δηλαδή η κυβέρνηση από το κύμα υπεράσπισης του λεγόμενου "νομικού τους πολιτισμού" από εκατοντάδες νομικούς, καλλιτέχνες, Πανεπιστημιακούς κ.α., και συνειδητοποιώντας ότι ο απεργός πείνας είναι αποφασισμένος να φτάσει μέχρι τέλους, να αναζητεί μια πρόφαση για να ικανοποιήσει το δίκαιο αίτημα του απεργού πείνας, εκτιμώντας ότι ο θάνατός του θα είναι η σπίθα που θα βάλει φωτιά στον κάμπο, που θα έλεγε και ο Μάο. 
Ταυτόχρονα να καλλιεργήσει και την αυταπάτη ότι υπάρχουν συστημικοί θεσμοί, που μπορούν να διορθώσουν "αστοχίες" κυβερνητικών στελεχών. 

Ας γίνουμε πιο συγκεκριμένοι. Δεν χρειάζεται κανείς να έχει νομικές γνώσεις για να αντιληφθεί, απ' την ανάγνωση του κειμένου του Συνήγορου του Πολίτη,  ότι αυτό αφήνει εντελώς έκθετη την Σοφία Νικολάου και ουσιαστικά την καλεί σε απολογία.    

Αυτή η εξέλιξη προήλθε από την αναφορά που κατέθεσε η δικηγόρος του μέλους της 17 Ν,,  Γιάννα Κούρτοβικ με την οποία αιτιολογούσε γιατί δεν ήταν σύννομη η μεταγωγή του Δ.Κ από τις αγροτικές φυλακές της Κασσαβέτειας στις φυλακές του Δομοκού.

Εδώ να θυμίσουμε ότι η εκδικητική μεταγωγή του Δ. Κουφοντίνα  "έγινε κατά παράβαση των διατάξεων του νόμου, των αρχών της χρηστής διοίκησης, καθώς και των διατάξεων που ορίζουν τους όρους έκτισης των ποινών", όπως αναφέρει ένα αναλυτικό κείμενο που δημοσιεύσαμε εδώ και αποτελεί τον πυρήνα της αναφορά της κ. Κούρτοβκ.

Το κείμενο αυτό του Συνήγορου του Πολίτη που παραθέτουμε ολόκληρο έχει ιδιαίτερη βαρύτητα. Προέρχεται από ένα θεσμικό όργανο το οποίο κανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει για αντιπολιτευτική διάθεση. 

Οταν αυτό παρουσιάζεται να αμφισβητεί την τήρηση της αστικής νομιμότητας ζητώντας από την Σ. Νικολάου "την ειδικότερη τεκμηρίωση των στοιχείων που φέρονται να συγκροτούν την αιτία της μεταγωγής του Δ.Κ αλλά και την παράκαμψη των γενικών αποφάσεων περί αναστολής μεταγωγών" καθώς και την "αιτιολόγηση τυχόν παράκαμψης της ΚΕΜ", αντιλαμβάνεσαι πόσο εκτεθειμένοι μένουν όλοι αυτοί που έσπευσαν να στιγματίσουν όλους εκείνους που απαίτησαν να τηρηθούν οι δικοί τους νόμοι και στην περίπτωση του Δημήτρη Κουφοντίνα.  Διαβάστε το σχετικό κείμενο του Συνήγορου του Πολίτη

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

23 Ιανουαρίου 2021 στις 9:06 π.μ.

Η απεργια πεινας του Κουφοντινα τουτη τη φορα ειναι ιδιαιτερα
σοβαρη και επικινδυνη Το οτι ο Κουφοντινας κατεφυγε για αλλη
μια φορα στο εσχατο αυτο μεσο αμυνας που εχει σαν πολιτικος
κρατουμενος ειναι ισως κατι που το αστικο κρατος επιδιωκε να συμβει
προκειμενου να φερει τον αντιπαλο του ενα βημα πιο κοντα στην
εξοντωση του Υποπτευομαι χωρις να εχω κανενα στοιχειο οτι οι
επιδοξοι δολοφονονοι του Κουφοντινα τουτη τη φορα θα εξαντλη
σουν ολα εκεινα τα περιθωρια φυσικης αντοχης του αντιπαλου των
ωστε οταν θα δειξουν καποια υποχωρητικοτητα το θυμα τους να
βρισκεται μονο ελαχιστα πριν το φυγεμο του οποτε και τα αιτηματα
του να μην εχουν κανενα λογο να μην πραγματοποιηθουν
Ευχη μου να μην βγει αληθινη αυτη η προβλεψη μου

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger