Home » , , » Ετσι έγραφαν κάποτε οι κομμουνιστές δημοσιογράφοι

Ετσι έγραφαν κάποτε οι κομμουνιστές δημοσιογράφοι

Από giorgis , Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2021 | 2:28 π.μ.

Του Γ. Γ.

Μια απ' τις αγαπημένες μου συνήθειες είναι να επισκέπτομαι σχεδόν καθημερινά την ψηφιακή βιβλιοθήκη εφημερίδων και Περιοδικού τύπου που υπάρχει στο διαδίκτυο.
Είναι μια μοναδική πηγή ενημέρωσης για όποιον/α ενδιαφέρετε για την ιστορία της χώρας μας. 

Ειδικά ο τρόπος γραφής που είχαν οι δημοσιογράφοι του "Ριζοσπάστη" πριν κάποιες δεκαετίες είναι μοναδικός. Απόλυτα ξεκάθαρος, μιλούσε πάντα αναφερόμενος ονομαστικά και καθόλου διπλωματικά. Με τα σύγχρονα μπογδάνικα δεδομένα, θα λέγαμε ότι "στοχοποιούσε" πρόσωπα, που θεωρούσε εχθρούς του λαϊκού κινήματος.

Διαβάζεις ας πούμε μια ειδησούλα που δημοσιεύσει σαν σήμερα, 12 Φλεβάρη του 1928 και ασυναίσθητα, όχι απλώς χαμογελάς, αλλά θα το έλεγες ότι θα την θεωρούσε και δημοσιογραφικό μάθημα για έναν κομμουνιστή δημοσιολόγο. 

Θέλοντας, λοιπόν να παραθέσει το όργανο της Κ.Ε του ΚΚΕ την είδηση ότι αναλαμβάνει καινούργιος αρχηγός της Χωροφυλακής, κάνει ένα μικρό μονόστηλο γράφοντας το όνομα του αρχιμπάτσιυ με τίτλο "ΝΕΟΣ ΑΡΧΙΧΑΦΙΕΣ". Τόσο απλά και ξεκάθαρα.
Βλέπετε, τότε κάποιες αντιλήψεις περί "εκδημοκρατισμού των μηχανισμών καταστολής" ήταν άγνωστες για το ΚΚΕ.  

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

12 Φεβρουαρίου 2021 στις 9:52 π.μ.

Δεν συμφωνώ Γ.Γ  καλύτερα θα ηταν να έγραφε μπατσοι γουρούνια δολοφόνοι η" τίποτα για την μανα τους και ακομα καλύτερα γαμιέται ο ΠΑΟΚ και η Μακεδονία(που εχει και πολιτικό υπονοούμενο για βαλκανική ομοσπονδία και την "εξέγερση" του ιλιντεν)
 

Θυρα 7

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger