Home » , » Να ευχαριστήσουμε Κεραμέως-Χρυσοχοϊδη που αφύπνισαν το φοιτητικό κίνημα;

Να ευχαριστήσουμε Κεραμέως-Χρυσοχοϊδη που αφύπνισαν το φοιτητικό κίνημα;

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2021 | 6:59 μ.μ.


Μήπως τελικά πρέπει να ευχαριστήσουμε την κυβέρνηση και ειδικά το δίδυμο της συμφοράς Κεραμέως - Χρυσοχοϊδη;
Αυτό που κατόρθωσαν είναι άθλος. Εν μέσω πανδημίας και ενώ όλα τα φερέφωνα του συστήματος να κάνουν μια απίστευτη προπαγάνδα κατά των λαϊκών κινητοποιήσεων, αυτοί πέτυχαν να βγάλουν από το λήθαργο το φοιτητικό κίνημα και να παρακολουθούμε τεράστια πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια.

Για ακόμα μια φορά σήμερα χιλιάδες μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας, βρέθηκαν εκεί που πραγματικά γίνεται αντιπολίτευση και με κεντρικά συνθήματα "Να αποσυρθεί τώρα το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας", "Έξω η Αστυνομία και οι κάμερες από τις σχολές", έδειξαν ότι οι κυβερνητικοί αντεκπαιδευτικοί σχεδιασμοί θα μείνουν στα χαρτιά.

Οι φοιτητές, μεταξύ άλλων απαιτούν τα 30 εκατομμύρια που προγραμματίζει να διαθέσει η κυβέρνηση για πρόσληψη μπάτσων που θα αστυνομεύουν τους πανεπιστημιακούς χώρους να δοθούν ώστε να παρθούν μέτρα προστασίας για να επαναλειτουργήσουν τα πανεπιστήμια που παραμένουν κλειστά, ενώ εκδήλωσαν την αντίθεση τους στην αλλαγή του τρόπου εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Οι φοιτητικοί σύλλογοι ανανέωσαν τα αγωνιστικά τους ραντεβού για την ερχόμενη βδομάδα, ενώ καθορίζουν νέες μορφές δράσεις τις μέρες που το νομοσχέδιο θα εισαχθεί για συζήτηση και ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger