Home » , » Δημήτρης Κουφοντίνας: Αγώνας μέχρι τη δικαίωση!

Δημήτρης Κουφοντίνας: Αγώνας μέχρι τη δικαίωση!

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2021 | 10:34 μ.μ.

Ολοκληρώνεται η 49η ημέρα απεργίας πείνας και η 4η μέρα απεργίας δίψας του Δημήτρη Κουφοντίνα. Στον γιατρό Θοδωρή Ζδούκο, που τον επισκέφτηκε σήμερα στη ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας, δήλωσε αποφασισμένος να συνεχίσει τον αγώνα του.

Οπως δήλωσε ο γιατρός, έχοντας συμπληρώσει 49 μέρες απεργίας πείνας, ο απεργός παρουσιάζει βαριά απίσχανση, γενικευμένη μυϊκή αδυναμία άμφω, αίσθημα ζάλης και σημεία αφυδάτωσης. Η υπογλυκαιμία, συνοδευόμενη από επικείμενες ηλεκτρολυτικές διαταραχές, μπορεί να αποβεί ανά πάσα στιγμή μοιραία για το μυοκάρδιο και τον εγκέφαλο. Ολοι αντιλαμβανόμαστε ότι η δήλωση του γιατρού πως ο Δημήτρης Κουφοντίνας κινδυνεύει να χάσει τη ζωή του τα επόμενα δύο 24ωρα, κάθε άλλο παρά υπερβολική είναι.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, όπως αποδείχτηκε και από το non paper που μοίρασε σήμερα στα στελέχη της που βγαίνουν στα ραδιοκάναλα, επιμένει στην αδιάλλακτη γραμμή: «Η Πολιτεία δεν εκβιάζεται… δεν υπάρχει συναλλαγή με κατάδικους σε σχέση με τον τρόπο κράτησης. Εάν υπέκυπτε η πολιτεία σε πιέσεις/εκβιασμούς θα εξωθούσε όλους τους καταδίκους σε απεργία πείνας και άλλα μέσα πίεσης για να υλοποιούν αιτήματα που θα θέτουν κάθε φορά».

Αυτή η γραμμή ισοδυναμεί με υπογραφή της θανατικής καταδίκης του απεργού πείνας και δίψας, κατά το πρότυπο της Θάτσερ που είπε για τον Μπόμπι Σαντς: «Μόνος του επέλεξε να θέσει τέρμα στη ζωή του».

Η αλήθεια είναι ότι τις τελευταίες μέρες πυκνώνουν οι φωνές από τον αστικό κόσμο, που παραβλέπουν την καταπάτηση στοιχειωδών δικαιωμάτων του Δημήτρη Κουφοντίνα, τις κραυγαλέες παρανομίες σε βάρος του, και στέκονται μόνο στο ανθρωπιστικό σκέλος, προσφέροντας στην κυβέρνηση Μητσοτάκη μια έντιμη διέξοδο (να μην τσαλακωθεί το κύρος της, με παραδοχή ότι διέπραξε παρανομία σε βάρος του Κουφοντίνα). Οπως δείχνει το non paper, ούτε αυτή η διέξοδος γίνεται δεκτή, καθώς η επίκληση ανθρωπιστικών λόγων βαφτίζεται «υπόκυψη σε πιέσεις/εκβιασμούς».

Την ίδια στιγμή, η καταστολή ενάντια σε όσους δείχνουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στον Δ. Κουφοντίνα συνεχίζεται με αμείωτη ένταση, όπως έδειξε η απαγγελία κατηγοριών σε βάρος όσων πραγματοποίησαν σήμερα συμβολική κατάληψη σε παράρτημα του υπουργείου Πολιτισμού. Μια απέραντη μπατσοκρατία απλώνεται σαν σιδερένιο δίχτυ πάνω από τη χώρα.

Για τα σαΐνια της προεδρίας της Δημοκρατίας, που έπιασαν δουλειά και άρχισαν να σβήνουν σχόλια πολιτών στους λογαριασμούς της προέδρου στα social media, που την καλούσαν να παρέμβει για να σωθεί η ζωή του Δημήτρη Κουφοντίνα, ένας μόνο χαρακτηρισμός ταιριάζει: γελοίοι. Επί της ουσίας, θα θέλαμε να ρωτήσουμε την κ. Σακελλαροπούλου: εσείς, που δε χάνετε την ευκαιρία να διατρανώσετε την κοινωνική σας ευαισθησία, δε θεωρείτε ότι πρέπει να παρέμβετε με μια δήλωσή σας, έστω σε ανθρωπιστική βάση; Αντιλαμβανόμαστε ότι «χρωστάτε» στον Μητσοτάκη που σας έκανε πρόεδρο, όμως θα βαδίσετε δίπλα του, παρακολουθώντας ατάραχη τη δολοφονία ενός πολίτη της χώρας σας;

Υστερόγραφο

Απ’ όσο θυμάμαι, στις προκηρύξεις της 17 Νοέμβρη πρώτη φορά χρησιμοποιήθηκε ο όρος “λούμπεν μεγαλοαστική τάξη”.

Τόσα χρόνια μετά, ο Δημήτρης Κουφοντίνας τους αντικρύζει από ψηλά, όπως τότε στο Δικαστήριο.

Ηταν τότε η συνείδησή μου μαζί του, όπως είναι και τώρα.

Η αγάπη που έχω για τον Δημήτρη θα κρατήσει μέχρι να πεθάνω.

Αυτό είναι το λιγότερο που έχω να πω.

Πηγή: Τάσος Παπαευαγγέλου - ΚΟΝΤΡΑ

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger