Home » , » Θα δολοφονήσουν τον Κουφοντίνα;

Θα δολοφονήσουν τον Κουφοντίνα;

Από giorgis , Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2021 | 8:44 μ.μ.



Του Γ.Γ

Στις 16 Φλεβάρη έγραφα: Δεν μπορώ να καταλάβω με ποιο σκεπτικό το αστικό κράτος θέλει να δημιουργήσει τον πρώτο νεκρό απεργό πείνας στην χώρα μας, παίρνοντας το ρίσκο να διαχειριστεί το τι θα επακολουθήσει από ένα τέτοιο πιθανόν γεγονός. Με κάθε επιφύλαξη, για την βασιμότητα της πληροφορίας σας γράφω τι κυκλοφορεί στα δημοσιογραφικά γραφεία: Η κυβέρνηση είναι τρομοκρατημένη, αλλά η εντολή που έχει πάρει απ' την Αμερικανική Πρεσβεία είναι να μην κάνει την παραμικρή υποχώρηση από την άτεγκτη στάση που κρατάει μέχρι σήμερα.   

Εχουν βάση αυτές οι φήμες; Θα το γνωρίσουμε σύντομα;

Αυτή την πληροφορία την μετέφερε διευθυντής καθημερινής ημερήσιας εφημερίδας, ο οποίος έχει ανοιχτή επαφή με το Μαξίμου, σε συντάκτες του εντύπου του, και είναι η μόνη εξήγηση για το έγκλημα που προβλέπεται να διαπράξει η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

 Ακόμα και από μικροπολιτική σκοπιά να το δει κάποιος δεν μπορεί να αποδώσει την διαφαινόμενη κρατική δολοφονία σε μια προσωπική βεντέτα του Μητσοτακέικου, ούτε στο ταξικό μίσος του κράτους σε ένα πολιτικό του αντίπαλο που αμφισβήτησε το σύστημα ένοπλα. 

Το να κωφεύει η κυβέρνηση στις παρεμβάσεις χιλιάδων ανθρώπων, όλων των κοινωνικών τάξεων και πολιτικών αποχρώσεων, που δεν ζητούν τίποτε άλλο παρά να εφαρμοστούν οι νόμοι που η ίδια η κυβέρνηση έχει ψηφίσει -όπως αναφέρει το νέο κείμενο που έδωσαν σήμερα στην δημοσιότητα νομικοί και φέρνει 500 (!) υπογραφές- δεν έχει καμιά λογική εξήγηση.

Αυτές τις στιγμές ο Δημήτρης Κουφοντίας βρίσκεται μεταξύ ζωής και θανάτου και όλα δείχνουν ότι η χώρα μας θα έχει τον πρώτο νεκρό απεργό πείνας στην Ευρώπη (εκτός φυσικά την Τουρκία) μετά από 40 χρόνια. Πιθανόν αν υπάρξει μια τέτοια κατάσταση να στοιχίσει και εκλογικά στην κυβέρνηση, ενώ θα υποστεί και διεθνή κατακραυγή. 

Το πώς θα διαχειριστεί το κράτος και ο Χρυσοχουντίδης την κατάσταση που θα προκύψει είναι ένα άλλο μεγάλο κεφάλαιο.   

Κι εδώ μπαίνει ένα αναπάντητο ερώτημα: Αν δολοφονηθεί ο Κουφοντίνας το σύστημα θα έχει δημιουργήσει έναν ήρωα για ένα μεγάλο τμήμα του αναρχικού - αντιεξουσιαστικού χώρου. 
Το κυβερνητικό κόμμα μόνο ζημιά θα έχει.
Ακόμα και αν υποθέσουμε ότι η κυβέρνηση έχει πάρει εντολή απ' την αμερικανική πρεσβεία να δολοφονήσει το μέλος της 17Ν. δεν είχε την στοιχειώδη δυνατότητα να προβάλλει την παραμικρή αντίδραση επικαλούμενη το συμφέρον του πολιτικού συστήματος;

Τόσο καρπαζοεισπράκτορες είναι οι "άριστοι" του κυβερνητικού κόμματος;   

Ας ελπίσουμε ότι έστω και τώρα, την ύστατη στιγμή, οι εξουσιαστές θα αναθεωρήσουν την στάση τους και ο Δημήτρης θα ζήσει.  

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger