Home » , » Σφαγιάζουν τον τακτικό προϋπολογισμό για την εκπαίδευση και διαθέτουν πακτωλό εκατομμυρίων για την αστυνόμευση στα Πανεπιστήμια.

Σφαγιάζουν τον τακτικό προϋπολογισμό για την εκπαίδευση και διαθέτουν πακτωλό εκατομμυρίων για την αστυνόμευση στα Πανεπιστήμια.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2021 | 10:34 μ.μ.


Συναντάς δυο ειδήσεις - στην ιστοσελίδα της "ΕφΣυν"- και στο μόνο που μπορείς να καταλήξεις είναι ότι έχουμε μια κυβερνητική πολιτική, χαρμάνι, αθλιότητας, αλητείας και βάρβαρης ταξικής προσήλωσης. 

Προφανώς, λίγη σημασία έχει το να κάνουμε απλώς διαπιστώσεις. Οπως λέει και μια αραβική παροιμία: "αν δεν γονατίσει η καμήλα δεν μπορείς να την φορτώσεις". Και μέχρι τώρα το εργατικό και φοιτητικό κίνημα ήταν γονατισμένο. Θέλουμε να ελπίζουμε ότι μετά το πρόσφατο τεράστιο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, η υπάρχουσα κατάσταση ανατρέπεται και η κυβέρνηση της κοινωνικής καταστροφής, σύντομα θα νιώσει την καυτή ανάσα του μαχόμενου λαϊκού παράγοντα.

Η πρώτη είδηση λοιπόν μας λέει τα παρακάτω: "Την ίδια ώρα που ο τακτικός προϋπολογισμός για την εκπαίδευση ξεπερνάει κάθε αρνητικό προηγούμενο η κυβέρνηση είναι έτοιμη να δαπανήσει περίπου 20 εκατομμύρια ευρώ για την ετήσια μισθοδοσία των 1.030 ειδικών φρουρών που θα στελεχώσουν την πανεπιστημιακή αστυνομία.

Αντί λοιπόν η κυβέρνηση να συμπεριλάβει δαπάνες για τις υποδομές και τον εξοπλισμό των Πανεπιστημίων «σπρώχνει» λεφτά στο αμφιλεγόμενο «σχέδιο φύλαξης και ασφάλειας» και ενώ πληθαίνουν οι φωνές που λένε «Όχι Αστυνομία στα Πανεπιστήμια»".

Και η ταξική διάσταση της κυβερνητικής εκπαιδευτικής των "αρίστων" στο παρακάτω δημοσίευμα

Στη συνοδευτική του νομοσχεδίου έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους (Αρ. 24/1/2021) προβλέπονται έσοδα από τις διαγραφές των φοιτητών (που ξεπερνούν τα προβλεπόμενα έτη σπουδών) αλλά και από τις χρηματικές ποινές εις βάρος τους. Στην πρώτη περίπτωση, των διαγραφών, γίνεται αναφορά για «εξοικονόμηση δαπανών» και στη δεύτερη περίπτωση (των χρηματικών ποινών) γίνεται αναφορά στην «αύξηση εσόδων» για το κράτος!

Απίστευτο; Κι όμως αληθινό! Και όλα αυτά την ίδια ώρα που ο τακτικός προϋπολογισμός που είναι η «ατμομηχανή» της χρηματοδότησης της εκπαίδευσης ξεπερνάει κάθε αρνητικό προηγούμενο καθώς παρουσιάζει νέα σοβαρότατη απόκλιση προς τα κάτω (στις κύριες λειτουργικές δαπάνες της δημόσιας εκπαίδευσης έχουμε μείωση πάνω στη μείωση), με μείωση 7,77% στην ανώτατη εκπαίδευση!

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

3 Φεβρουαρίου 2021 στις 4:54 μ.μ.

https://www.real.gr/koinonia/arthro/panepistimia_atermoni_syzitisi_gia_to_autonoito_praktikes_lyseis-708920/?fbclid=IwAR0vlNTfq86---YgI2hleHa-HaEumu_9qdMYffhGwmlBcibjVHhFzPBrjDU
Υπαρχει κ η προταση Μαρδα.....

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger