Home » , , » Ελενα Ακρίτα: "Ναι, αλλά ο Στάλιν..."

Ελενα Ακρίτα: "Ναι, αλλά ο Στάλιν..."

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2021 | 8:42 μ.μ.

Το μικρόβιο του αντικομμουνισμού είχε φτάσει την Ελενα Ακρίτα να δικαιώνει μέχρι τον δωσιλογισμό  στην Κατοχή υπερασπιζόμενη τον Λιγνάδη όταν ο σημερινό προφυλακισμένος, κατηγορούμενος ως παιδοβιαστής είχε κάνει την ιστορική αλητεία να ονομάσει αίθουσα του Εθνικού θεάτρου σε Σκηνή "Ελένη Παπαδάκη". Σήμερα θυμήθηκε τα "εγκλήματα" του Στάλιν και του "γιού του Τσαουσέσκου". 

Η κυρία δημοσιογράφος είναι εντελώς ανιστόρητη, Για το ποια ήταν η Παπαδάκη έχουμε αναφερθεί εμείς αναλυτικά. Για το σημερινό ανιστόρητο πόνημα θα παραθέσουμε παρακάτω μια απάντηση που της δίνει χρήστης του f/b. 

Πριν απ' αυτό όμως αναπαράγουμε την σχετική τοποθέτηση του ΚΚΕ που υπάρχει στην ιστοσελίδα 902:

 Αντικομμουνιστική γραμμή

Ζήλεψε μάλλον τον αντικομμουνιστικό βούρκο στα social media και είπε να βρει κι αυτή ένα στασίδι... 

Για την Έλενα Ακρίτα ο λόγος, η οποία φαίνεται ότι πήρε τη «γραμμή» του αντικομμουνισμού από την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη και τερματίζοντας τον όρο «ρίχνω την μπάλα στην εξέδρα», επέλεξε να σχολιάσει την ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα σήμερα στη Βουλή, λέγοντας ότι ...«έγιναν φρικαλέα σεξουαλικά σκάνδαλα που έγιναν επί Στάλιν στα μπαλέτα Μπολσόι» και «κακοποιήσεις, τους βιασμούς, τις αυτοκτονίες που συνεχίστηκαν πολλές δεκαετίες στο χώρο της Τέχνης στη Σοβιετική Ένωση»... 

Είχε προηγηθεί βέβαια τις προηγούμενες μέρες ο ανεκδιήγητος βουλευτής της ΝΔ Μακάριος Λαζαρίδης, με μια εμετική χρυσαυγίτικης κοπής ανάρτηση για τον Άρη Βελουχιώτη, που χαρακτήριζε «κίναιδο και παιδεραστή» το ιστορικό στέλεχος του ΚΚΕ και του ΕΑΜ - ΕΛΑΣ. Mάλιστα, ο ίδιος ο πρωθυπουργός επί της ουσίας κάλυψε τον βουλευτή του για τον αντικομμουνιστικό οχετό, ενώ και ο ίδιος ο Κυρ. Μητσοτάκης επιστράτευσε τον ...Στάλιν (!) και τον αντικομμουνισμό δήθεν για να αντιπαρατεθεί με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Γνώριμη τακτική, από εκείνους που θέλουν να κρύψουν ότι η μπόχα αναδίνεται από ένα σύστημα που σαπίζει. 

Στρατηγική κίνηση, από εκείνους που θέλουν να κρύψουν ότι ο λαός μπορεί να φτάσει «σε μια κοινωνία που δεν θα χωράει ούτε το φόβο, ούτε το σεξισμό, ούτε το ρατσισμό, ούτε τη βία, μια κοινωνία πραγματικά απαλλαγμένη από την εκμετάλλευση και από κάθε κοινωνική ανισότητα». 

Εξάλλου, όλους αυτούς, ο αντικομμουνισμός τούς ενώνει. 

***

Ας δούμε και την πιο ολοκληρωμένη απάντηση που δίνει στην δημοσιολόγο ο  Αικατερίνης Μάνος - f/b

"Ναι, αλλά ο Στάλιν..." 

Θα μπορούσε άνετα να είναι ο τίτλος της ανάρτησης που έκανε η Έλενα Ακρίτα βάζοντας στο στόχαστρο τον Δημήτρη Κουτσούμπα.

Ας ξεκινήσουμε από την πρόθεση της εν λόγω, έτσι όπως τουλάχιστον την βλέπω εγώ. 

Αν μετά τα "συγχαρητήρια" στον Κουτσούμπα, η αμέσως επόμενη κίνηση είναι να πρέπει να "απολογηθεί" ο εν λόγω για ότι στραβό, κουτσό και ανάποδο συνέβη στον υπαρκτό σοσιαλισμό, τότε για μένα είναι πασιφανές το ανειλικρινές των "συγχαρίκιων". Και το ξεκαθαρίζω με κάτι πολύ απλό. Θα μπορούσε εν ολίγοις να μην μπει στη διαδικασία υποβάθμισης των λεγομένων του Κουτσούμπα δια μέσω "κωλοπετινίτσας", και αντί αυτού να κρίνει ευθέως το ΚΚΕ ως "υποκριτικό", ας πούμε, γιατί σύμφωνα με εκείνη "είναι ομοφοβικό και για αυτό δεν μπορεί να το παίζει υπερασπιστής των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων αξιοποιώντας μέχρι και την ιστορική μορφή του Βελουχιώτη". Έτσι μάλιστα. Και μια χαρά αφορμή για να ξεκινήσει ο διάλογος, αντίλογος, αντιπαράθεση και πάει λέγοντας.

Αντί του παραπάνω, η Ακρίτα επιλέγει μια - ο θεός να την κάνει - ρητορική που φαντάζει λίγο καλύτερης ποιότητας από εκείνη που κάνουν κάτι λαϊκίστικες φυλλάδες του εθνοψεκασμένου μπλοκ

Άφηστε που μπήκα στο κόπο να ψάξω για τα όσα "ιστορικά" ανέφερε, έχω φάει τη γη να βρω για τα "φρικαλέα σεξουαλικά σκάνδαλα" επί Στάλιν στα Μπολσόι και δεν βρίσκω για την ώρα τίποτα ένα πράγμα. Παρακαλώ, όπως βοηθήσετε την έρευνα. Βρίσκομαι σε αδιέξοδο. 

Καλά αυτό με την Κομανέντσι και τον βιασμό της από τον γιο του Τσαουσέσκου, άλλο πάλι χιλιοπαιγμένο τούτο. Προφανώς, ή κάποιοι δεν έχουν πάρει εδώ και χρόνια χαμπάρι ότι η ίδια η Νάντια Κομανέτσι έχει αρνηθεί αυτόν τον ισχυρισμό της μητέρας της - περί βιασμό - που "αποκαλύφθηκε" την περίοδο της "μετάβασης" της χώρας στον "ελεύθερο κόσμο", ή απλά αγνοούν την ίδια την αθλήτρια που το διέψευσε γιατί δεν πολυβολεύει κάτι τέτοιο στο αφήγημά τους. 

Ας περιοριστούν, η κατά τα άλλα σεβαστή κα. Ακρίτα μαζί και οι συνοδοιπόροι της, στο να εστιάσουν σε κριτική - μιας και αυτό επιδιώκουν και καλώς που το θέλουν - απέναντι στο ΚΚΕ ή οποιονδήποτε άλλο χώρο αλλά επί των θέσεων για τα ζητήματα που αφορούν ή επηρεάζουν τις ζωές όλων μας στο παρόν και όχι στο μακρινό παρελθόν και μάλιστα άλλων χωρών. Με άλλα λόγια να επιστρέψουν σε κοντινά χρονικά διαστήματα και επικεντρωμένα στον εδώ και κοντινό του γεωγραφικό χώρο, σταματώντας συγχρόνως τίποτα σχεδιασμούς για "κηδείες με ξένα κόλλυβα". 

Είναι τουλάχιστον αναξιοπρεπές το τελευταίο όταν το πράττουν. Πόσο μάλλον όταν κάποιοι φέρουν και ενός ριμαδοκύρους....

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger