Home » , , » Ας μην επιτρέψουμε στους πλαστογράφους να ασελγούν στην πρόσφατη ιστορία μας - Με αφορμή την εκτέλεση της ηθοποιού Ε. Παπαδάκη που έγινε από την ΟΠΛΑ σαν σήμερα το 1944.

Ας μην επιτρέψουμε στους πλαστογράφους να ασελγούν στην πρόσφατη ιστορία μας - Με αφορμή την εκτέλεση της ηθοποιού Ε. Παπαδάκη που έγινε από την ΟΠΛΑ σαν σήμερα το 1944.

Από giorgis , Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2019 | 8:25 π.μ.

Του Γ.Γ.

"Η Ελένη Παπαδάκη ήταν μια πανέμορφη γυναίκα που η μοίρα την έφερε, καθώς ήταν πολύγλωσση, σπουδαγμένη και γοητευτική, να αποκτήσει σχέσεις με τους κατακτητές στην Κατοχή, όπως και με τον κατοχικό πρωθυπουργό, Ιωάννη Ράλλη. Ηταν όμως μια Ελληνίδα που μέσα από αυτές τις καταδικαστέες στα μάτια του υποδουλωμένου λαού σχέσεις της βοήθησε να γλιτώσουν πολλοί".

Τα παραπάνω έγραψε το Protagon.gr, όταν το όνομα της Ε. Παπαδάκη, -η οποία εκτελέστηκε από άντρες της ΟΠΛΑ σαν σήμερα το 1944- ξαναήλθε πρόσφατα στην επικαιρότητα.
Η αφορμή δόθηκε όταν ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού θεάτρου, Δημήτρης Λιγνάδης, αποφάσισε να "τιμήσει" την Ελένη Παπαδάκη μετονομάζοντας το ισόγειο του «Ρεξ» σε Σκηνή «Ελένη Παπαδάκη».

Αναφέραμε αυτό το απόσπασμα από κείμενο του Protagon, γιατί μ' αυτή την ευκαιρία γράφτηκαν δεκάδες παρόμοια άρθρα, τα οποία δεν έχουν να ζηλέψουν το παραμικρό, συγκρινόμενα με ανάλογα κείμενα της «υπηρεσίας διαφώτισης» του μεταδεκεμβριανού καθεστώτος, τα οποία κι αυτά είχαν στόχο να πλαστογραφήσουν και να ξαναγράψουν την πρόσφατη ιστορία μας.

Για να μην επαναλαμβάνουμε πράγματα που ήδη έχουμε γράψει, δείτε την ανάρτησή μας που τιτλοφορούσαμε "Δολοφονία της ηθοποιού Ε. Παπαδάκη: Ενα ακόμα γκεμπελικό όπλο στη φαρέτρα της αστικής προπαγάνδας".
Οσο για το τί επιχειρείται σήμερα ρίξτε μια ματιά στο κείμενο μας "Απίστευτη ιστορική αλητεία: Οι δεξιοί προσπαθούν να παραχαράξουν και να ξαναγράψουν ακόμα και την πρόσφατη ιστορία".
Εχουμε δηλαδή μια "Πιστή αντιγραφή της αντικομμουνιστικής προπαγάνδας του μετεμφυλιακού αστικού κράτους".

Συμπληρωματικά να προσθέσουμε ότι η Παπαδάκη δεν είναι «αμφιλεγόμενη προσωπικότητα». Τέτοια την κατέστησε η εκτέλεσή της από κάποιους ιντελιτζενσερβίτες προβοκάτορες που διείσδυσαν στις τάξεις της Λαϊκής Πολιτοφυλακής. Εκτελώντας την Παπαδάκη, ο Ορέστης και οι υπόλοιποι προβοκάτορες, πρόσφεραν στην αντίδραση όπλα για να πολεμήσουν το λαϊκό κίνημα και στην αστική τάξη μια απρόσμενη ηρωίδα. Αν η Παπαδάκη δεν είχε εκτελεστεί, θα ζούσε μέσα στη γενική περιφρόνηση για τη στάση της στην Κατοχή.
Οταν ο λαός πεινούσε και αγωνιζόταν, όταν δεκάδες ηθοποιοί είχαν στρατευθεί στο ΕΑΜ και τον ΕΛΑΣ, η Παπαδάκη απολάμβανε τη μεγάλη ζωή έχοντας σχέση με τον Κουίσλινγκ πρωθυπουργό Ράλλη (το αυτοκίνητο του οποίου την πήγαινε και την έπαιρνε από το θέατρο) και με αξιωματικούς των ναζί (με τους οποίους γύριζε στα σαλόνια της δωσίλογης μπουρζουαζίας). Διαβάστε εδώ περισσότερα.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 2 σχόλια

22 Δεκεμβρίου 2019 στις 10:13 π.μ.

Για τις επαφες παππαδακη με την γκεσταπο κ τον Ραλλη πρωτοεγραψε η δεξια αντιστασιακη εφημεριδα "ελληνικο αιμα" .Αυτο αρκει για να καταλαβουμε

22 Δεκεμβρίου 2019 στις 10:43 μ.μ.

Γιώργη, έχεις στοιχεία για την "μεγάλη ζωή που απολάμβανε η Παπαδάκη" η είσαι απλά ένας Λασπολογος συκοφαντης;;;;

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger