Home » , » Μια προειδοποίηση προς την κυβέρνηση

Μια προειδοποίηση προς την κυβέρνηση

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 1 Μαρτίου 2021 | 9:34 π.μ.

Επειδή πάντα οι προσωπικές εκτιμήσεις είναι υποκειμενικές και βασίζονται στο οπτικό πεδίο του καθένα και στα ερεθίσματα που παίρνει από τον μικρόκοσμο του, έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον η τοποθέτηση μιας ειδικής επιστήμονα η οποία κλήθηκε να σχολιάσει την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με την περίπτωση του απεργού πείνας και δίψας Δημήτρη Κουφοντίνα.

Η απάντηση που έδωσε η Κλινική Ψυχολόγος Α. Κανδράκη στην προβοκατόρικη ερώτηση της δημοσιογράφου του Αλαφούζου, δείχνει ότι η κυβέρνηση θα ρίξει "την σπίθα για να βάλει φωτιά στον κάμπο", που θα έλεγε και ο Μάο,

Παραθέτουμε τον διάλογο.

Μαρία Αθανασοπούλου: Θεωρείτε λογικό ένας τρομοκράτης, ένας άνθρωπος που έχει αφαιρέσει 11 ανθρώπινες ζωές αυτή την στιγμή να γίνεται και να μετατρέπετε σε ένα σύμβολο αγώνα; Γιατί κάποιοι έτσι το βλέπουν τον Κουφοντίνα. 

Α. Κανδαράκη: Εγώ είμαι κλινική ψυχολόγος και θα μείνω μόνο στο κομμάτι της ψυχικής υγεία. Ο Δημήτρης Κουφοντίνας ο ίδιος διαχειρίζεται το κομμάτι της αδικίας που αισθάνεται με ένα δικό του τρόπο. Το πώς ο καθένας θα διαχειριστεί το αίσθημα της αδικίας, είναι μια προσωπική του υπόθεση.  Εδώ δεν θα κρίνουμε αν ο Κουφοντίνας καλά κάνει και νιώθει αδικημένος.  Αυτό είναι κάτι δικό του. Ομως ότι υπάρχει ένας λαός αυτή την στιγμή έτοιμος να μπει στην αρένα, δείχνει ότι από πίσω υπάρχει μια τόσο συμπιεσμένη επιθετικότητα, τόσο πολύ επικίνδυνη, που φυσικά είναι απόρροια και μιας γενικότερης υπόκωφης βίας, διάχυτης παντού, η οποία αν εκδηλωθεί θα είναι πάρα πολύ επικίνδυνη.    

Η γιατρός δηλαδή, δεν τσίμπησε στην προβοκατόρικη ερώτηση κει είπε τα πράγματα με το όνομά τους. Η κρατική δολοφονία του Κουφοντίνα θα πυροδοτήσει αντιδράσεις που ούτε της φαντάζεται η κυβέρνηση των "αρίστων".

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger