Home » , , » Φυλλάδα "Εστία": Μωραίνει Κύριος ον βούλεται απολέσαι

Φυλλάδα "Εστία": Μωραίνει Κύριος ον βούλεται απολέσαι

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 1 Μαρτίου 2021 | 11:42 π.μ.


Από τότε που ανέλαβε την διεύθυνση της ο δημοσιογράφος Μανώλης Κοττάκης, η φυλλάδα "Εστία" θυμίζει όλο και περισσότερο τις "καλές της εποχές" της, τότε που ο Μανώλης Γλέζος σε κείμενο του στον “Ρίζο της Δευτέρας" την χαρακτήριζε  "κυράτσα του φασισμού" η οποία  "διαστρεβλώνει γκαιμπελικώτατα τα γεγονότα". 

Μάλιστα τώρα συνοδεύει τον γκεμπελισμό της με μια ηλίθια προβοκάτσια. Τόσο γελοία μάλιστα που την μόνη σκοπιμότητα που μπορεί να της αποδώσουμε είναι η προσπάθεια  δημιουργίας εντυπώσεων σε ένα ραδιοτηλεοπτικό κοινό που θα ακούσει τους τίτλους των εφημερίδων και σε κάποιους εντελώς άσχετους οι οποίοι θα διαβάσουν τον τίτλο της στα περίπτερα. 

Δεν θα μιλήσουμε ότι χρησιμοποιεί μια ρητορική που μόνο σε έντυπες ναζιστικές πατσαβούρες συναντάς φτάνοντας στο σημείο να αποδίδει στους Αριστερούς ότι ουσιαστικά είναι "ανθέλληνες" και "προδότες". γράφοντας τέτοια  λιβελογραφήματα που σου θυμίζουν έντυπα που κυκλοφορούσε υφυπουργείο Ασφάλειας του Μανιαδάκη, επί εποχής δικτατορίας Μεταξά. Θα αναφερθούμε στο απίστευτα γελοίο και προβοκατόρικο σημερινό της πρωτοσέλιδο της "Εστίας". το οποίο μας γράφει ότι "Ο Κουφοντίνας οργάνωσε έτσι την απεργία πείνης και τις κινητοποιήσεις για τα δικαιώματά του, όχι με στόχο την μεταγωγή του αλλά για να δημιουργήσει ευνοϊκό κοινωνικό κλίμα για την αποφυλάκισή του".

Εδώ η λογική σηκώνει τα χέρια ψηλά! Την ώρα που γράφονται αυτές της γραμμές δεν ξέρουμε αν ακόμα ο πολιτικός κρατούμενος εξακολουθεί να ζει και το δεδομένο είναι ότι αν συνεχιστεί αυτή η κυβερνητική αδιαλλαξία μπροστά στο δίκαιο αίτημα του κρατουμένου σε λίγες ώρες θα έχουμε τον πρώτο νεκρό απεργό πείνας στην Ελλάδα. Και τα καθάρματα που θέλουν να λέγονται δημοσιογράφοι της "Εστίας" μας μιλάν ότι ο Κουφοντίνας κάνει απεργία για να αποφυλακιστεί!

Αντι για οποιονδήποτε σχολιασμό να παραθέσουμε μια αρχαία φράση: Μωραίνει Κύριος ον βούλεται απολέσαι 

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

2 Μαρτίου 2021 στις 12:20 π.μ.

Με αφορμή τα "ξεράσματα" της συγκεκριμένης πασίγνωστη φασιστικής φυλλάδας, που καταγγέλλετε, πρέπει να επισημάνουμε το εξής: ο ένας από τα δυο δημοσιογραφικά ..."σαΐνια" του πρωινάδικου της ΕΡΤ1, είπε την ...κοτσάνα της ημέρας: ότι με τον ...καινούργιο νόμο - ακούστε να γελάσετε, παρόλο που η κατάσταση είναι για κλάματα!- θα ...αποφυλακιζόταν ο κρατούμενος ...Κουφοντίνας τον ...ερχόμενο Σεπτέμβριο!!! (Και δεν βρέθηκε ένας από κει μέσα να του φωνάξει: Κάνε "κράτει", ρε μεγάλε! Μα σε ντιπ-καταντίπ ανόητους νομίζεις πως απευθύνεσαι; Τι λόγο θα είχε να θυσιάσει τη ζωή του κάποιος που ...διά νόμου θα ...απελευθερωνόταν σε λίγους μήνες; Τι σχέση έχει η υποτιθέμενη …"αποφυλάκιση", με το καυτό και ζωτικό αίτημα ενός κρατουμένου για ισότιμη μεταχείριση στην κράτηση, ενάντια σε έναν απαίσιο νόμο, ένα νόμο-φωτογραφία τής εις βάρος του μαύρης σκοπιμότητας; Καλά δεν βλέπεις μπροστά σου ότι η θατσερική-πινοτσετική δεξιά του κ. (βρικολα)Κούλη, η ορδή αυτή της μαύρης μαυρίλας του Πλεύρη, του Αδωνο-βορίδη, του Λαζαρίδη και του Χρυσοχοΐδη έχει λυσσάξει; Δεν βλέπεις, δημοσιογράφος άνθρωπος, ότι αυτή η κλίκα αποφάσσισε σκόπιμα να εξοντώσει, καθαρά για λόγους εκδίκησης και "συμβολικής ιδεολογικής ρεβάνς" τον κρατούμενο Κουφοντίνα, έναν, για να μιλήσουμε με πολιτικούς-ιστορικούς όρους, "μπλανκιστή" ή "ναρόντνικο-εσέρο" ή και φοκκιστή" (δηλ. όχι μπολσεβίκο, μαρξιστή-λενινιστή, αλλά σίγουρα αριστερό και προοδευτικό επαναστάτη-αντάρτη) πολιτικό της κρατούμενο, με τις φωτογραφικές διατάξεις ενός νόμου παρωδία,ενός νόμου που σκαρώθηκε από τους διαχειριστές της αστικής δικτατορίας ξεκάθαρα εις βάρος του συγκεκριμένου πολιτικού κρατουμένου; Ποιες είναι οι "ευνοϊκές διατάξεις" και πού τις ανακάλυψαν οι γλείφτες της κυβέρνησης και τα έντυπα ή ηλεκτρονικά περιτρίμματα του φασισμού, τύπου "Εστίας"; Αλλά με κάτι τέτοια οι ίδιοι γελοιοποιούνται και ολόκληρο το αντιδραστικό ...χοιροστάσιο της δεξιάς -που αυτοί υπηρετούν- εκτίθεται ανεπανόρθωτα, καθώς αποδεικνύεται ότι αποτελεί τη φυσική συνέχεια του μοναρχοφασισμού και της χούντας! Τα παραμύθια περί "πεφωτισμένης δεξιάς" ή "μεσαίου χώρου" των μεταπολιτευτικών Καραμανλικών τελείωσαν οριστικά από τον σύγχρονο Πινοτσέτ της Μητσοτακικής αντιδραστικής δυναστείας και την τρισάθλια, την εγκληματική-κανιβαλική πολιτική του σε όλους τους τομείς. Καλύτερα, από μιαν άποψη. Στη μελλοντική του νικηφόρα επανάσταση, ο λαός μας θα τελειώσει οριστικά τη δεξιά. Θα τη βάλει πραγματικά και για πάντα στο χρονοντούλαπο, όπου ...ξέχασε να την κλείσει εκείνος ο ...παραμυθατζής του 1981. Και θα το κάνει εξαλείφοντας τους κοινωνικο-οικονομικούς όρους της ύπαρξής της: την ιμπεριαλιστική εξάρτηση και υποτέλεια, τη δικτατορία του κεφαλαίου, τον ίδιο τον καπιταλισμό από τα θεμέλιά του. Κι αυτό φυσικά θα είναι έργο των εκατομμυρίων προλετάριων και εργαζομένων, που θα σαρώσουν συθέμελα το σημερινό κτηνώδες καθεστώς. Και θα 'ναι ντάλα μεσημέρι!

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger