Home » , » Η νίκη του Δημήτρη Κουφοντίνα

Η νίκη του Δημήτρη Κουφοντίνα

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 8 Μαρτίου 2021 | 3:17 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175

Διαβάζοντας το ενδιαφέρον άρθρο «το σιδερόφραχτο κράτος δεν μπορείς να το αντιμετωπίσεις παρά μόνο με την οργανωμένη λαϊκή αντιβία» κατανοούμε πως η αστική δικτατορία – το να μιλάμε με τέτοιες συνθήκες για δημοκρατία είναι γελοίο – τρέμει έναν άνθρωπο!

Κατανοούμε και το λόγο: Το μονοπώλιο της βίας. Το κράτος δεν έχει κανένα πρόβλημα να δέρνουν ή να σκοτώνουν οι μπάτσοι του, έχει όμως σοβαρό θέμα όταν υιοθετείται η βία ως απάντηση στην κρατική τρομοκρατία. Γι αυτό βασανίζουν τον Κουφοντίνα.

Γιατί έδειξε πως, αν δεν υπήρχε ένα τυχαίο περιστατικό, το κράτος θα ήταν ανίκανο να εξαρθρώσει την Επαναστατική Οργάνωση 17 Νοέμβρη! Δεκαετίες η μεθοδικότητα και προσοχή που έδειξε η οργάνωση ήταν εκπληκτική. Πέτυχε μια σειρά από χτυπήματα τα οποία δεν μπορούσε να πετύχει κάποιος μόνος του. Η αδυναμία του κράτους να ανακαλύψει τους δράστες δημιούργησε το θρύλο πως τάχα είχαν υποστήριξη από κόμματα κλπ, πράγμα εντελώς αναληθές.

Είναι η βία απάντηση στη βία; Σίγουρα η βία του κράτους φέρνει βία. Η βία και η αδικία της αποκαλούμενης «Μεταπολίτευσης» έφερε τη 17 Νοέμβρη. Η προκλητικότατη ανοχή που έδειξε η ΝΔ στους προδότες φασίστες πραξικοπηματίες γέμισε τον κόσμο αγανάκτηση. Τα «σταγονίδια» όπως αποκαλούσαν τους ρουφιάνους, τους βασανιστές, τους χουντικούς δολοφόνους, έλυναν και έδεναν ακόμα και μετά το 1974. Όπως κάνουν πάλι τώρα οι ναζί.

Ο Μάλλιος πχ έλεγε προκλητικά πως «δεν άλλαξε τίποτα», υπονοώντας πως θα συνέχιζε τις διώξεις και τα απάνθρωπα βασανιστήρια των Αριστερών και Κομμουνιστών μέσα στα τμήματα υπό τις ευλογίες αυτή τη φορά της Νέας Δικτατορίας δήθεν Νέας Δημοκρατίας. Όσοι λοιπόν είχαμε θύματα του «σκύλου της ΕΣΑ», για να θυμηθούμε κάποια συνθήματα της εποχής, είπαμε «να αγιάσει το χέρι αυτών που έκαναν». Έτσι νιώσαμε, δεν εξετάσαμε θεωρία.

Η 17Ν κατόρθωσε κάτι πολύ σημαντικό: Να περάσει ο φόβος και στην απέναντι πλευρά, στους ισχυρούς. Τους μπάτσους, τους πολιτικούς, τους πράκτορες της CIA, τους πλούσιους που τους υποστήριζαν.

Επειδή αναφέρθηκε το ΚΚΕ, είμαι με τη θέση του Κόμματος. Δεν υποστηρίζω τέτοιες ενέργειες. Δεν μπορεί όμως να μην δω το αποτέλεσμα στο ηθικό των ταξικών αντιπάλων κάθε φορά, που η Οργάνωση αναλάμβανε δράση. Έτρεμαν! Γι αυτό τώρα βασανίζουν τον Κουφοντίνα, για να πάψουν να φοβούνται. Ακόμα όμως τρέμουν, κι αυτό είναι νίκη του Κουφοντίνα.

Όπως νίκη είναι το ξεβράκωμα της αστικής χούντας. Είδαμε την υποκρισία σε όλο το μεγαλείο. Είδαμε πως δεν τολμούν να εφαρμόσουν ένα φωτογραφικό νόμο που οι ίδιοι ψήφισαν, γιατί βρέθηκε μια πρόταση που δεν φαντάστηκαν πως θα χρησιμοποιήσει ο Κουφοντίνας, για να δείξει πως είναι αιχμάλωτος και όχι ποινικός κρατούμενος.

Οφείλω να πω, πως η ΝΔ πάει φιρί – φιρί για νέες παρόμοιες οργανώσεις. Αν θέλουν να ξαναδούν την 17 Νοέμβρη, ας συνεχίσουν το αυταρχισμό, τα ψέματα, την υποκρισία και τη βλακεία.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger