Home » , » Μας πάνε στο ... 1886

Μας πάνε στο ... 1886

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 9 Απριλίου 2021 | 8:48 μ.μ.

Πηγή: "Πριν"

Στρατηγική τομή αποτελεί το νομοσχέδιο για τα εργασιακά που ετοιμάζεται να φέρει η κυβέρνηση μετά το Πάσχα. Καταργείται ουσιαστικά η μεγάλη κατάκτηση του οκταώρου, με επιβολή της εργοδοσίας μέσω ατομικής συμφωνίας. Φτηναίνει και ρευστοποιείται η εργατική δύναμη, βαθαίνει η εκμετάλλευση. 

Σύμφωνο με τις ανάγκες του σύγχρονου καπιταλισμού. που απαιτεί ολοκληρωτικό έλεγχο στη ζωή και το χρόνο του εργαζόμενου, είναι το νομοσχέδιο που ετοιμάζει η κυβέρνηση της ΝΔ, εν μέσω πανδημίας. 

Με βάση όσα λέει ο Κ. Χατζηδάκης, καταργούνται «αναχρονιστικά» όρια, όπως το 8ωρο, ο ορισμένος χρόνος εργασίας, οι πληρωμένες υπερωρίες! 
Το ψηφιακό μέλλον του καπιταλισμού κάνει βουτιά στο παρελθόν της πιο άγριας εργασιακής ζούγκλας, τότε που οι εργάτες δούλευαν ΐ2ωρα. Πριν τη μεγάλη εξέγερση τον Μάιο του 1886 στο Σικάγο των ΗΠΛ, όταν προβλήθηκε το εργατικό αίτημα για τα «τρία οκτώ», οκτώ ώρες δουλειά, οκτώ ώρες ξεκούραση, οκτώ ώρες για ό,τι θέλουμε. 

Σήμερα που οι παραγωγικές δυνατότητες είναι πολύ μεγαλύτερες από ό,τι τον 19o αιώνα και που είναι ρεαλιστική και αναγκαία η σοβαρή μείωση του χρόνου εργασίας, η κυβέρνηση φέρνει νόμο που επιτρέπει έως 50 ώρες δουλειά την εβδομάδα και σπαστά ωράρια που δεσμεύουν όλη την ημέρα! 

Ιστορικής σημασίας η μάχη για το εργατικό κίνημα και όλο τον λαό, για να μην περάσει το αντεργατικό έκτρωμα.

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

10 Απριλίου 2021 στις 9:17 π.μ.

Αν υπήρχε στην Ελλάδα ένα πραγματικά άξιο του ονόματός του και των παραδοσεών του αριστερό κίνημα, αν αυτό το κίνημα είχε καταλάβει ότι καθήκον του και όπλο μοναδικό στις συνθήκες μίας νεο-αποικίας των ιμπεριαλιστών στον 21ο αιώνα αποτελεί αποκλειστικά το πιο δυναμικό επαναστατικό λαϊκό μέτωπο, η πολιτική συμμαχία όλων των πραγματικών ριζοσπαστικών αντιιμπεριαλιστικών δυνάμεων,με επικεφαλής ένα πραγματικά επαναστατικό κομμουνιστικό κόμμα, ένα επιτελείο που θα έπαιρνε και την πρωτοβουλία για ένα τέτοιο μέτωπο, αν..., αν..., αν...,ε, τότε ο ελληνικός λαός θα απαντούσε ήδη από καιρό με μια τελείως διαφορετική μαζικότητα και αποτελεσματικότητα στα ανθρωποφάγα τέρατα κάθε μάρκας. Θα είχε ήδη ματαιώσει και αχρηστεύσει την εφαρμογή πολλών αντιδραστικών νομοθετικών διατάξεων, θα είχε ήδη τσακίσει τα χέρια των βασανιστών του, ενώ θα είχε επίσης θέσει στόχο του την ανατροπή του δεξιού συρφετού από την εξουσία. Αλλά γίνεται η ιστορία με "αν", με "θα" και με "ίσως"; Φυσικά και δεν γίνεται! Η ιστορία αλλάζει μόνο με σωστή πολιτική δράση των μαζών, καθοδηγημένη από σωστή θεωρία και με όχημα την οργάνωση εκείνη που αντιστοιχεί στη συγκυρία. Αυτά ακριβώς λείπουν στη σημερινή Ελλάδα με ευθύνη όλων όσοι θέλουν να λέγονται κομμουνιστές και ριζοσπάστες αριστεροί, ενώ φυσικά δεν εξαιρείται των ευθυνών της και η οργάνωση του ΝΑΡ, που μέσα από το "Πριν" μάς έδωσε το παραπάνω, πολύ σωστό πολιτικό σχόλιο για τα επερχόμενα νέα τερατουργήματα της δεξιάς... Χωρίς αυτό να σημαίνει πως κάποιοι άλλοι, με πολύ μεγαλύτερη πολιτική εμβέλεια και δυναμικό, σε σύγκριση με το ΝΑΡ, δεν φέρουν πολλαπλάσιες και βαρύτερες ευθύνες για το γεγονός ότι φτάσαμε εδώ που φτάσαμε,στον πάτο σχεδόν του βαρελιού, μόνο και μόνο για να διαπιστώσουμε έντρομοι πως αυτό ...δεν έχει πάτο.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger