Home » , » Εκπαιδευτικοί, φοιτητές, γονείς, μαθητές ενάντια στους ταξικούς φραγμούς στην εκπαίδευση

Εκπαιδευτικοί, φοιτητές, γονείς, μαθητές ενάντια στους ταξικούς φραγμούς στην εκπαίδευση

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή, 9 Απριλίου 2021 | 9:00 μ.μ.

Από την Β' ΕΛΜΕ Εβρου, λάβαμε και παραθέτουμε:

Η κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας αγνοώντας την κόπωση, το άγχος, την κοινωνική απομόνωση και την ένταση των ταξικών φραγμών με την εξ αποστάσεως εκπαίδευση που βιώνουν μαθητές/τριες, φοιτητές/τριες και εκπαιδευτικοί, επιμένει στην αξιοποίηση της πανδημίας για την προώθηση αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων στην εκπαίδευση και την εργασία (νόμος για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, πανεπιστημιακή αστυνομία, αξιολόγηση, επικείμενος νόμος για τα συνδικαλιστικά δικαιώματα, τα εργασιακά και το ασφαλιστικό κ.λ.π).

Τα Πανεπιστήμια παραμένουν κλειστά έναν ολόκληρο χρόνο ενώ η κυβέρνηση ετοιμάζει την επίσημη εγκατάσταση  της Αστυνομίας σε όλα τα πανεπιστημιακά ιδρύματα και θεσπίζει την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής για την πρόσβαση στα πανεπιστήμια, οδηγώντας αναπόδραστα τη νεολαία στην ιδιωτική εκπαίδευση και στο κλείσιμο Πανεπιστημιακών Σχολών, ιδίως στην περιφέρεια.

Παράλληλα, όλο το προηγούμενο διάστημα το εκπαιδευτικό κίνημα έχει δεχθεί ωμή βία και καταστολή στα συλλαλητήρια που έγιναν με αιτήματα τη στήριξη της δημόσιας εκπαίδευσης και του δημόσιου συστήματος υγείας ενώ εντείνεται η καταστολή ενάντια σε κάθε κοινωνική και λαϊκή αντίδραση. Η κλιμάκωση του αυταρχισμού της τελευταίας περιόδου, από την εισβολή της αστυνομίας στο ΑΠΘ, το χτύπημα των διαδηλώσεων, τη διάλυση των συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας, τις προσαγωγές διαδηλωτών, φοιτητών, συνδικαλιστών, δημιουργεί ένα εφιαλτικό τοπίο.

Όλοι μαζί εκπαιδευτικοί, φοιτητές, γονείς, μαθητές αγωνιζόμαστε και διεκδικούμε:

Κατάργηση όλου του αντιεκπαιδευτικού θεσμικού πλαισίου - Νόμος για ΑΕΙ, Νόμος 4692, Νόμος για Επαγγελματική Εκπαίδευση - Όχι στην "Πανεπιστημιακή Αστυνομία", στην ένταση της καταστολής και της αστυνομοκρατίας! Όχι στην όξυνση των ταξικών φραγμών στην εισαγωγή στα ΑΕΙ. Να μην εφαρμοστεί η Τράπεζα θεμάτων!

Τη συνέχιση λειτουργίας των πανεπιστημιακών Σχολών του Δ.Π.Θ. στη Ν.Ορεστιάδα και την ίδρυση νέων τμημάτων (Κτηνιατρική Σχολή κλπ.), ώστε να λειτουργούν ως ένα πλήρες Γεωτεχνικό Επιστημονικό Κέντρο, προϋπόθεση σημαντική για την αναπτυξιακή ενδυνάμωση της ακριτικής μας περιοχής.

Τη διατήρηση του παραρτήματος της Νοσηλευτικής Σχολής Διδ/χου και την αναβάθμισή της σε τμήμα, καθώς και την ίδρυση τμήματος Α.Ε.Ι. συναφούς επιστημονικού ενδιαφέροντος με τη Νοσηλευτική Σχολή, ώστε το ιστορικό Διδ/χο να αναδειχθεί ως η 5η έδρα του Δ.Π.Θ.

Ανοιχτά και ασφαλή σχολεία και ΑΕΙ με τη λήψη όλων των υγειονομικών μέτρων!

15 μαθητές στην τάξη – μαζικοί μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών, επιστημονικού, βοηθητικού προσωπικού και προσωπικού καθαριότητας!

Διενέργεια δωρεάν, μαζικών επαναλαμβανόμενων τεστ για έλεγχο της διάδοσης του ιού και ουσιαστικά πρωτόκολλα προστασίας! Τα τεστ να διεξάγονται με ευθύνη του κράτους, είτε ενισχύοντας τις πρωτοβάθμιες δομές υγείας με προσωπικό, είτε αποστέλλοντας νοσηλευτές και γιατρούς στα σχολεία.

Να ξεκινήσει άμεσα και οργανωμένα ο μαζικός εμβολιασμός όλων των εκπαιδευτικών.

Γενναία χρηματοδότηση σχολείων και ΑΕΙ για να καλύψουν τις ανάγκες τους!

Ενίσχυση της δημόσιας υγείας και επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας!  Ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας περίθαλψης. Πλήρης και δωρεάν περίθαλψη για όλο το λαό. 

Η Β ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ – ΣΑΒΒΑΤΟ 10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ  13:00, ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΝΕΑΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger