Home » , » Ενα τραγούδι αφιερωμένο στον αγώνα των συντρόφων της Τουρκίας και ειδικά στην μνήμη των νεκρών απεργών πείνας

Ενα τραγούδι αφιερωμένο στον αγώνα των συντρόφων της Τουρκίας και ειδικά στην μνήμη των νεκρών απεργών πείνας

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 3 Απριλίου 2021 | 5:24 μ.μ.

Από τον καλλιτέχνη Αργύρη Νικολάου, λάβαμε και παραθέτουμε το νέο μουσικό του δημιούργημα που έγινε ένα χρόνο απ΄ την θυσία της Helin Bölek, στον αγώνα που έδινε ενάντια στο στρατιωτικο-φασιστικό καθεστώς του Εντογάν.

Το τραγούδι είναι αφιερωμένο στην μνήμη των Χελίν  Μπολέκ, Μουσταφά Κιοτζάκ, Ιμπραήμ Γκιοκτσέκ και Εμπρού Τιμτίκ που έπεσαν μάρτυρες μετά από πολύμηνη απεργία πείνας κατά την διάρκεια του 2020 στην Τουρκία(Helin Bölek,Ibrahim Gökçek, Mustafa Koçak, Ebru Timtik). Είναι αφιερωμένο στον μακρόχρονο αγώνα της αριστεράς και ιδιαιτέρως των κομμουνιστών και κομμουνιστριών, που λαμβάνει χώρα στην Τουρκία κάτω από αντίξοες και βάρβαρες συνθήκες εδώ και πολλές δεκαετίες.

Στίχοι μουσική κιθάρες φωνή: Αργύρης Νικολάου, ενώ η υλοποίηση του βίντεο έγινε από τον Στάμο Μαλαχία. 

Οπως σημειώνει ο δημιουργός του τραγουδιού, το κομμάτι "ηχογραφήθηκε σε συνθήκες λοκ ντάουν λόγω covid19, χωρίς δυστυχώς την πολύτιμη συνεισφορά των αγαπημένων συνεργατών και συντρόφων (home studio)".

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger