Home » , » Κάτω η ιμπεριαλιστική εξάρτηση - Οχι στον πόλεμο!

Κάτω η ιμπεριαλιστική εξάρτηση - Οχι στον πόλεμο!

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 17 Απριλίου 2021 | 6:14 μ.μ.

Λάβαμε και παραθέτουμε το κείμενο το οποίο υπάρχει πρωτοσέλιδα στην εφημερίδα "Προλεταριακή Σημαία", η οποία κυκλοφοράει σήμερα.

Στη Βιτρίνα των άμεσων επιδιώξεων της κυβέρνησης και του συστήματος έχει μπει η επιχείρηση «επανεκκίνησης» της οικονομίας και βασικά της «τουριστικής Βιομηχανίας» της χώρας. Είναι τέτοια και τόση η «ευθύνη» τους για την κοινωνία, που έβαλαν μέχρι και «ημερολογιακό ορόσημο» την 14η Μάη, την ίδια ώρα που η πανδημία θερίζει τον απροστάτευτο λαό. 

Πάνω από 50% των διασωληνωμένων εκτός ΜΕΘ οδηγούνται στο θάνατο (το αντίστοιχο ποσοστό εντός ΜΕΘ είναι λιγότερο από 25%!), αλλά ο κυνισμός της εγκληματικής πολιτικής δεν ταράζεται! Συνεχίζει με αντιδραστικά ψέματα για «οικονομική εκτίναξη», με κατασκευές άλλοθι σαν αυτό των selftest, να θυσιάζει το λαό στο βωμό των συμφερόντων του κεφαλαίου, στο Βωμό των αδιεξόδων του συστήματος. Ακόμα περισσότερο, η κυβέρνηση θέλει να «γιορτάσει» την Πρωτομαγιά -με την ενεργητική στήριξη της ΓΣΣΕ- με νόμο που συντρίβει το 8ωρο, που κάνει τov εργαζόμενο δούλο και βγάζει τον ταξικό συνδικαλισμό στην «παρανομία»!

Ωστόσο, πίσω από αυτή την αντιδραστική βιτρίνα, εξελίσσονται οι πολιτικές και διαμορφώνονται οι τυχοδιωκτισμοί που απειλούν με τα πιο μεγάλα και συνολικά εγκλήματα το λαό και τη χώρα. Είναι οι πολιτικές που αφορούν στην όλο και πιο στενή πρόσδεση της χώρας στο άρμα των φονιάδων, οι τυχοδιωκτισμοί των ανταγωνισμών και των «αξόνων» που υπηρετούν τα σχέδια πολέμων των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ. Είναι οι πολιτικές που -πουλάνε» τη γεωπολιτική θέση της χώρας για να αντλήσει ρόλους και υπόσταση η εξαρτημένη στους ιμπεριαλιστές άρχουσα τάξη. Είναι οι πολιτικές που κάνουν τη χώρα βάση και στρατόπεδο των Αμερικανονατοϊκών και φέρνουν την απειλή του πολέμου πιο κοντά για το λαό μας και τους λαούς της περιοχής.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger