Home » , » Άγιο φως ή μήπως πανάκριβο;

Άγιο φως ή μήπως πανάκριβο;

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 29 Απριλίου 2021 | 11:58 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175

Ρε κόφτε το δούλεμα. Έχουμε πει εδώ και χρόνια τι κόλπα γίνονται με το δήθεν θαύμα, που κάνει ο «άγιος» αναπτήρας. Τώρα μας λένε δεν θα κάνουν το καραγκιοζλίκι να στέκονται κοτζάμ μαντράχαλοι σούζα σε ένα φαναράκι!

Χωρίς τιμές αρχηγού κράτους η φωτίτσα. Καλέ θα πληγωθεί, θα αρχίσει να τρεμοσβήνει. Καλύτερα όμως να έκαναν τη φιέστα με το άγημα και τους διεφθαρμένους υποκριτές να παριστάνουν τους πιστούς παρά να μας στοιχίζει κάθε χρόνο ο κούκος αηδόνι.

Πόσα καύσιμα καίγονται πόσα ευρώ ξοδεύονται σε καιρό πανδημίας για να έρθει το φως από το Ισραήλ λες κι εδώ δεν έχουμε αναπτήρες ή σπίρτα. Πόσο στοιχίζει η μεταφορά; 13.000 ευρώ είναι μόνο το κόστος της πτήσης Τελ Αβίβ Αθήνα! Κάπου έλεος δηλαδή! Πάρτε έναν αναπτήρα κι ανάψτε το!

Φυσικά οι περισσότεροι ειρωνεύονται τις θρησκευτικές φιέστες και αυτό είναι Πρόοδος. Μέχρι πριν λίγα χρόνια μας τα είχαν κάνει τσουρέκια για το δήθεν θαύμα πως τάχα άναβε μόνο του! Μέχρι που παραδέχτηκαν πως το «θαύμα» το έκανε ένας αναπτήρας.

Δεν θέλω φωτιά, ΜΕΘ θέλω να έχουμε. Σχολεία, νοσοκομεία, αυτά χρειαζόμαστε.

«Τα προηγούμενα χρόνια το Άγιο Φως ερχόταν με τιμές αρχηγού κράτους. Φέτος θα έρθει με SMS, μάσκα και τεστ στο αεροδρόμιο».

- «Το άγιο φως είναι τουρίστας θα έρθει όπως γουστάρει»!

«Συγγνώμη, αλλά αν το Άγιο Φως είναι θέμα πίστης και το Άγιο Φως με το οποίο θα ανάψουμε φέτος τις λαμπάδες βρίσκεται ήδη στο καντήλι της κάθε εκκλησίας, τότε... γιατί κάθε χρόνο ξοδεύουμε χιλιάδες ευρώ για να το υποδεχτούμε;»

Πολύ καλή ερώτηση. Γιατί μας λένε παραμύθια. Και τα πληρώνουμε πανάκριβα, για να νομίζουμε πως τα παραμύθια αυτά έχουν αξία.

Ο λόγος που σταμάτησαν τη φιέστα είναι γιατί οι παπάδες πλέον δεν τραβάνε. Σου λέει ο κηφήνας. «Θα κάθομαι τώρα να κάνει ο παπάς τη φιγούρα του»; Το ίδιο με την ώρα της Ανάστασης. Σιγά μην κάτσουν ως τις 12. 9.30 θα φάνε μαγειρίτσα, τελείωσε!

Κάνουν ό,τι θέλουν, αλλά το ίδιο έκαναν και πριν. Ο Μητσοτάκης με όσα κάνει δίνει το μήνυμα σε όσους τον στήριξαν πως κυβερνά μόνος του. Απόλυτος μονάρχης. Αλλάζει ως και την ημέρα του Πάσχα!

Πάντως στις Εκκλησίες θα ακούγονται ψαλμοί, όποτε μπορεί να κολλήσουν οι πιστοί. Γιατί μας λένε τώρα ο ιός κολλά από τη μουσική! Εγώ επιμένω. Κολλάει και από το γλείψιμο πισινών κηφήνων αλλά κυρίως από τη μαλακία στις εκλογές.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger