Home » , » 30 Απρίλη 1945 – Η μέρα που η σημαία της Σοβιετικής Ένωσης καρφώθηκε στην καρδιά του ιμπεριαλιστικού-ναζιστικού κτήνους

30 Απρίλη 1945 – Η μέρα που η σημαία της Σοβιετικής Ένωσης καρφώθηκε στην καρδιά του ιμπεριαλιστικού-ναζιστικού κτήνους

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 30 Απριλίου 2021 | 12:31 π.μ.

Από τον συντροφικό ιστότοπο "Από την σπίθα στην φλόγα" λάβαμε και παραθέτουμε:

Ήταν 30 Απριλίου του 1945 και ώρα 21.50 όταν ο επιλοχίας Μ. Α. Φ. Γιεγκόροφ και ο λοχίας Μ. Β. Καντάρια του σοβιετικού στρατού έστησαν την κόκκινη σημαία με το σφυροδρέπανο, τη Σημαία της Νίκης, πάνω από τον κεντρικό Τρούλο του Ράιχσταγκ. 
Αμέσως μετά, ο διοικητής της 3ης στρατιάς κρούσης στρατηγός Β. Ι. Κουζνετσόφ, που παρακολουθούσε προσωπικά την ιστορική μάχη κατάληψης του Ράιχσταγκ, πήρε στο τηλέφωνο το κέντρο διοίκησης και ανακοίνωσε στο στρατάρχη Ζούκοφ: «Στο Ράιχσταγκ κυματίζει η κόκκινη σημαία! Ζήτω, σύντροφε στρατάρχη!»

Η ναζιστική απειλή δεν είχε εξαλειφθεί πλήρως. Χρειάστηκαν κάποιες μέρες μέχρι την 8η Μάη που οι Γερμανοί αντιπρόσωποι υπέγραψαν την πλήρη και άνευ όρων συνθηκολόγηση του ναζιστικού κτήνους. Μέχρι την κατοχύρωση της 9ης Μάη σαν μέρα χαράς και τιμής για την εργατική τάξη και τους λαούς σε παγκόσμιο επίπεδο.

Σήμερα, διεξάγεται ένας ανελέητος αντικομμουνιστικός πόλεμος από την Ευρωπαϊκή Ένωση για την ιστορική παραχάραξη της μέρας που συμβολίζει την αιώνια τιμή της ανθρωπότητας απέναντι στο Σοβιετικό Κόκκινο Στρατό, το ΚΚΣΕ που αποτελούσε την καθοδηγητική δύναμη του Σοβιετικού Κόκκινου Στρατού και της ιστορικής προσωπικότητας που χτυπιέται ανηλεώς από τις δυνάμεις της ιμπεριαλιστικής- αστικής αντίδρασης, του Ιωσήφ Στάλιν, εκλεγμένου ηγέτη του ΚΚΣΕ.

Σήμερα, λοιπόν, αποτελεί χρέος κάθε κομμουνιστή και κομμουνίστριας, κάθε αντιφασίστα και αντιφασίστριας, κάθε προοδευτικό εργαζόμενου ανθρώπου διεθνώς αλλά κυρίαρχα εγχώρια, να βάλει φραγμό στην αντικομμουνιστική υστερία, στην ιμπεριαλιστική- αστική θεωρία των 2 άκρων που εξισώνει τα εκατομμύρια νεκρούς της Σοβιετικής Ένωσης και τον σοσιαλιστικό τρόπο παραγωγής με την μαύρη ιμπεριαλιστική- ναζιστική αντίδραση, για να προστατεύσει την τελευταία σαν ένα καλοχρησιμοποιημένο εργαλείο που μπορεί να χρειαστεί ξανά στο καπιταλιστικό- ιμπεριαλιστικό σύστημα.

Σήμερα, ο λαός, η εργατική τάξη, η νεολαία και οι οργανωμένες δυνάμεις του λαϊκού κινήματος που κατανοούν σαν χρέος τους να δώσουν αυτή τη μάχη, οφείλουν να στιγματιστούν έμπρακτα σαν υπερασπιστές της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών, να επαναφέρουν στη δημόσια σφαίρα την ουσιαστική και οργανική σύνδεση της Εθνικής Αντίστασης με τον αγώνα του Σοβιετικού λαού. 

Ο Ελληνικός λαός συσπειρώθηκε πλατιά σε ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-ΕΠΟΝ-ΟΠΛΑ-ΔΣΕ με την καθοδήγηση του Επαναστατικού ΚΚΕ και αποτέλεσε χρυσή εφεδρεία που δημιούργησε ευνοϊκότερους όρους για το κάρφωμα της Σημαίας της Νίκης μέσα στη καρδιά του κτήνους

Κινητοποιήθηκε μέσα από την αντίληψη της 3ης Διεθνούς, που εγχώρια φωνή της αποτέλεσε το επαναστατικό Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας και τα χαρακτηριστικά που αυτή έλαβε λόγω της εξαρτημένης φύσης του ελληνικού καπιταλισμού.
Ιστορικά-πολιτικά-ιδεολογικά και σημειολογικά, οι κομμουνιστές, οι αντιφασίστες, οι αντιιμπεριαλιστές που παλεύουμε για την ανατροπή της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης, της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης, της κρατικής και φασιστικής- παρακρατικής τρομοκρατίας που αποτελούν τους φρουρούς διαιώνισης του εκμεταλλευτικού συστήματος καταπίεσης και εξάρτησης, έχουμε πολιτικό χρέος να συναντηθούμε πλατιά- μαζικά- δυναμικά και αγωνιστικά στον δρόμο του αγώνα.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger