Home » , » Η αριστεία τους εξαντλείται σε ριάλιτυ, Σεφερλή και σκυλοποπ

Η αριστεία τους εξαντλείται σε ριάλιτυ, Σεφερλή και σκυλοποπ

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 29 Απριλίου 2021 | 4:05 μ.μ.

Της Αλέκας Ζορμπαλά

Αφού ψήφισαν το ανεύθυνο και το ακαταδίωκτο αυτών, που διαχειρίζονται την πανδημία με τους 10.000 νεκρούς, τώρα μπορούν με άνεση και χαλαρά να συνεχίσουν το έργο τους με μέτρα από εγκληματικού χαρακτήρα έως μέτρα επιτομή της γελοιότητας και του παραλογισμού, επενδύοντας τα με επιστημονικοφανή επιχειρήματα.

Ανοίγουν την εστίαση, αλλά να μην ακούγεται ούτε ένα Λα η ρε Ματζόρε..

Γιατί; 

Γιατί μπορούν να κάνουν επίδειξη δύναμης και εξουσιασμού μιας κοινωνίας, που δεν αντιδρά στον παραλογισμό και την εξουσιαστική επιβολή.

Γιατί η αριστεία τους εξαντλείται σε ριάλιτυ, Σεφερλή και σκυλοποπ και έτσι τους είναι ξένη κάθε έκφανση Τέχνης και κάθε εκδήλωση, που φέρνει κοντά τους ανθρώπους, όπως ένα τραγουδάκι, που σιγοψιθυρίζουμε στο ταβερνάκι, ή και όταν "χτυπιόμαστε" στον ρυθμό της αγαπημένης μας μπάντας.  

Δεν είναι μόνον ότι είναι παράλογοι.

Είναι ένας άλλος κόσμος, που επικρατεί αυτή τη στιγμή, το επιδεικνύει και το χαίρεται

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

29 Απριλίου 2021 στις 7:02 μ.μ.

Στην πραγματικότητα, εκείνο που έπρεπε να απαγορευτεί σε μια κοινωνία πραγματικών Ελεύθερων και Συνειδητών Ανθρώπων -διά ροπάλου, αναγκαστικά στην αρχή και δια της βαθιάς μόρφωσης και της αισθητικής αγωγής που αναπλάθει την κοινωνική συνείδηση, στη συνέχεια- είναι κάθε σάπιο σαβουροθέαμα και σαβουροακρόαμα τύπου Σεφερλή, τύπου "φάρμας" ή "big brother" ή "survivor", και των άλλων, των σιχαμερών εκπομπών κουτσομπολιού και της Άκρας Ηλιθιοποίησης-Aπανθρωποποίησης, τα πρωινάδικα και τα μεσημέριανάδικα που... "αναλύουν" και "σχολιάζουν" επί ώρες την κάθε μαλακία που είπε ή την κάθε ποταπότητα που διέπραξε κάποιος πρωταγωνιστής των αχρείων θεαμάτων αυτών την προηγούμενη βραδιά... Πλην όμως, όταν μιλάμε για τηλεόραση σ' αυτό τον έρμο και καθημαγμένο πια τόπο, από το 1989-90 ίσαμε σήμερα, με τη σφραγίδα της σύμπασας δεξιάς και με τη συναίνεση σύμπασας της (τότε συγκυβερνώσας με τη δεξιά!) ρεβιζιονιστικής και ρεφορμιστικής ψευτοαριστεράς, εννοούμε τη γνωστή "μαφία" των 5-6 μεγάλων ιδιωτικών καπιταλιστικών σκουπιδοκάναλων.Σαβουροκάναλα δηλαδή, των οποίων η αισθητική αντίληψη και ποιότητα δεν πάει παραπέρα από τη μπαρούφα και τη χοντροκοπιά του κάθε τυχάρπαστου Σεφερλή -και των λοιπών παρόμοιων συστημικών υποπροϊόντων σε όλο το φάσμα της "ψυχαγωγίας". Το ίδιο σκουπιδαριό φυσικά αποτελεί και η "ενημέρωση" που παρέχουν αυτά τα ίδια ακριβώς βρωμοκαναλα.Σκόπιμα, βεβαίως,όλα αυτά, γιατί σκοπός του όλου συστήματος και των σκουπιδοκάναλών του είναι η εξαπάτηση, η πλήρης αποβλάκωση, η πνευματική εξαχρείωση, ο εξανδραποδισμός και η εθελοδουλεία της εργατικής τάξης κι όλου του εργαζόμενου λαού στα συμφέροντα των αφεντάδων... Εννοείται ότι μια σύγχρονη λαϊκή επανάσταση στον τόπο μας θα είχε κλείσει αμέσως, από την πρώτη στιγμή της επικράτησής ρης, όλα αυτά τα βορβορώδη χοιροστάσια (πρωτίστως δε τα: Άλφα, Αντένα, Μέγκα, Όπεν,Σταρ και Σκάι) και θα είχε κατασχέσει όλη την εγχώρια περιουσία των κεφαλαιοκρατών που κατέχουν και που εκμεταλλεύονται όλους αυτούς τους ανοιχτούς, ζέχνοντες βόθρους. Οι ιδιοκτήτες και οι δημοσιογραφικοί ή οι "καλλιτεχνικοί" συνεργοί των αφεντικών αυτών των σημερινών τηλεοπτικών βόθρων, αυτοί δηλ.που έχουν τα ηγετικά πόστα και τις παραγωγές της σημερινής τηκε-πανούκλας θα αποκλείονταν εφ' όρου ζωής από κάθε πρόσβαση στην παραγωγή τηλεοπτικής ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Η συστηματική καλλιέργεια μιας νέας γενιάς με αληθινή ανθρωπιστική- επιστημονική ολόπλευρη παιδεία και νέα, ποιοτικά, αισθητικά -καλλιτεχνικά πρότυπα, θα ήταν το επακόλουθο του σαρώματος των εκμεταλλευτών και των συνεργών τους από μια νέα σοσιαλιστική κοινωνία.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger