Home » , » Χριστιανικοί μύθοι με την βούλα θεολόγων

Χριστιανικοί μύθοι με την βούλα θεολόγων

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 29 Απριλίου 2021 | 2:52 π.μ.

«Εχουμε ανάγκη από όσο το δυνατό περισσότερους μύθους για να μπορούμε να εντυπωσιάζουμε τον όχλο. Οσο λιγότερο καταλαβαίνει ο όχλος, τόσο πιο ενθουσιώδεις γίνεται. Οι πατέρες και οι δάσκαλοι μας δεν έλεγαν πάντα τη σκεφτόταν, έλεγαν αυτά που τους υπαγόρευαν οι συνθήκες και οι ανάγκες». 

Θα αιφνιδιαστείτε αν σας πούμε ότι οι παραπάνω εκτιμήσεις - προτροπές προς τους "λειτουργούς του Υψίστου", ανήκουν σε έναν σπουδαίο, διακεκριμένο θεολόγο, ο οποίος έχει αφήσει ιστορία για την ρητορική του δεινότητα και μάλιστα διατέλεσε Αρχιεπίσκοπος Κωνσταντινούπολης τον 4ο αιώνα μ.Χ.

Αυτή όμως είναι η ιστορική αλήθεια.  Ο σπουδαίος Γρηγόριος Ναζιανζηνός, αυτός ο μεγάλος θεολόγος, κάποια στιγμή αισθάνθηκε την ανάγκη μα μιλήσει καθαρά με λόγια ξάστερα και ελάχιστα "ιερά" απευθυνόμενος προς τους υφιστάμενους ρασοφόρους. Γνώριζε στην εποχή του την απεριόριστη ικανότητα της μάζας να καταναλώνει μύθους με αξιοθαύμαστη βουλιμία.

Εξυπακούεται ότι εμείς σαν "κολλημένοι", κομμουνιστές που είμαστε έχουμε ανοιχτό μέτωπο με όλες τις μεταφυσικές δοξασίες και σε επόμενες αναρτήσεις μας θα αναφερθούμε ποιο αναλυτικά σχετικά με το παραμύθι που ονομάζεται "ανάσταση του Κυρίου". 

Τυχαίνει  να ασπαζόμαστε την άποψη του δικού μας Ιωσήφ.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger