Home » » Η πραγματική κριτική που θα έπρεπε να γίνει στον Π. Πολάκη

Η πραγματική κριτική που θα έπρεπε να γίνει στον Π. Πολάκη

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 2 Απριλίου 2021 | 6:43 μ.μ.


Από τον πιστό αναγνώστη μας Κώστα Μ. πήραμε και παραθέτουμε.

Πόσο πια ξεφτιλισμένοι είναι εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ! Η κατρακύλα τους δεν έχει πάτο! Πραγματικά δεν ξέρω αν είναι τόσο ηλίθιοι ή παίζουν συνειδητά το παιχνίδι της Δεξιάς. Και δεν θα με ενδιέφερε καθόλου αν δεν έβλεπα κάποιους απ' αυτούς να βγάζουν σπυράκια. όταν είπε κάποιες ιστορικές αλήθειες ο Παύλος Πολάκης μέσα στην βουλή.

Να αντικρύζεις τον γιο του ναζί Πλεύρη, τον εκλεκτό του δικτάτορα Παπαδόπουλου για να αναλάβει την αρχηγία της νεολαίας του κόμματος του, τον γραφικό -ακροδεξιό Μπογδάνο και όλο το κακό δεξιό συναπάντημα, αγκαλιά με τους Συριζαίους Μπίστη, Κούλογλου και Φίλη, συνάμα με όλο τον εθνικό κορμό και τα ΜΜΕ του Μαρινάκη να ανατριχιάζουν γιατί ακούστηκαν δυο ιστορικές αλήθειες σου φέρνει αλλεργία.  

Για τον Νίκο Μπίστη, αυτόν τον ογκόλιθο της πολιτικής πιρουέτας, και γνωστό γυρολόγο της πολιτικής, κάθε περαιτέρω αναφορά περισσεύει.

Δυο λόγια μόνο για τον Στέλιο Κούλογλου. Οπως γράφει ο "Ριζοσπάστης": "Θήτευσε, για χρόνια στην κρατική, δημόσια τηλεόραση που, στα πλαίσια του συστήματος, έχει αναλάβει σαφή ρόλο, σε ό,τι αφορά την αντικομμουνιστική εκστρατεία, μέσα από το ξαναγράψιμο της Iστορίας και την εξίσωση του κομμουνισμού με το φασισμό". Το ίδιο έντυπο αναφέρει επίσης ότι "Ευρωπαϊκή Ενωση και Πανεπιστήμιο Χάγκεν βράβευσαν τον Κούλογλου και τις αντικομμουνιστικές επιδόσεις του!". 
Τέτοιες βραβεύσεις έχουν Θάνος Πλεύρης και Μάκης Βορίδης; Δεν νομίζω.

Ο Νίκος Φίλης είναι η πιο θλιβερή περίπτωση. Ξεκίνησε σαν αγωνιστής του αντιδικτατορικού αγώνα σαν μέλος του "Ρήγα Φεραίου" αλλά η μετέπειτα πορεία του μόνο απ' τους στίχους του Κώστα Βάρναλη μπορεί να περιγραφή: "Αχ, που 'σαι νιότη που 'δειχνες πως θα γινόμουν άλλος"

Και ο ίδιος καλύτερα από όλους θα έπρεπε να ξέρει ότι ισχύουν απόλυτα τα όσα αναφέρονται στο θεατρικό έργο του Μήτσου Ευθυμιάδη: "Προστάτες": "Κοτζαμπάσηδες πασάδες και σεβάσμιοι δεσποτάδες /κυβερνούσανε τη χώρα, καλή ώρα".
Το έχει ομολογήσει ο εξάλλου μετά τον κυβερνητικό ανασχηματισμό που έκανε ο Τσίπρας τον Οκτώβρη του 2016 όταν τον πέταξε από το υπουργείο Παιδείας κατόπιν διαταγής του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου. Το είχε παραδεχθεί ο ίδιος ο Φίλης στην ομιλία του κατά την τελετή παράδοσης παραλα­βής του υπουργείου του: «Οργανώθηκε και εκτελέστηκε ένα συμβόλαιο πολιτικού θανάτου σε βάρος μου στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι, με τη γνωστή σε όλους συνέντευξη του κυρίου Ιερώνυμου στον δημοσιογρά­φο Αλέξη Παπαχελά. Εκεί ζητήθηκε από τον πρωθυπουργό της χώρας εν όψει του ανα­σχηματισμού η καθαίρεση του "προβλημα­τικού" υπουργού Παιδείας». 

 Αν δηλαδή έπρεπε να γίνει μια κριτική στον Πολάκη, αυτή θα ήταν ότι δεν έκανε την παραδοχή ότι όποια κυβέρνηση και να υπάρχει, την πραγματική εξουσία την έχουν οι κατά καιρούς "κοτσαμπάσηδες, πασάδες, και σεβάσμιοι δεσποτάδες".  

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

2 Απριλίου 2021 στις 7:30 μ.μ.

Κωστα Μ:απ'εξω απο το χωρο πολλα τραγουδια λενε. Συστημικα κόμματα ειναι συριζα κκε και θελει να γινει θελει δε θελει η ανταρσυα. Τι να κανουμε τωρα!!!!
Το θεμα ειναι οποιοσδήποτε αλλος να κυβερνησει απο αυτους που αναφερω παρα πανω εκτος αν θελουμε να απολαμβανουμε τους σημερινους.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger