Home » , » Η ΝΔ έχει προτεραιότητα το πλιάτσικο όχι τη Δημόσια Υγεία

Η ΝΔ έχει προτεραιότητα το πλιάτσικο όχι τη Δημόσια Υγεία

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 12 Απριλίου 2021 | 7:29 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175 

Από τη μια έχουμε τους πανηλίθιους ή βολεμένους ψεύτες και γλείφτες νεογιδοκράτες, οι οποίοι τα βρίσκουν όλα τέλεια με 9.000 νεκρούς κι ανθρώπους να πεθαίνουν χωρίς περίθαλψη, από την άλλη υπάρχει η μεγάλη πλειοψηφία του κόσμου που κοιτούν αποσβολωμένοι το μπάχαλο και την καταστροφή.

Και τα σημερινά στοιχεία που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ σχετικά με τη νόσο Covid-19 είναι εφιαλτικά.

Άλλοι 76 συνάνθρωποι μας πέθαναν το τελευταίο 24ωρο ενώ οι ασθενείς που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι έφτασαν 781. Την ίδια στιγμή το ΕΣΥ βρίσκεται στα όρια της κατάρρευσης και μόνο στις ηρωικές προσπάθειες των γιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού εξακολουθεί να λειτουργεί. Οι εισαγωγές νέων ασθενών κορονοϊού στα νοσοκομεία όλης της χώρας  το 24ωρο που μας πέρασε είναι 539 (ημερήσια μεταβολή +17,17%). 

Η ερώτηση της ημέρας είναι η εξής:

«Μήνες προσέχουμε να παραμείνουμε υγιείς από #COVID19 Το παιδί έκανε τεστ και βγήκε αρνητικό. Αύριο θα πάει στο #λυκειο Αν την Πέμπτη βγει θετικό πείτε μου που κάνω αγωγή στο #σχολειο στο #υπουργειο ή στην επιτροπή»;

Τι θα γίνουν οι ηλικιωμένοι και όσοι έχουν κάποιο νόσημα, αν τα παιδιά τους και τα εγγόνια τους αρρωστήσουν όπως έγινε πέρυσι το Σεπτέμβρη και φέτος το Γενάρη; Θα πει κάποιο τρολλ πως πέρυσι ή το Γενάρη δεν είχαμε τα τεστ Self Service.

Αυτά τα τεστ, ακόμα κι αν θεωρήσουμε πως θα γίνουν σωστά από όλους, οπότε δεν θα βγει λάθος αποτέλεσμα από αυτό, είναι μειωμένης αξιοπιστίας σε σύγκριση με το μοριακό τεστ που είναι 99% αξιόπιστο. Τουλάχιστο το 20% μπορεί να δείξει άλλο από το πραγματικό αποτέλεσμα, ενώ η αξιοπιστία τους μειώνεται περισσότερο, όταν δεν γίνεται από ειδικούς. Δεν τα λέμε εμείς, τα λένε εδώ και καιρό οι γιατροί.

Γιατί λοιπόν δεν κάνουν τα μοριακά τεστ; Γιατί είναι ακριβά και δεν έχουν προσωπικό. Γιατί πήραν μπάτσους αντί για γιατρούς. Γιατί διαλύουν το ΕΣΥ και κάνουν επικοινωνιακά τεχνάσματα. Θα πούμε πραγματικά γεγονότα για να δείξουμε πως σωστά μέτρα, αν παρθούν μόνα τους, αποσπασματικά, όχι μόνο δεν περιορίζουν την επιδημία, αλλά την εξαπλώνουν!

Μάσκες: Οι μάσκες είναι ένα σωστό μέτρο προφύλαξης, όπως τα τεστ. Όταν ο δεξιός ψάλτης έλεγε πως ήταν τάχα επικίνδυνες και δεν είχε φτιάξει ακόμα ο κολλητός του Κούλη εργοστάσιο, φωνάζαμε πως χρειάζονται μάσκες. Οι μάσκες έγιναν υποχρεωτικές πέρυσι τον Οκτώβρη. Τότε είχαμε περίπου 400 κρούσματα την ημέρα (14/10/2020 : 436) και λιγότερους από 10 νεκρούς ημερησίως).

Ένα μήνα μετά, χαμός! Τα κρούσματα ήταν πολλαπλάσια! 14/11/2020: 2.835 ημερήσια κρούσματα. Φυσικά δεν έφταιξαν οι μάσκες. Από μόνες τους όμως δεν περιόρισαν την επιδημία. Όταν άνοιξαν τον Τουρισμό χωρίς κανένα μέτρο για τους τουρίστες και όταν άνοιξαν τα σχολεία πολύ λίγα μπορούσαν να κάνουν οι μάσκες.

Το μέτρο που θα βοηθήσει ουσιαστικά τους μαθητές σε συνδυασμό με τις μάσκες και τα τεστ, είναι η πρόσληψη εκπαιδευτικών και η ανέγερση νέων σχολείων ώστε να αυξηθεί η απόσταση μεταξύ των μαθητών. Γιατί τα παιδιά θα είναι σε κλειστό χώρο ώρες και οι έρευνες λένε πως ο κλειστός χώρος είναι το πιο κατάλληλο περιβάλλον για να μεταδοθούν ιοί όπως η γρίπη και ο κορονοϊός. Τα λένε οι γιατροί, τα ακούει κανείς;

Το έγκλημα της κυβέρνησης δεν θα μείνει ατιμώρητο. Τα πάντα εξηγούνται και έχουν αιτίες. Η ΝΔ έχει προτεραιότητα το πλιάτσικο όχι τη Δημόσια Υγεία. Απαιτούμε τη πρόσληψη προσωπικού τόσο ιατρών όσο και εκπαιδευτικών. Ας διώξει τους μπάτσους που προσέλαβε.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger