Home » , » Με πρόωρες εκλογές και την ψήφο των αποδήμων προσπαθεί η Ν.Δ να ανακόψει την εκλογική της φθορά

Με πρόωρες εκλογές και την ψήφο των αποδήμων προσπαθεί η Ν.Δ να ανακόψει την εκλογική της φθορά

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 12 Απριλίου 2021 | 8:02 μ.μ.

Του Λούκι Κ.

Σταυρόλεξο για δύσκολους λύτες θυμίζουν τα όσα συμβαίνουν αυτό τον καιρό στον ευρύτερο χώρο της δεξιάς. 

Σύμφωνα με δημοσιογραφiκέςς πληροφορίες, κυλιόμενες μυστικές δημοσκοπήσεις που έγιναν για λογαριασμό του Μεγάρου Μαξίμου έχουν δημιουργήσει αναστάτωση στην Ν.Δ. 

Η "ραχοκοκαλιά" της συντηρητικής παράταξης, όπως χαρακτhr;izoyn την λεγόμενη μεσαία τάξη, δείχνει να ασφυκτιά από την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί και εξ' αιτίας της κυβερνητικής διαχείρισης της πανδημίας. Η εκλογική μετατόπιση ψηφοφόρων της φαντάζει πιο ορατή από ποτέ. 

Το κυβερνητικό κόμμα γνωρίζει ότι τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν φαίνονται ελκυστικά για το εκλογικό σώμα και κανένα απ' αυτά σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του δεν παρουσιάζει δυναμική. Απ' την άλλη, η Ν.Δ.,  θεωρεί ότι δεν κινδύνευε από τα κεντροδεξιά της, αφού οι όποιες κινήσεις κάποιων Καραμανλικών -Αντώναρου, Τσιτουρίδη, Σπηλιωτόπουλου κ.α στερούνταν απήχησης.   

Αυτή την στιγμή όμως αρχίζει να αναθεωρείτε όλος ο πολιτικός σχεδιασμός που υπήρχε στο Μέγαρο Μαξίμου. Κανείς από τους επιτελείς του κυβερνητικού κόμματος δεν πιστεύει τις διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την κυβερνητική θητεία της. Το ότι η κυβέρνηση προετοιμάζεται για εκλογές μας το δείχνει και η νομοθετική ρύθμιση για την ψήφο των αποδήμων που κατέθεσε ο υπουργός Εσωτερικών στην βουλή, Μ. Βορίδης, αίροντας όλους τους περιορισμούς του προηγούμενου νόμου και δίνοντας δικαίωμα ψήφου από τον τόπο κατοικίας τους σε όλους τους απόδημους με μόνη προϋπόθεση την εγγραφή τους στους εκλογικούς καταλόγους. (Για να ψηφιστεί χρειάζονται 200 θετικές ψήφους και δεν αρκούν οι ψήφοι Ν.Δ., ΚΙΝΑΛ και Βελόπουλου. Να θυμίσουμε πάντως ότι με τις προϋποθέσεις που ίσχυαν στις περασμένες εκλογές, δεύτερο κόμμα ήταν το ΚΚΕ. Τώρα τι άλλαξε απ' τον προηγούμενο νόμο και θέλουν να τον αλλάξουν και αν το κατορθώσουν μένει να το δούμε). 

Μ' αυτό τον τρόπο πιστεύει η κυβέρνηση ότι θα αναπληρώσει τους χαμένους ψήφους από τους απογοητευμένους παραδοσιακούς ψηφοφόρους της Ν.Δ.

Δείτε και κάποια άλλα πολιτικά δρόμενα.

Το πολιτικό εγχείρημα του Τράγκα που αρχικά αντιμετωπίστηκε σαν ένα γραφικό κατασκεύασμα που θα αλίευε ουσιαστικά ψήφους από το μόρφωνα του Βελλόπουλου, τώρα φαντάζει σοβαρή απειλή για την Ν.Δ. 
Κι αυτό όχι τόσο γιατί οι «ελεύθεροι άνθρωποι» έθεσαν κάτω απ΄ την ομπρέλα τους κάποια πολιτικά ρετάλια, σαν το ΕΠΑΜ του Καζάκη, το "Πανελλήνιο Αρμα Πολιτών" του Γιάννη Δημαρά και το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος του Νίκου Νικολόπουλου. 

Αυτά είναι πολιτικά μορφώματα - σφραγίδες χωρίς καμιά επιρροή. Ούτε θα προβλημάτιζε ιδιαίτερα την Ν.Δ., αν στην πορεία πλαισίωναν το πολιτικό κατασκεύασμα του Τράγκα, κινήσεις όπως του Μαριά, Τζήμερου- Κρανιδιώτη

Αυτό που έχει δημιουργήσει μεγάλο προβληματισμό στους επιτελείς του Μοσχάτου είναι οι πληροφορίες που δέχονται από όλη την Ελλάδα ότι μια σειρά περιφερειακά τηλεοπτικά κανάλια έχουν δεχθεί κρούσεις για να πουλήσουν στην προεκλογική περίοδο διαφημιστικό τηλεοπτικό χρόνο, στον Γ. Τράγκα

Ενα κόμμα που βασίζει την πολιτική του επιβίωση στην επικοινωνιακή πολιτική, όπως η Ν.Δ., γνωρίζει πολύ καλά τι θα σημαίνει αν οι "ελεύθεροι άνθρωποι" κατορθώσουν να αποκτήσουν μαζική απεύθυνση.  

Αλλωστε τα τηλεοπτικά πολιτικά δημιουργήματα έχουν ιστορία. Απ' το ΛΑΟΣ του Καρατζαφέρη και την Ενωση Κεντρώων του Λεβέντη μέχρι την Ελληνική Λύση του Βελόπουλου
Αίνιγμα πάντως παραμένουν οι χρηματοδότες του Τράγκα. Αν και ο ίδιος προσωπικά είναι πάμπλουτος θεωρείτε ευρωφονιάς. Ας μην θεωρηθεί περίεργο αν στην πορεία δούμε κάποια επέμβαση του ΣΔΟΕ -έχει γίνει και στο παρελθόν- σχετικά με την περιουσιακή κατάσταση του Τράγκα, ειδικά για κάποια περιουσία που έχει αποκτήσει στο εξωτερικό.

Δεν είναι όμως αυτό το μοναδικό πρόβλημα στην Ν.Δ. Πονοκέφαλο της έχει δημιουργήσει το πώς η "έντυπη θεραπαινίδα" της παράταξης.. (Ετσι χαρακτήριζε τα "Παραπολιτικά", το βδομαδιάτικο έντυπο δηλαδή του Κουρτάκη, η ακροδεξιά εφημερίδα "Δημοκρατία", η οποία πρωτοστατεί στην δημιουργία αντιμητσοτακικού μετώπου). Κι αυτό γιατί το βδομαδιάτικο έντυπο - καταφέρνει αλλεπάλληλα χτυπήματα κάτω απ' την ζώνη στην Ν.Δ. 

Την μια "καρφώνει" ότι το αποτυχημένο εκδοτικό εγχείρημα του Μαυρίδη με την εφημερίδα "Φιλελεύθερος" έγινε στο γραφείο του Μητσοτάκη με την συμβολή "ενός δημοσιογράφου και μιας διαδημιστικής εταιρείας" με "στόχο να δημιουργηθεί ένα Μέσο που θα αποτελεί το “Ευαγγέλιο” του προέδρου Κυριάκου" και "παρά το γεγονός ότι ξοδεύτηκαν κάτι εκατομμύρια (προφανώς σε ευρώ), το εγχείρημα δεν κατάφερε να συναντήσει την απήχηση του αναγνωστικού κοινού".  
Την άλλη καρφώνει ότι "υπήρξε καθοριστικής σημασίας η συμβολή Παπαχελά στην υπουργοποίηση του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη". (Είναι γνωστές οι σχέσεις του Alexis Παπαχελά με την Αμερικανική πρεσβεία της Αθήνας. Λέει δηλαδή με εύσχημο τρόπο αυτό που είναι παγκοίνως γνωστό ότι οι Αμερικάνοι "φύτεψαν" τον Χρυσοχοϊδη σ' αυτό το κυβερνητικό πόστο).

Η συγκολλητική ουσία της εξουσίας δεν έχει αφήσει προς στιγμή την σύγκρουση Κουρτάκη - Μαυρίδη να πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις αν και δεν είναι λίγοι που αναρωτιόνται για τους λόγους που κρατάει αυτή την στάση η  "έντυπη θεραπαινίδα" της παράταξης, όταν είναι γνωστές οι σχέσεις της με τον "κουμπάρο" της πρωθυπουργικής οικογένειας.    

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

14 Απριλίου 2021 στις 10:37 μ.μ.

https://kosmodromio.gr/2021/04/13/omogeneis-h-cia-kataskeuazei-to-eklogik/

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger