Home » , » Να μην περάσει το αντεργατικό - αντισυνδικαλιστικό νομοσχέδιο Βρούτση - Χατζηδάκη

Να μην περάσει το αντεργατικό - αντισυνδικαλιστικό νομοσχέδιο Βρούτση - Χατζηδάκη

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 21 Απριλίου 2021 | 8:23 μ.μ.

Από την Ελευθεριακή Συνδικαλιστική Ένωση Αθήνας, λάβαμε και παραθέτουμε:

Η εργαλειοποίηση της κρίσης με υγειονομικούς όρους από την κυβέρνηση δείχνει ότι πέρα από την ηθελημένη της ανικανότητα να οχυρώσει το δημόσιο σύστημα υγείας, βρήκε πρόσφορο έδαφος να επισπεύσει μέτρα κατασταλτικού χαρακτήρα, με ακόμη περισσότερο αστυνομικό κράτος. Επιβάλει τον εγκλεισμό και τρομοκρατεί με υπέρογκα πρόστιμα μαζικά την κοινωνία, ενώ εξωθεί στη φτώχεια και την ανεργία τη μεγάλη πλειοψηφία του εργατικού δυναμικού. Ταυτόχρονα, ταΐζει με εκατομμύρια τα συστημικά ΜΜΕ και τους «ημετέρους», πετώντας ένα επιδοματικού τύπου ξεροκόμματο στους φτωχούς για να «το βουλώσουν».

Νομοθετεί αντιδραστικά ενάντια στην εργατική τάξη, με πτωχευτικούς κώδικες, εργατικά νομοσχέδια, αστυνομία πανεπιστημίων, νομοσχέδια ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης. Βασανίζει διαδηλώτ(ρι)ες, και όποιον αντιστέκεται, κατονομάζει ανοικτά θύματα αστυνομικής βίας ενώ συλλαμβάνει και χτυπά εφήβους και φοιτητές που αγωνίζονται απέναντι στη νέα εκπαιδευτική δυστοπία. Κι ενώ η πανδημία καλπάζει και το διαλυμένο Ε.Σ.Υ. παραπαίει, απολύει και πειθαρχεί νοσοκομειακούς γιατρούς τιμωρώντας τους ουσιαστικά για τη συνδικαλιστική τους δράση. 

Είναι φανερό, και μέσω των εξαγγελιών του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, ότι ταυτόχρονα με την πανδημία, οι κρατικοί μηχανισμοί κάνουν «υπερωρίες», βάζοντας στόχο ό,τι έχει απομείνει από τα εργασιακά δικαιώματα, καθώς αυτά θεωρούνται πλέον «παρωχημένες ρυθμίσεις του προηγούμενου αιώνα». Συνοπτικά, με το νέο εργασιακό νομοσχέδιο που επίκειται να ψηφιστεί έρχεται κατάργηση του 8ώρου και θεσμοθέτηση του 10ώρου, οι εργαζόμενες θα πρέπει να είναι περισσότερο «ευέλικτες» και θα γίνονται περισσότερο «λάστιχο», αφού οι υπερωρίες δεν θα έχουν όριο και δε θα πληρώνονται αλλά θα «συμψηφίζονται» με ρεπό ή μειωμένο ωράριο σε βάθος εξαμήνου. Ακόμη, το νομοσχέδιο περιέχει την ουσιαστική κατάργηση της απεργίας στο δημόσιο και τις υπηρεσίες κοινής ωφέλειας (συγκοινωνίες, λιμάνια, τηλεπικοινωνίες, ενέργεια), αφού το προσωπικό ασφαλείας θα πρέπει να είναι το 40%, έτσι ώστε να μη διακόπτεται η παραγωγή και προωθεί την ποινικοποίηση της απεργίας και της συνδικαλιστικής δράσης αφού τόσο η απεργιακή συγκέντρωση έξω από το χώρο δουλειάς όσο και η περιφρούρηση της θα αποτελούν ποινικό αδίκημα και υπονόμευση των συλλογικών και συνδικαλιστικών διαδικασιών, εφόσον αυτές θα πρέπει να γίνονται υποχρεωτικά και αποκλειστικά διαδικτυακά, με πλήρες φακέλωμα των συμμετεχόντων στο Γενικό Μητρώο Συνδικαλιστικών Οργανώσεων Εργαζομένων (ΓΕΜΗΣΟΕ).

Μέσω της επιδοματικής πολιτικής που ασκείται, επιχειρείται να φιμωθούν οι εργαζόμενες/οι, ενώ ταυτόχρονα επιβάλλονται περιοριστικά μέτρα κυκλοφορίας τύπου χούντας προκειμένου να περνάνε νομοθετήματα και διατάξεις αφαιρώντας το δικαίωμα στη διαμαρτυρία. Όλα αυτά, σε συνέχεια του προγράμματος «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ», όπου το κράτος «κερνούσε» μέρος των μισθών των εργαζομένων στα αφεντικά, μεταμορφώνοντας, σταδιακά τον μισθό σε επίδομα και δίνοντας ελευθερία και άλλοθι στα τελευταία, να μην πληρώνουν την εργασία που αγοράζουν και εκμεταλλεύονται.

Η κυβέρνηση συνολικά εξακολουθεί να πράττει ενάντια στο κοινωνικό ώφελος κουνώντας το δάχτυλο στην κοινωνική βάση. Συνεχίζει να κατηγορεί τον κόσμο που συμμετέχει σε διαδηλώσεις ως υπαίτιο για την άνοδο των κρουσμάτων, ενώ τα λεωφορεία και τα μετρό είναι γεμάτα, αρνείται να λάβει ουσιαστικά μέτρα για την υγεία, την ώρα που τα νοσοκομεία έχουν φρακάρει, ισχυρίζεται πως για την εξέλιξη της πανδημίας ευθύνονται «οι ανούσιες μετακινήσεις», ενώ οι ίδιοι πίνουν τσίπουρα σε ακριτικά νησιά ή κάνουν «έκτακτα» βαφτίσια, και τέλος δηλώνει ότι η διαχείριση της πανδημίας στη χώρα είναι επιτυχημένη, ενώ δεκάδες κόσμου πεθαίνει σε ράντζα χωρίς ούτε τη βασική υγειονομική περίθαλψη. Παράλληλα, σκορπάει δις για εξοπλισμούς σε μπάτσους, εκατομμύρια σε καναλάρχες και σε επιχειρηματίες, όπως στην περίπτωση της Aegean, ενόσω καγχάζει ότι δεν υπάρχουν «λεφτόδεντρα» για υγεία, παιδεία, ασφάλιση και μεταφορές.

Απέναντι στο κυβερνητικό δόγμα της ατομικής ευθύνης, προτάσσουμε συλλογική και ταξική εγρήγορση.

Συσπειρωνόμαστε στους χώρους δουλειάς, στα σωματεία βάσης και σε εργατικές συλλογικότητες στην περιοχή μας, συγκροτούμε Ελευθεριακά σωματεία έξω και σε ρήξη με τον καθεστωτικό συνδικαλισμό των ΓΣΕΕ -ΑΔΕΔΥ και τον κομματικό συνδικαλισμό του ΠΑΜΕ, στην κατεύθυνση της συγκρότησης μιας επαναστατικής συνομοσπονδίας εργασίας.

ΔΕΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΜΑΣΤΕ! ΑΓΑΝΑΚΤΟΥΜΕ!

ΝΑ ΞΕΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΗ ΣΥΣΣΩΡΕΥΜΕΝΗ ΜΑΣ ΟΡΓΗ ΠΑΝΩ ΤΟΥΣ!

ΝΑ ΜΕΤΟΥΣΙΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΜΑΣ ΣΕ ΑΓΩΝΑ!

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ –ΚΑΜΙΑ ΜΟΝΗ!

Απόσυρση του αντεργατικού-αντισυνδικαλιστικού νομοσχεδίου Βρούτση.

Όχι στην «πληρωμή» της υπερωρίας σε ρεπό ή άδειες

Κάτω τα χέρια από την Κυριακάτικη αργία

Κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα. Όχι στην ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης.

Καμία επιχειρηματική δράση σε υγεία και φάρμακο

Αποκλειστικά δημόσια υγεία για όλο το λαό

Μαζικές προσλήψεις σε υγεία- παιδεία

Η ΕΣΕ ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΛΕΙ ΣΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΓΡΗΓΟΡΣΗ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ:

Πέμπτη 22 Απρίλη εργατική συγκέντρωση-πορεία Προπύλαια στις 6 μ.μ. 

Σάββατο 24 Απρίλη, μέρα πολυμόρφων δράσεων σε γειτονιές με συγκεντρώσεις και πορείες 

Πέμπτη 6 Μάη ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΤΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

Ελευθεριακή Συνδικαλιστική Ένωση Αθήνας

(ΕΣΕ)ese-ath@espiv.net

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger