Home » , , » Κάλεσμα για τις 6 Μάη

Κάλεσμα για τις 6 Μάη

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 3 Μαΐου 2021 | 8:15 μ.μ.

Λάβαμε και παραθέτουμε:

ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ! 

Η Εργατική Πρωτομαγιά είναι ημέρα τιμής και αγώνα των εργαζομένων!

Κάτω τα χέρια από το οκτάωρο και τις κατακτήσεις μας!

                  ΤΟ ΤΕΡΑΤΟΥΡΓΗΜΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

Όλοι-ες την Πέμπτη 6 Μάη 10πμ στην απεργιακή συγκέντρωση στο Άγαλμα Βενιζέλου!

Την 1η Μάη του 1886 τα εργατικά συνδικάτα στις ΗΠΑ πραγματοποιούν πανεργατική απεργία με κεντρικό αίτημα την οκτάωρη εργασία. Στην πόλη του Σικάγο πραγματοποιείται η πιο μαζική απεργιακή κινητοποίηση με τη συμμετοχή δεκάδων χιλιάδων εργατών. Δυο μέρες μετά οι αστυνομικές δυνάμεις μαζί με τους μπράβους της εργοδοσίας θα χτυπήσουν βάναυσα τους εργάτες έξω από εργοστάσιο του Σικάγο. Η εργατική τάξη στις ΗΠΑ θα πληρώσει βαρύ φόρο αίματος επειδή διεκδίκησε το οκτάωρο. Ταυτόχρονα η ημέρα εκείνη θα γίνει ορόσημο αγώνα σε διεθνές επίπεδο. Θα καταγραφεί στην ιστορία ως ημέρα που η παγκόσμια εργατική τάξη επιθεωρεί τις δυνάμεις της κάτω από μια σημαία και για έναν άμεσο στόχο, τη θέσπιση της κανονικής οκτάωρης εργάσιμης ημέρας. 

Με την ματωμένη Πρωτομαγιά του 1936, αλλά και τη θυσία των 200 κομμουνιστών στην Καισαριανή από τις δυνάμεις του ναζισμού την Πρωτομαγιά του 1944, η εργατική τάξη και ο λαός μας θα γράψουν με τα δικά τους κόκκινα γράμματα τις λαμπρές σελίδες των αγώνων για την απελευθέρωση και την κοινωνική χειραφέτηση. 

Σήμερα, 135 χρόνια μετά, φυσάει ο βρώμικος αέρας της αντίδρασης. Οι δυνάμεις του κεφαλαίου επελαύνουν ενάντια στους εργαζόμενους με μοναδικό τους στόχο να κατεδαφίσουν όσα κατακτήθηκαν με αγώνες και θυσίες. Το οκτάωρο, η σταθερή και μόνιμη εργασία, η κοινωνική ασφάλιση, η Δημόσια Δωρεάν Υγεία – Παιδεία – Πρόνοια, τα δημοκρατικά δικαιώματα μπαίνουν στο στόχαστρο

Ο Νόμος που έχουν στα σκαριά οι Χατζηδάκης-Μητσοτάκης:

α) Καταργεί το 8ωρο και μας ξαναγυρνάει στις 10 ώρες δουλειά την ημέρα.. Θα ρυθμίζεται «ευέλικτα» το ωράριο ώστε όταν η επιχείρηση έχει δουλειά να δουλεύουμε και με τον «νόμο» δέκα ώρες την ημέρα και να «γυρνάει» τις πρόσθετες ώρες πίσω όταν… «δεν έχει δουλειά».

β) Αυξάνονται οι ώρες της υπερωρίας σε 150 για όλους τους κλάδους, ενώ παράλληλα με το παραπάνω καταργείται πλήρως η πληρωμή τους. Ειδικά στους κλάδους με έντονη εποχικότητα (τουρισμός, συγκοινωνίες, κ.α.) ή περιοδικότητα (κατασκευές) για όλους τους μήνες που οι εργαζόμενοι λιώνουν στη δουλειά θα εργάζονται 50ωρο χωρίς υπερωρίες, ενώ ακόμα και η «επιστροφή των ωρών» είναι φούμαρα καθώς οι περισσότεροι από αυτούς είτε δουλεύουν μεροκάματο, είτε απολύονται!!

γ) Καταργούνται οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας καθώς η «διευθέτηση του χρόνου εργασίας» θα γίνεται με ατομικές συμβάσεις εργασίας. Έτσι ο κάθε εργάτης, ο κάθε εργαζόμενος θα είναι μόνος απέναντι στον εργοδότη.

δ) Κάνει νέα βήματα στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας. Μετά την μάχη για το άνοιγμα του εμπορίου τις Κυριακές τώρα επεκτείνουν την δουλειά τα ΣΚ και σε νέους κλάδους (πληροφορική, data centers, αποθήκες και logistics, έτοιμο σκυρόδεμα κλπ) 

ε) Χτυπιέται βάναυσα και με πολλούς τρόπους η δυνατότητα οργάνωσης και αντίστασης και καταργείται το δικαίωμα στην απεργία. Το νομοσχέδιο εισάγει υποχρεωτικά τις «ηλεκτρονικές ψηφοφορίες» για τα σοβαρά ζητήματα του σωματείου και για την κήρυξη απεργίας φακελώνοντας τους εργαζόμενους. Δημιουργεί έναν νόμιμο απεργοσπαστικό μηχανισμό καθώς υποχρεώνει τα συνδικάτα να καθορίζουν «προσωπικό ασφαλείας» που πρακτικά κάνουν την απεργία άχρηστη (πχ καθορίζεται ότι πρέπει να κινούνται τουλάχιστον το 1/3 των συρμών του μετρό!!)

Ο Νόμος αυτός είναι ένας νόμος μιας «χούντας του κεφαλαίου» ενάντια στην εργατική τάξη, στους εργαζόμενους και τον λαό. Στην εποχή που η ανάπτυξη της τεχνολογίας και η παραγωγικότητα της εργασίας καθιστούν δυνατή τη ριζική μείωση των ωρών εργασίας με αύξηση των αποδοχών, το κεφάλαιο για να ξεπεράσει την βαθιά του κρίση και να μπορέσει να διατηρήσει και αυξήσει τα κέρδη του αλυσοδένει του εργαζόμενους να δουλεύουν νύχτα με νύχτα χωρίς δικαιώματα, χωρίς 8ωρο, με μισθούς πείνας, χωρίς συλλογική αντίσταση και μαχόμενα συνδικάτα!! 

Η άθλια κυβέρνηση της ΝΔ γεμάτη από την υπεροψία της αστικής τάξης που υπηρετεί, προχωράει σε αυτό το τερατούργημα, μας πετάει τον γάντι. «Χτίζει» πάνω στην πολιτική ΣΥΡΙΖΑ, που κράτησε όλες τις αντεργατικές ρυθμίσεις των μνημονίων και τις προχώρησε ακόμα περισσότερο (πχ επέβαλλε το 50% για την απόφαση για απεργία).

Αφού μας δολοφονεί καθημερινά αφήνοντας τον λαό έρμαιο στην πανδημία, τους εργοδότες να ξεσαλώνουν χωρίς μέτρα ασφαλείας, τον κόσμο να πεθαίνει στα νοσοκομεία ενώ οι ΜΕΘ στα ιδιωτικά νοσοκομεία πολυτελείας είναι άδειες, τώρα αξιοποιεί την πανδημία για να μας οδηγήσει στο αντεργατικό τερατούργημα. 

Όχι για να γυρίσουμε στις χρεοκοπημένες λογικές της «δημοκρατικής κυβέρνησης» ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, ΜΕΡΑ25 κλπ, που θα φτιασιδώσουν την κατάσταση για να την διατηρήσουν ίδια, όπως έκανε και η «πρώτη φορά αριστερά». Αλλά για να ανοίξουμε ένα νέο δρόμο στην ελληνική κοινωνία. Που στο κέντρο θα είναι τα συμφέροντα της εργαζόμενων όχι το κέρδος των καπιταλιστών. Χωρίς παλιά κα νέα μνημόνια και χρέος. Παλεύουμε για τα σύγχρονα δικαιώματα και τις ανάγκες μας. Η εργατική τάξη με τη δύναμη που έχει στα χέρια της, με τον οργανωμένο και πολιτικά επικίνδυνο για το σύστημα αγώνα της, μπορεί να φέρει τα πάνω κάτω.

Παλεύουμε να μειωθεί ο πλούτος και η δύναμη του κεφαλαίου και η εκμετάλλευση με στόχο να καταργηθεί για πάντα. 

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ: ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ! 

ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΞΑΝΑΓΥΡΙΣΕΤΕ ΣΤΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ. 

Η φετινή πρωτομαγιά θα γίνει απεργία και ημέρα αγώνα, ενάντια στο νέο εργασιακό νομοσχέδιο και την κυβέρνηση. Όχι στην απεργοσπαστική κοροϊδία της ΓΣΕΕ που μαζί με την κυβέρνηση θέλουν να μετατρέψουν τη ταξική πρωτομαγιά σε παράταση του τριημέρου του Πάσχα. 

Αγώνας εδώ και τώρα. Δεν περιμένουμε να έρθει ο Νόμος, να μπει στην Βουλή για να κάνουμε μια απεργία για την «τιμή των όπλων». Δεν περιμένουμε από την ΓΣΕΕ που έχει εδώ και χρόνια παραδώσει τα όπλα και έχει γίνει ορτινάτζα της κυβέρνησης και των εργοδοτών. Οργανωνόμαστε στους χώρους δουλειάς με τα πρωτοβάθμια σωματεία και τις επιτροπές αγώνα. 

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ για την συσπείρωση των ταξικών δυνάμεων για την ταξική και πολιτική ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος, για την απελευθέρωση της εργατικής τάξης από τα δεσμά της εκμετάλλευσης.  

Παλεύουμε:

Καμιά αύξηση χρόνου δουλειάς. Κάτω τα χέρια απ το 8ωρο! Όχι στην «ευέλικτη απασχόληση». Όχι στην ζωή λάστιχο! Καμιά δουλειά τα ΣΚ για όλους τους κλάδους. Ριζική μείωση του χρόνου εργασίας – (5ημερο, 6ωρο, 30ωρο) - σταθερή και ασφαλισμένη δουλειά για όλους. 

Όχι στις ατομικές συμβάσεις εργασίας. Πλήρης επαναφορά της ισχύος των ΣΣΕ, κατάργηση όλου του αντεργατικού μνημονιακού πλαισίου. 

Αύξηση του βασικού μισθού στα 900 ευρώ, πλήρης επαναφορά της υποχρεωτικότητας των κλαδικών συμβάσεων. 

Κάτω τα χέρια από τους αγώνες και τα σωματεία. Καμιά κυβερνητική/κρατική παρέμβαση. Όχι στον εργοδοτικό κυβερνητικό συνδικαλισμό. 

Επίδομα ανεργίας χωρίς προϋποθέσεις ίσο με τον βασικό μισθό. Πλήρης κάλυψη των απωλειών της πανδημίας για όλους τους εργαζόμενους.

Επίταξη των ιδιωτικών νοσοκομείων, άμεσες προσλήψεις και ενίσχυση του ΕΣΥ, αποκλειστικά δημόσια δωρεάν υγεία για όλους.   Δημόσια Δωρεάν Παιδεία – Υγεία!

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger