Home » , » 6η Μάη: Ολοι στον δρόμο - Ολοι στον αγώνα - Ολοι στην Απεργία

6η Μάη: Ολοι στον δρόμο - Ολοι στον αγώνα - Ολοι στην Απεργία

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 4 Μαΐου 2021 | 5:06 μ.μ.

Από την Λαϊκή Αντιφασιστική Δράση λάβαμε και παραθέτουμε:

ΜΑΖΙΚΗ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΟΛΥΜΟΡΦΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΤΕΡΑΤΟΥΡΓΗΜΑ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ

Συμπληρώνονται 125 χρόνια από την στιγμή της πολιτικής και υλικής επικράτησης του 8ωρο ως κατάκτηση της εργατικής τάξης απέναντι στην κεφαλαιοκρατική τάξη που κρατάει τα μέσα παραγωγής στα χέρια της.
Το αίμα των εργατών του Σικάγου το 1886, άνοιξε τον κύκλο αίματος και αγώνα που στιγματίζει τις συγκεντρώσεις της Πρωτομαγιάς διεθνώς και εγχώρια.
Το αίμα του Σωτήρη Παρασκευαϊδη την Πρωτομαγιά του 1924, οι νεκροί καπνεργάτες της Πρωτομαγιάς του 1936 που γέννησαν την Παλλαϊκή εξέγερση μετά την κηδεία τους και παρέδωσαν την Θεσσαλονίκη για 2 μέρες στα χέρια των εργατών και του λαού. 

Η Πρωτομαγιά του 44 που βάφτηκε με το αίμα των κομμουνιστών της Καισαριανής, που δεν λύγισαν στιγμή μπροστά στο εκτελεστικό απόσπασμα των ναζί, γνήσια τέκνα του αγώνα για Λευτεριά- Ανεξαρτησία- Λαοκρατία. Το αίμα του Ισίδωρου Ισιδωρόπουλου στις 30 Απρίλη του 1976 σε αφισοκόλληση για την απαγορευμένη Πρωτομαγιά εκείνης της χρονιάς. 
Οι αμέτρητες θυσίες της τάξης και του λαού μας, των κομμουνιστών και των αγωνιστών που έδωσαν στην Πρωτομαγιά το κόκκινο χρώμα σαν σπορά του νέου κόσμου που οραματιζόμαστε, μας καλούν για νέο αγώνα απέναντι στην συντριπτική επίθεση που βιώνει η εργατική τάξη και ο λαός, απέναντι στη κήρυξη πολέμου που σκοπό έχει να εξαφανίσει την κατάκτηση του 8ωρου.

Το Αντεργατικό Τερατούργημα Χατζηδάκη θέλει να μας κάνει δούλους τον 21ο αιώνα

Το αντεργατικό τερατούργημα Χατζηδάκη, ως προαπαιτούμενο των διεθνών ευρωπαϊκών μονοπωλίων, είναι μια αιμοσταγής κήρυξη πολέμου από τους ιμπεριαλιστές- την άρχουσα τάξη και την κυβέρνηση που θέλει να τσακίσει την ήδη διαλυμένη ποιότητα ζωή της εργατικής τάξης, του λαού και της νεολαίας (8ωρες δουλειά – 8ωρες ξεκούραση – 8ωρες ύπνος) καταργώντας και με την βούλα το ήδη καταργημένο στην πράξη 8ωρο.
Επιδιώκει να ποινικοποιήσει τα σωματεία, τα συνδικάτα και την συνδικαλιστική πάλη. Θέλει να βάλει τα σωματεία υπό κρατικό έλεγχο, σε συνέχεια της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ.
Σκοπεύει να βγάλει την απεργία στην παρανομία μέσα από την θεσμική αποτύπωση δυσμενέστερων όρων που προστατεύουν την κερδοφορία του κεφαλαίου. Ο χρόνος εργασίας θα ρυθμίζεται μέσα από την επικοινωνία εργάτη-αφεντικού, χωρίς κανένα έλεγχο που στο πλαίσιο της εργοδοτικής τρομοκρατίας θέλει να δημιουργήσει όρους σιγής νεκροταφείου.
Οι υπερωρίες θα αυξηθούν και θα γίνουν με τη βούλα απλήρωτες, ενώ η θεσμοθέτηση της Κυριακάτικης εργασίας θα ισχύσει και για άλλους κλάδους.

Εργάτη και εργάτρια, εργαζόμενε και εργαζόμενη, νέε και νέα που θα μπεις σύντομα στην παραγωγή για να επιβιώσεις, άνεργε και άνεργη που τα προσόντα σου δε χωρούν στις απαιτήσεις των αφεντικών, που οι σπουδές σου δεν αρκούν για να πουλήσεις την εργατική σου δύναμη είτε είσαι δέσμιος της ανεργίας ως αποτέλεσμα της οικονομικής και πολιτικής κρίσης, υπάρχουν κάποιοι που δεν θέλουν να γίνεις άμμος στα γρανάζια τους.
Είναι αυτοί οι καρεκλοκένταυροι ηγετίσκοι που αραιά και που σε καλούν να συμμαχήσεις με τα αφεντικά σου για χάρη της "εθνικής" ενότητας και "ανάπτυξης".
Είναι αυτοί που γνωρίζουν καλά, αλλά έχουν ξεπουληθεί, πως τίποτα δεν ενώνει τα αφεντικά με τους εργάτες, τους εκμεταλλευτές με τους εκμεταλλευόμενους, και πως οι δεύτεροι μόνο με ανειρήνευτο δυναμικό εργατικό- λαϊκό αγώνα μπορούν να επιβάλλουν τα συμφέροντά τους στους πρώτους, ως ότου επικρατήσουν οριστικά και καταλάβουν την εργατική-λαϊκή εξουσία με ένοπλα μέσα, για να σταματήσει να υπάρχει εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.
Γι’ αυτό και η ΓΣΕΕ έσπευσε σαν βολικός αυλικός να επισφραγίσει την απόφαση της κυβέρνησης για αργία στις 4 Μάη, όπως και πέρυσι σε καλούσε να μείνεις σπίτι σου και να δεις την μαζική διαδήλωση από την τηλεόραση, γιατί είχαμε "εθνική" υγειονομική κρίση παρόλο που ο ταξικός πόλεμος της άρχουσας τάξης συνεχιζόταν με σειρά νομοθεσιών που σε πέταγαν ξανά και ξανά στο περιθώριο και σε καλούσαν να κάνεις "υπομονή".

Εργάτη και εργάτρια, λαέ βυθισμένε στην φτώχεια και την εξαθλίωση, νέε και νέα που νιώθεις πως δεν έχεις μέλλον, οι διαδηλώσεις και οι απεργίες έχουν νόημα, μέσα από αυτές διεκδικούμε και όσο πιο μαζικά κατεβαίνουμε στο δρόμο, όσο πιο μαχητικά-οργανωμένα και ριζοσπαστικά στεκόμαστε απέναντι στην κυβέρνηση και τους έμμισθους φασίστες ένστολους μπράβους της αστικής εξουσίας- την αστυνομία- υπολογίζουν το μπόι μας και κάνουν πίσω. Όπως η ακροδεξιά γιάφκα που επικρατεί μέσα στην κυβέρνηση και είχε σαν μόνιμο όπλο την καταστολή και την κρατική βία των υπερεξοπλισμένων μπουραντάδων της έκανε πίσω μετά την μαζική και δυναμική διαδήλωση της Νέας Σμύρνης και έπειτα οι γειτονιές και οι δρόμοι γέμισαν με νέους εργάτες και νεολαίους, σαν εμάς, σαν εσένα εργάτη και εργάτρια.

Εργάτη και εργάτρια οργανώσου στα ταξικά σωματεία και τα συνδικάτα, ενδυνάμωσε την γραμμή της οργάνωσης της τάξης, γέμισε με το μπόι σου αυτούς που διεκδικούν και αγωνίζονται. Διάβασε, εξοπλίσου πολιτικά και ιδεολογικά, συγκρότησε την ταξική σου συνείδηση μέσα στους αγώνες για μισθό, δουλειά, δικαιώματα, στον αγώνα απέναντι στο αντεργατικό τερατούργημα Χατζηδάκη. Όξυνε τις ταξικές αντιθέσεις, πάρε την κατάσταση στα χέρια σου γιατί τα δικαιώματα σου που χάνονται και τα ταξικά σου συμφέροντα που πλήττονται αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει καμία οργανωμένη πολιτική δύναμη να τα καθοδηγήσει και να διαμορφώσει το αναγκαίο επαναστατικό σχέδιο για την ριζική και σε βάθος ανατροπή του καπιταλιστικού-ιμπεριαλιστικού συστήματος, της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης και της ταξικής εκμετάλλευσης, έτσι ώστε να πάρεις εσύ την εξουσία στα χέρια σου, για να θέσεις τα μέσα παραγωγής πραγματικά και ουσιαστικά στην υπηρεσία του λαού και της κοινωνίας. 

Έτσι όπως έπραξαν οι εργάτες και οι εργάτριες της Τσαρικής Ρωσίας με την καθοδήγηση του Κόμματος των Μπολσεβίκων καταλαμβάνοντας την εξουσία και φτιάχνοντας το πρώτο κράτος των εργατών και της φτωχής αγροτιάς, την μετέπειτα Ένωση Σοβιετικών Σοσιαλιστικών Δημοκρατιών.
Όπως ο λαός του Βιετνάμ μέσα από τον τιτάνιο αγώνα απέναντι στην αστοτσιφλικάδικη τάξη και τους ιμπεριαλιστές, με καθοδήγηση το Κόμμα Εργασίας του Βιετνάμ που ολοκληρώθηκε με το Ενιαίο και Σοσιαλιστικό Βιετνάμ.
Όπως ο λαός της Κούβας, που τσάκισε τη δικτατορία του Μπατίστα και τον αμερικανικό ιμπεριαλισμό και γεύεται τις κατακτήσεις της Κουβανικής επανάστασης μέχρι και σήμερα την ώρα που εσύ στοιβάζεσαι στις ουρές των νοσοκομείων.
Και για σένα εργάτη και εργάτρια, υπάρχει ένας άλλος δρόμος στο σήμερα, η ανεξαρτησία και ο σοσιαλισμός, για να γίνεις αφέντης στον τόπο σου.

Καλούμε την εργατική τάξη, τον λαό και την νεολαία να κατέβουν μαζικά στην απεργιακή συγκέντρωση- διαδήλωση της 6ης Μάη.
Να σφυρηλατηθεί η ταξική και λαϊκή ενότητα του εργαζόμενου λαού στον δρόμο, για να διαμορφωθούν οι πολιτικοί- μαζικοί και κινηματικοί όροι ενός δυναμικού εργατικού- λαϊκού αγώνα απέναντι στο νομοσχέδιο.
Με το δρεπάνι να κόψουμε τα χέρια αυτών που ορέγονται να πνίξουν τις κατακτήσεις του 8ωρου της εργατικής τάξης και του λαού. Με ενότητα των οργανωμένων δυνάμεων του λαϊκού κινήματος, με ενότητα του ταξικού- μαχητικού συνδικαλισμού, ενάντια στην απόπειρα ενσωμάτωσης από τον ΣΥΡΙΖΑ, με όπλο την πρακτική της Μαζικής Λαϊκής Αυτοάμυνας να χτίσουμε τον μακρύ-δύσκολο και δύσβατο δρόμο για την οργάνωση της τάξης σε τάξη για τον εαυτό της, για την κατάθεση ενός συνολικού σχεδίου για την αποτίναξη της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, για Λευτεριά–Ανεξαρτησία– Σοσιαλισμό στον τόπο μας.

Συγκέντρωση: Πέμπτη 6 Μάη 10:30 Προπύλαια – Στηρίζουμε το Κάλεσμα του Πολιτικού Χώρου Ηλέκτρα Αποστόλου

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ-ΛΑΟΣ-ΝΕΟΛΑΙΑ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΚΤΡΩΜΑ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ ΣΕ ΤΑΞΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΗΣ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ 8ΩΡΟ

Λαϊκή Αντιφασιστική Δράση

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger