Home » , » Για την χθεσινή συγκέντρωση- διαδήλωση στην Πρεσβεία του Ισραήλ | Η διεθνιστική- αντιιμπεριαλιστική αλληλεγγύη δεν είναι μαγαζάκι κανενός

Για την χθεσινή συγκέντρωση- διαδήλωση στην Πρεσβεία του Ισραήλ | Η διεθνιστική- αντιιμπεριαλιστική αλληλεγγύη δεν είναι μαγαζάκι κανενός

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 16 Μαΐου 2021 | 6:09 μ.μ.


Από τον Πολιτικό Χώρο ''Ηλέκτρα Αποστόλου'', λάβαμε και παραθέτουμε:

Η χθεσινή διαδήλωση από το μετρό της Πανόρμου που κατέληξε σε συγκέντρωση έξω από την πρεσβεία του Ισραήλ έγινε σε καθεστώς εμπόλεμης ζώνης. Υπουργοί της κυβέρνησης έχτισαν το κλίμα υπεράσπισης τόσο της ‘’Αυτοάμυνας’’ του Φασιστικού Κράτους Τρομοκράτη του Ισραήλ απέναντι στην ανυπότακτη και αντάρτισσα Παλαιστίνη όσο και της ίδιας της Πρεσβείας του Ισραήλ από το κύμα διεθνιστικής αλληλεγγύης που θα εμφανιζόταν το Σάββατο.

Η κυβέρνηση και η εξαρτημένη άρχουσα τάξη, πιστοί στις εντολές του Ν.Α.Τ.Ο- Αμερικανικού Ιμπεριαλισμού- και της Ευρωπαϊκής Ένωσης στοιχίζονται ολόψυχα στη γραμμή της Δύσης που θέλει το Φασιστικό-Κράτος Χωροφύλακα του Αμερικανικού Ιμπεριαλισμού να συνεχίζει ανενόχλητο την αποικιοκρατική, γενοκτόνα και εκτοπιστική βία του απέναντι στο λαό της Παλαιστίνης.

Οι ένστολοι μπουραντάδες υπερασπιστές του Ισραήλ, επιχείρησαν να διαλύσουν την συγκέντρωση με χημικά, κρότου λάμψης και ρίψη νερού από την αύρα. Κομμάτι των οργανωμένων δυνάμεων που καλούσαν την συγκέντρωση και διαδήλωση στη πρεσβεία του Ισραήλ επέλεξαν να παραμείνουν και να δεχθούν το κύμα της καταστολής. Με το πανό μας, τις σημαίες μας, τα συνθήματα και τις αλυσίδες στο μπλοκ μας διεκδικήσαμε μαχητικά την κατοχυρωμένη με αίμα δημοκρατική-λαϊκή ελευθερία του δικαιώματος να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι, να ενώσουμε τη φωνή μας με το διεθνές κίνημα αλληλεγγύης και με την Παλαιστινιακή αντίσταση.

Οι συντροφικοί συλλογικοί δεσμοί, η πολιτική απόφαση να κρατήσουμε όσο παραπάνω χρόνο χρειαζόταν για τους αγωνιστές και τις αγωνίστριες, τους Παλαιστίνιους και τις Παλαιστίνιες για να αποχωρήσουν από την κάθοδο της Κηφισίας προς την Πανόρμου ήταν το δικό μας μικρό λιθαράκι στο παγκόσμιο ψηφιδωτό αλληλεγγύης που απλώνεται από άκρη σε άκρη του πλανήτη.

Σίγουρα έχουμε μακρύ δρόμο να βαδίσουμε, όχι μόνο σαν Πολιτικός Χώρος «Ηλέκτρα Αποστόλου», αλλά συνολικά οι δυνάμεις του λαϊκού και ανταγωνιστικού κινήματος για να μπορέσουμε να κρατήσουμε μαζικά και οργανωμένα μια συγκέντρωση για την οποία υπάρχει πολιτική απόφαση να διαλυθεί από τον κρατικό μηχανισμό. Αλλά είναι ένα στοίχημα που πρέπει να το βάλουμε και να το κερδίσουμε μέσα από την πλάτεμα της μαζικοποίησης του κινήματος από την εργατική τάξη, τον λαό και την νεολαία και την ισχυροποίηση της οργάνωσης στο δρόμο, τους μόνους παράγοντες που μπορούν να βάλουν φρένο στη σιδηρόφρακτη καταστολή και στον νόμιμο στρατό της πλουτοκρατίας.

Σαν Πολιτικός Χώρος «Ηλέκτρα Αποστόλου» καταγγέλουμε την χθεσινή στάση του ΣΕΚ, που με όρους ηγεμονίστικης αντίληψης και πρακτικής αντιλήφθηκε τη χθεσινή διαδήλωση σαν μια βόλτα αυτοπροβολής- μόνο που δεν υπολόγισε τη στάση των αστυνομικών δυνάμεων καταστολής. Με δικιά του ευθύνη ξεκίνησε τη πορεία στις 17:04 και την ολοκλήρωσε σε σύντομο χρονικό διάστημα. Σαν Πολιτικός Χώρος «Ηλέκτρα Αποστόλου» σταματήσαμε στην αρχή της στροφή Πανόρμου και Κηφισίας για να μπορέσει κόσμος να προσεγγίσει πολιτικά τα μπλοκ που επιθυμούσε, αγωνιστές και αγωνίστριες που λόγω της εργασίας τους μπορεί να ήθελαν λίγο παραπάνω χρόνο για να συγκροτηθούν στο μετρό της Πανόρμου. Η χθεσινή αντιμετώπιση του ΣΕΚ απέναντι στη διαδήλωση αλληλεγγύης για το Παλαιστινιακό λαό δε χωρά σε δύναμη με αναφορά στην εργατική τάξη και το λαό. Οφείλουμε να ξεσκεπάζουμε στην εργατική τάξη και τον λαό τον ψεύτικο ριζοσπαστισμό και την υπεραριστερή φρασεολογία που στην ουσία δεν αποτελεί τίποτα περισσότερο από ρεφορμισμό.

Καλούμε τις υπόλοιπες δυνάμεις του λαϊκού αντι ιμπεριαλιστικού κινήματος, τις κομμουνιστικές- αριστερές οργανώσεις και τις οργανωμένες δυνάμεις του αναρχικού χώρου να παραμείνουμε σε συντονισμό για το Παλαιστινιακό ζήτημα και να απομονώσουμε τέτοιες αντιλήψεις από τους κόλπους του διεθνιστικού- αντι ιμπεριαλιστικού κινήματος.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

ΝΙΚΗ ΣΤΑ ΟΠΛΑ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

ΚΑΤΩ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ

ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

ΕΕ-ΝΑΤΟ-ΙΣΡΑΗΛ ΠΟΛΕΜΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ


ΚΑΤΩ Ο ΑΞΟΝΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΙΣΡΑΗΛ-ΚΥΠΡΟΥ

ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΝΕΑ ΙΝΤΙΦΑΝΤΑ

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ

Πολιτικός Χώρος «Ηλέκτρα Αποστόλου»

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger