Home » , » Κι άλλο κάρβουνο!

Κι άλλο κάρβουνο!

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 21 Μαΐου 2021 | 4:48 μ.μ.


Γράφει ο mitsos175 

Κάθε καλοκαίρι καιγόμαστε - φέτος άρχισε πιο νωρίς η καταστροφή, κάθε χειμώνα πνιγόμαστε. Όποτε ό,τι έχουμε γράψει τα προηγούμενα χρόνια, ισχύει και σήμερα. Δυστυχώς.

Ας πούμε πως κυβερνούσε, αντί για τη γαλάζια συμμορία, ένα κόμμα, που όμως είχε ξεχάσει να ταΐσει με πέτσα τα ΜΜΕ. Θα ήταν εντελώς διαφορετικά τα ρεπορτάζ ή όχι; Φυσικά θα ήταν, όλοι θα είχαν βγει στα παράθυρα και θα ζητούσαν παραιτήσεις.

Πόσο μάλιστα όταν τα ίδια πρόσωπα ήταν υπεύθυνα και στο Μάτι, για το οποίο οι δικαστές έριξαν ευθύνες σε αυτούς που δεν βολεύουν τη ΝΔ. Αυτούς που η ΝΔ έδωσε προαγωγή μετά το έγκλημα γεννώντας πολλά ερωτηματικά, όσον αφορά το κίνητρο!

Θα γίνει τίποτα; Όχι, μόνο μερικές «επενδύσεις» πάνω στα καμένα. Που - όπως είπαμε «συμπτωματικά», μόλις η δήθεν «οικολόγος» Πρόεδρος πήρε αποφάσεις, που συμφέρουν όσους ήθελαν να γίνει στάχτη και μπούλμπερη η περιοχή για να κερδοσκοπήσουν, μπήκε η φωτιά! Αν ο πλούσιος καουμπόης ήταν φτωχός Ινδιάνος, θα τον είχαν πιάσει ήδη οι σερίφηδες. Αλλά τον πλούσιο δεν τον πιάνει τίποτα. Ούτε ιός.


«Ο καιρός και η κακοκαιρία εμπόδισαν την προέλαση μας» έλεγαν οι Ιταλοί το 1940. Την αποτυχία την έριχναν κι εκείνοι στον καιρό. Την άνοιξη, το αεράκι βαφτίζεται «τυφώνας» προκειμένου να δικαιολογηθεί η ανικανότητα ή ακόμα χειρότερα η αδιαφορία. Προπαγάνδα, επιστρατεύοντας την "ατυχία",  ακόμα και με τον κακό τους τον καιρό!

Δικαιολογημένη η αγανάκτηση, οπότε περιμένουμε τα νέα γκάλοπ που θα αυξάνουν τη διαφορά πάνω από 100%, για να μάθουμε να μην λέμε κακά για το σφαγέα «Μωυσή», που δίνει εκατομμύρια στους τηλεοπτικούς βόθρους.

Οι εμπρησμοί γίνονται από συμφέρον. Οι περιοχές αφήνονται να καούν, επειδή αυτό φέρνει τρελά κέρδη σε ορισμένους. Κι αυτοί δεν είναι οι κάτοικοι, δεν είναι οι φτωχοί, αν και μαζί με τους πάμπλουτους καπιτάλες βολεύονται μερικοί μικροαπατεώνες καταπατητές. Αυτό γίνεται εδώ και δεκαετίες.

Ποια η λύση; Πρακτικά εκείνο που πρέπει να κάνουν οι κάτοικοι, για να μην καούν άλλες περιοχές, είναι να κάνουν σαφές πως κανένα κτίσμα δεν πρόκειται να γίνει εκεί που υπήρχε δάσος. Να απαιτήσουν να γίνει αμέσως αναδάσωση. Φυσικά δεν πρόκειται ποτέ να γίνει κάτι τέτοιο. Ο πλουτοκράτης θα χτίσει στα καμένα, ενώ κάποιοι «νοικοκυραίοι» θα σπεύσουν να χτίσουν μερικά αυθαίρετα. Το έχουμε ξαναδεί το έργο.

Άλλωστε το είπε ο Κούλης: «Τα δάση κάποια στιγμή θα καούν». Αλήθεια πως θα ακούγονταν αυτό, αν το έλεγε, όταν κυβερνούσε ο Τσίπρας, για το Μάτι πχ; Το είπε όμως όταν έγινε κυβέρνηση. Όπως έκανε με τη Συμφωνία που «πρέπει να τηρηθεί κατά γράμμα»! Κι αντί να τον κράζουν τα πετσωμένα φερέφωνα, τον αποθεώνουν. Γιατί είναι πετσωμένα, καλοταϊσμένα.

Το έγκλημα αυτό έχει πολλούς συνεργούς. Τους πλούσιους, την κυβέρνηση, τα ΜΜΕ, ακόμα και τους άχρηστους που βάζουν σε καίριες θέσεις του κρατικού μηχανισμού για να κάνουν τη βρομοδουλειά, να τα αφήσουν όλα να γίνουν ρημαδιό. Όταν ψηφίζεις σουβλιστό αρνί για φαγητό, καλό μου πρόβατο, τι περιμένεις; Τα κάρβουνα ετοιμάστηκαν.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger