Home » , » Βράζοντας στο ζουμί μας.

Βράζοντας στο ζουμί μας.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 29 Μαΐου 2021 | 11:57 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175

Νεοφιλελέ είναι ο τύπος που δε γουστάρει το Κράτος. Μην τον μπερδεύεις με τους Αναρχικούς, καμία σχέση. Ο νεοφιλελέ ανθρωποφάγος τα θέλει όλα ιδιωτικά. Όχι μόνο νοσοκομεία, τα πάντα, ακόμα και αστυνομία, στρατό ή φυλακές! Μιλάμε για λυσσασμένο κανίβαλο
Οι πλούσιοι να μην πληρώνουν φόρους. Οι φτωχοί να πληρώνουν τα πάντα. Βιβλία στα ιδιωτικά σχολεία, φάρμακα, γιατρούς, αν πάθουν κάτι, και όσο θέλουν οι εταιρείες σε λογαριασμούς. Όσοι δεν έχουν; Πέθαναν! Σχολή Σικάγου, γκάνγκστερ δηλαδή και ασφαλιστικό Πινοσέτ: Δούλευε μέχρι να πεθάνεις. Αν δεν πεθάνεις μετά από 40 (και βάλε) χρόνια δουλείας, ψόφα από πείνα!

Ριζοσπάστης φιλελέ. Η διαφορά ελάχιστη. Αν και θα περίμενε κανείς να είναι ακόμα πιο κανίβαλοι από τους νεοφιλελέ, αυτό πρακτικά δε γίνεται. Είναι οι τύποι που λένε ας αφήσουμε και ελάχιστα δημόσια. Φυλακές πχ. Μπάτσους, στρατό. Αυτά μόνο. Εντάξει μην πιαστούν και οι μισθοφόροι των πολυεθνικών και γίνει χαμός.

Η ΝΔ. Ο Έλληνας νεοφιλελέ είναι ιδιάζουσα περίπτωση. Είναι θεωρητικά νεοφιλελέ αλλά έχει απόλυτη ανάγκη το κράτος. Παρασιτεί από αυτό, απομυζεί, κλέβει το δημόσιο χρήμα, αλλά ταυτόχρονα το βρίζει! Έτσι όμως και λείψει το κράτος, ο Έλληνας νεοφιλελέ την πάτησε! Θα χρεοκοπήσει αμέσως, αφού όλα τα έσοδα, τα κέρδη, είναι δικά μας λεφτά, δικοί μας κόποι. Βεβαίως θέλει μπάτσους, στρατό, αλλά να τους ελέγχει και να τους διορίζει η συμμορία του. Κι εδώ είναι η διαφορά με τους πούρους φιλελέδες.

Επίσης γουστάρει φασισμό. Εθνικισμό. Πάλι όμως ως ένα σημείο. Πχ «ΕΕ καλή». «Τουρκία στη ΕΕ κακή»! «ΝΑΤΟ καλό». «Τουρκία, που είναι στο ΝΑΤΟ, κακή»! Κάνει μπίζνες με όλους τους γείτονες αλλά τους βρίζει! Υπάρχει όντως μια σχιζοφρένεια. Ή μια υποκρισία. 

Αμ το άλλο;
- Να φύγουν οι ξένοι να έρθουν οι τουρίστες!
- Ρε μαλάκα, οι τουρίστες ξένοι είναι.
– Ναι, αλλά έχουν φράγκα.

Ανθρωποφαγία είναι όλα αυτά. Πως θες να σε φάει ο καπιτάλας; Σκέτο; Με χορταρικά; Θα τα ανατίναζαν τα νοσοκομεία, αν δεν ήταν ο ιός. Και μην έχεις αμφιβολία, αυτό θα κάνουν τελικά. Βασικά θα τα δώσουν στα λαμόγια τους φίλους τους. Γιατί ο Έλληνας δεξιός είναι πλιατσικολόγος από κούνια. Στην Κατοχή έλεγε «Βάστα Ρόμμελ». Στο Μνημόνιο έλεγε «βάστα Σόιμπλε». Τέτοιο καθίκι.

Υπάρχει ο πλουτοκράτης που στο λέει κατάμουτρα. «Χέζω τη σημαία, το κράτος, τον πρωθυπουργό και κάνω ό,τι γουστάρω για να κερδίσω. Τα πλοία μου έχουν ξένη σημαία». Κι υπάρχει το τσουτσέκι, ο λούμπεν. Ο τίποτα, που νομίζει πως είναι κάτι. Γι αυτό συντάσσεται με τον ισχυρό. Νομίζει πως θα κρύψει έτσι την δειλία, την υποταγή του. Νομίζει πως μια εικόνα θα τον βοηθήσει, αν τη φιλήσει, πως η σημαία, που τα αφεντικά του έχουν χαλάκι, θα τον κάνει σούπερμαν! Θεωρεί πως είναι γνήσιος απόγονος του Λεωνίδα, ενώ είναι κατευθείαν απόγονος του Αυνάν!

Είναι και ψυχολογικό το θέμα. Έλεγαν πχ οι ιερείς της Αμερικής πριν τον Κολόμβο για ανθρωποθυσίες ώστε να βγει ο ήλιος, αλλά οι άλλοι οι από κάτω γιατί το δέχονταν; Δεν βγήκε ένας να τους πει. «Ρε μάγκες, δε σταματάμε τον κανιβαλισμό, να δούμε, δε θα ξαναβγεί ο ήλιος»; Γιατί δεν είχαν να φάνε; Είναι κι αυτό μια άποψη. Περιμένουμε λοιπόν τους Ισπανούς να μας «εκπολιτίσουν».

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger