Home » , , » Αυτοί με την eurovision, τον "πολιτισμό" της Μενδώνη και την καταστολή του Χρυσοχουντίδη. Εμείς με τον κόσμο του πολιτισμού και το Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο «Εμπρός», (Βίντεο)

Αυτοί με την eurovision, τον "πολιτισμό" της Μενδώνη και την καταστολή του Χρυσοχουντίδη. Εμείς με τον κόσμο του πολιτισμού και το Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο «Εμπρός», (Βίντεο)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 23 Μαΐου 2021 | 6:14 μ.μ.


Κάνεις ένα χαμογελαστό σεργιάνι στα βιντεάκια που πλημύρισαν το διαδίκτυο για τα δρόμενα που ακολούθησαν μετά την ανακατάληψη του  Ελεύθερου Αυτοδιαχειριζόμενου Θεάτρου Εμπρός και δεν μπορείς παρά να ενθουσιαστείς, ακόμα και σε ένα βαθμό να συγκινηθείς.

Το ανθρώπινο μελίσσι -κύρια νεανικό- που πλημμύρισε τον χώρο έξω από το θέατρο, με υψωμένες γροθιές και νότες που ακουμπάν το συναίσθημα, έστειλε το μήνυμα στην κυβέρνηση Χρυσοχουντίδη, ότι ο αυταρχισμός και η καταστολή δεν θα περάσει, ο πολιτισμός "παραγωγής" Μενδώνη, δεν θα εδραιωθεί στην ζωή μας.

Οταν ο λαϊκός παράγοντας βγαίνει στο προσκήνιο και επιτυγχάνει μια τέτοια νίκη και μάλιστα μέσα από κινηματικές διαδικασίες είναι ότι πιο ελπιδοφόρο μπορεί να συμβεί. 

Αντιλαμβανόμαστε ότι αυτό που συμβαίνει από χθες στου Ψυρρή για το Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο «Εμπρός», με το να υλοποιείται το σύνθημα «τα κτίρια ανήκουν σε όσους στεγάζουν μέσα τα όνειρά τους», δεν είναι απλώς ότι δημιούργησε πυρετό στους εξουσιαστές. 

Εκανε καθαρό και λόγω συγκυρίας, τους "δυο κόσμους" όσο αφορά τον πολιτισμό, που υπάρχουν . Αυτοί και τα ΜΜΕ να προβάλλουν την υποκουλτούρα και τα σκουπίδια της eurovision και εμάς με μόνο όπλο το διαδίκτυο -όσο μας το επιτρέπει κι αυτό- να διατυπώνουμε την δική μας πρόταση και να αγωνιζόμαστε να την κάνουμε πράξη: Ελεύθερους χώρους πολιτισμού, με καλλιτεχνικές δράσεις μουσικής, θέατρου, όπου θα έχουν ελεύθερη πρόσβαση σε πολιτιστικά γεγονότα, όλοι/ες από την τάξη μας.

Το παρακάτω βιντεάκι είναι ο καλύτερος επίλογος στην ανάρτησή μας.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger