Home » , » Κοντοζαμανιές

Κοντοζαμανιές

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 1 Ιουνίου 2021 | 6:27 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175

Αυτό που κατήγγειλε ο Πολάκης πρόκειται για τεράστιο έγκλημα της γαλάζιας συμμορίας για την αδράνεια της κυβέρνησης στην χορήγηση των μονοκλωνικών φαρμάκων, πράμα που είχαμε καταγγείλει εδώ και καιρό. Έχουν τα φάρμακα αλλά δεν τα δίνουν σε όλους.

Άσχετα με τις διαφορές μας με το ΣΥΡΙΖΑ, συμφωνούμε τον ιατρό Πολάκη στο ότι τα φάρμακα κυκλοφορούν ήδη με άδεια επείγουσας χρήσης, όπως ακριβώς τα εμβόλια, τα οποία θα λάβουν την οριστική άδεια κυκλοφορίας το 2023, όταν θα έχει ολοκληρωθεί όλο το μέγεθος της ανάλυσής τους. Επομένως έπρεπε να χορηγούνται σε όλους όσους τα χρειάζονται, κατόπιν φυσικά ιατρικής γνωμάτευσης.

«Εάν τα είχατε φέρει», είπε ο βουλευτής, «θα είχαμε γλιτώσει έναν αριθμό συνανθρώπων μας που πέθαναν. Ανέφερε πως μια από τις τρεις παρασκευάστριες φαρμακευτικές εταιρείες «είχε προτείνει στο υπουργείο Υγείας να διαθέσει ποσότητες 1.000 δόσεων φαρμάκου για τον Δεκέμβριο και άλλες τόσες για τον Ιανουάριο, αλλά κανείς σας δεν της απάντησε». Αναρωτήθηκε γιατί τα έχουν ήδη προμηθευτεί πάρα πολλές χώρες κι εμείς όχι.

Βασικά τα έχουμε, αλλά για πολύ λίγους, για τους εκλεκτούς κηφήνες. Ειδικά αν φοράνε ράσα.

«Δεν θα τα δίναμε σε όλους τους ασθενείς, αλλά σε αυτούς που είναι προχωρημένης ηλικίας και έχουν συμπαρομαρτούσες νόσους για να εξελιχθούν άσχημα. Δηλαδή ο πληθυσμός που θα απευθύνονταν κυρίως, ήταν οι 62.900 που είναι πάνω από 65 ετών και είναι θετικοί από την αρχή της πανδημίας στη χώρα μας. Και πάλι όχι σε όλους!. Στη χειρότερη των περιπτώσεων, θα χρειαζόμασταν 15.000 με 17.000 δόσεις μονοκλωνικών φαρμάκων από το Νοέμβρη μέχρι σήμερα! Γύρω στα 300 με 350 εκατ. ευρώ θα κοστίσουν τα εμβόλια. Τα 50 εκατ. ευρώ στην χειρότερη των περιπτώσεων (30 εκ. θα ήταν!) που θα ξοδεύατε γι αυτό, σας μάραναν;». Ρώτησε ο Πολάκης.

Κι άρχισαν οι κοντοζαμανιές. «Εάν σπεύδαμε να φέρουμε τα μονοκλωνικά φάρμακα και τα εντάσσαμε στην θεραπευτική στρατηγική στην παρούσα φάση, «εσείς πρώτοι θα μας λέγατε ότι κάνουμε πειράματα σε ανθρώπους, γιατί αυτά τα φάρμακα είναι ακόμα σε φάση μελέτης και δεν έχουν αδειοδοτηθεί, ή ότι δίνουμε 1.500 και 2.000 ευρώ ανά σκεύασμα σε πολυεθνικές φαρμακευτικές εταιρείες για μη αδειοδοτημένα φάρμακα!».

Ναι μωρέ το ΣΥΡΙΖΑ σκιάχτηκαν γιατί κάνει φοβερή αντιπολίτευση. Ότι δηλαδή όταν έλεγαν να πάνε να εμβολιαστούν όλοι με Άστρα το είχαν ψάξει;

«Η θεραπεία αυτή δεν είναι για όλους και σίγουρα δεν αφορά αυτούς που χρειάζονται νοσοκομειακή περίθαλψη, αλλά αυτούς που πιθανόν θα την χρειαστούν».

Ακόμα και έτσι όμως θα γλύτωναν πολλοί λόγω έλλειψης ΜΕΘ. Τελικά είπε πως

«Η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων έχει εισηγηθεί θετικά στην προμήθεια των μονοκλωνικών φαρμάκων, γι’ αυτό και συμμετέχει η χώρα μας στην ευρωπαϊκή προμήθειά τους στην οποία συμμετέχουν όλες οι παραγωγές εταιρείες. Το υπουργείο έχει συζητήσει με όλες τις εταιρείες, παρακολουθούμε την παραγωγή τους και έχει συζητηθεί και η κατά προτεραιότητα πρόσβασή μας».

Άργησε, χάθηκαν ζωές, αλλά στα πέτσινα γκάλοπ όλοι ευχαριστημένοι είναι. Ειδικά οι μακαρίτες, μακάριοι! Ε ρε Ειδικό Δικαστήριο που έρχεται.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger