Home » , , , » Οι ναυτεργάτες έκαναν κουρελόχαρτο την δικαστική απόφαση που έβγαζε την απεργία τους παράνομη - Δεμένα όλα τα καράβια στα λιμάνια

Οι ναυτεργάτες έκαναν κουρελόχαρτο την δικαστική απόφαση που έβγαζε την απεργία τους παράνομη - Δεμένα όλα τα καράβια στα λιμάνια

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021 | 5:01 μ.μ.


Η αρχική φώτο είναι από το ρεπορτάζ που δημοσιεύει η ιστοσελίδα της εφημερίδας Εβρενσέλ για την σημερινή απεργία. Ο λόγος που την δημοσιεύουμε είναι, γιατί ο ανταποκριτής της εφημερίδας η οποία απευθύνεται στους λαούς της γειτονικής χώρας, στο κείμενο του στέκεται ιδιαίτερα στην απόφαση των ναυτεργατών να απεργήσουν και να περιφρουρήσουν τον αγώνα τους, παρά την δικαστική απόφαση που χαρακτήριζε την απεργία τους παράνομη. 
(Λεπτομέρεια: Ανταποκριτής της καθημερινής εφημερίδας της Τουρκίας Evrensel είναι ο σύντροφος και αρθρογράφος του ιστότοπου μας Σεϊτ Αλντογάν)

Αφορμή για την παραπάνω αναφορά στάθηκε το παρακάτω κείμενο που πήραμε από την ΠΕΝΕΝ
  
Απεργία Ναυτεργατών - Δεμένα τα καράβια στα λιμάνια

Με επιτυχία εξελίσσεται η 24ωρη απεργία των Ναυτεργατών σε όλα τα βασικά λιμάνια της χώρας μας. 
Σημειώνουμε ότι χθες ο ΣΕΕΝ προσέφυγε κατά της απεργίας των 12 Ναυτεργατικών Σωματείων στο Πρωτοδικείο Πειραιά (τμήμα ασφαλιστικών μέτρων) και η απόφαση που αυτό έβγαλε (όπως και σε αυτή της ΠΕΝΕΝ) ήταν να κηρύξει την απεργία παράνομη!

Επιβεβαιώνεται η βασιμότητα των καταγγελιών της ΠΕΝΕΝ ότι πριν ακόμη την ψήφιση του αντεργατικού - αντισυνδικαλιστικού νομοσχεδίου η κυβέρνηση εγκαινιάζει προκαταβολικά τα νέα αντιδραστικά μέτρα που έχει στα σκαριά της και οι δικαστικές αποφάσεις περί παράνομης απεργίας διαδέχονται η μία την άλλη....

Μετά την δικαστική εξέλιξη η ΓΣΕΕ όπως όφειλε κάλυψε νομικά και συνδικαλιστικά την απεργία των Ναυτεργατικών Σωματείων και έως και τώρα δεν υπάρχει καμιά άλλη παρέμβαση από πλευράς των εφοπλιστών του ΣΕΕΝ.

Στο μεταξύ οι ναυτιλιακές εταιρίες όπως είχαμε γνωστοποιήσει από χθες είχαν όλες προχωρήσει στην ακύρωση ή την τροποποίηση των δρομολογίων τους με αποτέλεσμα να μην κατέβουν στα λιμάνια καθόλου επιβάτες και οχήματα.

Κυβέρνηση - εφοπλιστές που οργάνωσαν την ενορχηστρωμένη επίθεση υπονόμευσης της απεργίας της ΠΕΝΕΝ με μοχλό πίεσης την κάθοδο χιλιάδων επιβατών στον Πειραιά (με την συμβολή μεγάλου μέρους ΜΜΕ) σήμερα ανέκρουσαν πρύμναν......   

Η ΠΕΝΕΝ από νωρίς το πρωί είχε ουσιαστική παρουσία στην περιφρούρηση της απεργίας ενώ κλιμάκιά της όργωσαν καράβι το καράβι κάνοντας συσκέψεις με τα μέλη της αναλύοντας τον αντεργατικό χαρακτήρα των διατάξεων του νομοσχεδίου Χατζηδάκη.

Σε όλα τα καράβια τέθηκε στην συζήτηση η ανάγκη νέας κλιμάκωσης των αγώνων και των απεργιών ως βασική προϋπόθεση ανατροπής των κυβερνητικών σχεδιασμών.

Η καθολική συμμετοχή και η αναμφισβήτητη επιτυχία στον Ναυτεργατικό χώρο αλλά και Πανελλαδικά στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα στέλνουν μήνυμα καταδίκης του αντεργατικού κυβερνητικού νομοσχεδίου και παράλληλα οι εργαζόμενοι απαιτούν από τις ηγεσίες των συνδικάτων να δοθεί άμεσα νέα και αναβαθμισμένη απεργιακή απάντηση με κήρυξη 48ωρης Πανελλαδικής - Πανεργατικής απεργίας.

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger