Home » , , » "ΕΣΤΙΑ": Δημοσιοκαφρική ΑΛΗΤΕΙΑ. επιπέδου "Μακελειού".

"ΕΣΤΙΑ": Δημοσιοκαφρική ΑΛΗΤΕΙΑ. επιπέδου "Μακελειού".

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 28 Ιουλίου 2021 | 6:57 μ.μ.


Από τότε που ανέλαβε την διεύθυνση της ο δημοσιογράφος Μανώλης Κοττάκης, η φυλλάδα "Εστία" θυμίζει όλο και περισσότερο τις "καλές της εποχές" της, τότε που ο Μανώλης Γλέζος σε κείμενο του στον “Ρίζο της Δευτέρας" την χαρακτήριζε  "κυράτσα του φασισμού" η οποία  "διαστρεβλώνει γκαιμπελικώτατα τα γεγονότα", γράφαμε σε περασμένη ανάρτησή μας και με την ρητορική έντυπης ναζιστικής πατσαβούρας που χρησιμοποιεί στο σημερινό της πρωτοσέλιδο άρθρο μας επιβεβαιώνει.

Είναι απίστευτα προβοκατόρικο και γίνεται αντιληπτό με την πρώτη ανάγνωση το δημοσίευμα, που σε κάνει να αναρωτιέστε το πώς ανέχεται ο διευθυντής της φυλλάδας να δίνει την αίσθηση ότι μιμείται την "Μακελάρικη" δημοσιοκαφρίλα.  

Τέτοια λογικά άλματα και τέτοια "βαθυστόχαστα" συμπεράσματα μόνο από τον Στέφανο Χίο τα είχαμε συνηθίσει, αλλά αυτός είναι ένας σαλταρισμένος  φασίστας. 

Οταν πριν δυο μέρες δημοσιεύαμε την ανάρτηση που τιτλοφορούσαμε "Μ. Κοττάκης: Πετάει ο γάιδαρος και κορνάρει στις στροφές", ίσως δεν είχαμε αντιληφθεί πόσο τους πόνεσε η αξιοπρεπέστατη στάση της Μάνας μας Μάγδας, και οι διαστάσεις που πήρε η περίπτωση του Ιάσωνα Αποστολόπουλο, σχετικά με την φιέστα που στήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο.

Κι αφού για την Μάνα του κάθε αγωνιστή/ιας, ανταφασίστα/ιας. δεν τολμούν να πουν το παραμικρό βάλθηκαν να δολοφονήσουν τον χαρακτήρα του Ιάσωνα με ένα νεφέλωμα ψεύτικων ισχυρισμών. Στοχεύουν τον συγκεκριμένο διασώστη, επιδιώκουν να συκοφαντήσουν και να απαξιώσουν γενικά τα κινήματα αλληλεγγύης στους κυνηγημένους αυτού του κόσμου, στα θύματα του ιμπεριαλισμού και καπιταλισμού.

"ΙΔΟΥ ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΕΘΑ ΚΑΧΥΠΟΠΤΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ" κραυγάζει το έντυπο του Συγκροτήματος Φιλιππάκη και μας πετάει καπάκι το γκεμπελίστικο ψέμα: "Κατάσκοποι πίσω από τις "ανθρωπιστικές οργανώσεις διασώσεως μεταναστών. Για την Τουρκία ειργάζοντο τέσσερεις αλλοδαποί στελέχη ΜΚΟ που συνελήφθησαν την 1η Ιουλίου". 

Οι εντυπώσεις που θέλει να δημιουργήσει το ρυπαρό έντυπο στον πολίτη που διαβάζει τα κρεμασμένα πρωτοσέλιδα στο περίπτερο και στον τηλεθεατή/ακροατή ολοφάνερες και γνωρίζοντας το αντιληπτικό επίπεδο αναγνωστών/ιων μας δεν χρειάζεται να προσθέσουμε περισσότερα.

Αν όμως μπει κάποιος στην διαδικασία και διαβάσει το δημοσίευμα της "ΕΣΤΙΑΣ" διαπιστώνει την δημοσιοκαφρική ΑΛΗΤΕΙΑ. επιπέδου "Μακελειού". 

Αντιγράφουμε επί λέξη: ".... τελευταία σύλληψις δέκα αλλοδαπών εκ των οποίων τέσσερα μέλη ΜΚΟ, που κατηγορούνται ότι διευκόλυναν παράνομες εισόδους μεταναστών στην χώρα μέσω νησιών του βορειοανατολικού Αιγαίου. Η δράσις τους εβεβαιώθη κατόπιν ερεύνης των ελληνικών αρχών στα πρότυπα της επιχείρησης "Αλκμήνη" που είχε διενεργηθεί το καλοκαίρι του 2020. Εναντίον των εμπλεκομένων έχει σχηματιστεί δικογραφία, για τα αδικήματα της διευκολύνσεως παράνομης εισόδου αλλοδαπών στο ελληνικό έδαφος, της κατασκοπίας, καθώς και για παραβάσεις του Κώδικα Μεταναστεύσεως".

Καμιά σχέση δηλαδή ο τίτλος του κειμένου με το περιεχόμενο του άρθρου. Από πουθενά δεν προκύπτει ότι τα τέσσερα μέλη κάποια ΜΚΟ που συνελήφθησαν ήταν κατάσκοποι που δούλευαν για λογαριασμό της Τουρκίας. Η ίδια η φυλλάδα αναγνωρίζει ότι δεν υπάρχει καμιά τελεσίδικη δικαστική απόφαση σε βάρος τους αλλά απλώς έχει σχηματιστεί μια δικογραφία η οποία τους παρουσιάζει ότι έχουν διαπράξει κάποια αδικήματα. 

Αυτό από μόνο του δεν λέει απολύτως τίποτα. Να θυμίσουμε δεκάδες περιπτώσεις κατά τις οποίες οι ελληνικές διωκτικές κατηγορίες και στην πορεία, κατά την ακροαματική διαδικασία αποδείχθηκαν σκευωρίες των κατασταλτικών μηχανισμών και κατέπεσαν με πάταγο; Και στην τελική ο κ. Κοττάκης σαν απόφοιτος Νομικής θα έπρεπε να γνωρίζει ότι ένα από τα θεμέλια του δικούς τους λεγόμενου "νομικού πολιτισμού" είναι το "τεκμήριο της αθωότητας".  

Αυτό που κάνει δηλαδή σήμερα η "Εστία" είναι μια φτηνή αντιγραφή του "Μακελάρικου δημοσιογραφικού δαιμονίου" 

Υ.Γ: Για να μην δημιουργηθεί καμιά παρανόηση να επαναλάβουμε ότι δεν τσουβαλιάζουμε όλες της ΜΚΟ. Υπάρχουν πολλές που έχουν να επιδείξουν ανθρωπιστικό έργο και άλλες τόσες που είναι μπλεγμένες σε βρόμικες "αρπαχτές" και γενικά παίζουν ύποπτο ρόλο (Εχουμε κάνει δεκάδες σχετικές αναρτήσεις που το διαπιστώνει κάποιος κάνοντας μια αναζήτηση στον ιστότοπο μας)

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger