Home » , , » Του Πάσχου το ανάγνωσμα

Του Πάσχου το ανάγνωσμα

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 29 Ιουλίου 2021 | 2:34 π.μ.


Του Κώστα Μ.

Το να είναι ένας δημοσιογράφος του επιπέδου του Πάσχου Μανδραβέλη, ηλεκτρονικά αναλφάβητος και με τις απιθανότητες που γράφει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να προσφέρει απλόχερα γέλιο στους χρήστες τους, δεν το θεωρώ κάτι αξιοσημείωτο. 

Σε ένα κείμενο του συντρόφου Γιώργη που συνάντησα στο blog μας, υπάρχει η ακτινογραφία του ανδρός με έναν τόσο παραστατικό τρόπο που δεν θα μπορούσα να αποδώσω εγώ. Θα προσθέσω όμως και μια άλλη παράμετρο.

Μένουν "άλαλα τα χείλη των ασεβών" για να χρησιμοποιήσουμε μια χριστιανική έκφραση που κολλάει με την αρχική εικόνα που παραθέτουμε, όποιος διαβάσει τα δυο τελευταία άρθρα που υπογράψει ο Πάσχος στην "Καθημερινή". Τέτοιες "σοφίες" ούτε προϊόν απολυτίκιου δια χειρός "αγίου" Παϊσιου δεν υπάρχουν!

Χτες σε ένα έμεσμα του για να επιχειρηματολογήσει υποτίθεται για την αναγκαιότητα της αστυνόμευσης των πανεπιστημιακών χώρων γράφει το απίστευτο!: "Κατ' αρχάς πρέπει να επισημάνουμε ότι οι μπαχαλάκηδες προϋπάρχουν των αστυνομικών, από τα μέσα της δεκαετίας του 80"

Κατ' αρχάς θέλουμε να ρωτήσουμε τον κ. Μανδραβέλη τι καλό καπνίζει και δεν μας δίνει; Τέτοια απίστευτη κοτσάνα δεν επιδέχεται τον παραμικρό σοβαρό σχολιασμό.

Το προχθεσινό τροπάριο του, σε παρέπεμπε σε κήρυγμα που μπορούσε να έχει κάνει ο Αμβρόσιος από τον άμβωνα του. "Τα παράσημα του τυπικού εθνικού κράτους φτιάχτηκαν για να τιμούν ανθρώπους που σκοτώνουν ξένους και όχι όσους τους διασώζουν" μας γράφει ο "έγκυρος" δημοσιολόγος. 

Και εντάξει, είναι αμόρφωτος στην Ιντερνετική τεχνολογία που γράφαμε αρχικά, αλλά είναι δυνατόν να αγνοεί βασικά θέματα και να γράψει τέτοιες απίστευτες αρλούμπες; Ας κάνει τον κόπο να διαβάσει τον Νόμο 106/1975, ο οποίος προβλέπει σε ποια πρόσωπα απονέμει παράσημα και διακρίσεις το ελληνικό κράτος. Από εκεί θα μάθει ότι η επιλογή των προσώπων που θα τιμηθούν γίνεται ως επιβράβευση για το έργο τους στην πατρίδα και μπορεί να είναι άνθρωποι των επιστημών, των γραμμάτων, του αθλητισμού, των τεχνών, της ναυτιλίας, της φιλανθρωπίας κ.λ.π. 

Που στο διάολο βρήκε ότι τα παράσημα του τυπικού εθνικού κράτους (αλήθεια ποιος είναι ο ορισμός του "τυπικού εθνικού κράτους"; Υπάρχει, ή μόνο στο μυαλό του Μανδραβέλη βρίσκεται; Εγώ τουλάχιστον πρώτη φορά τον συναντάω), απονέμονται  για να "τιμούν ανθρώπους που σκοτώνουν ξένους";

Εκεί πια που ο Πάσχος μας έστειλε εντελώς αδιάβαστους ήταν στην αποκάλυψη του ότι υπάρχουν άνθρωποι "μισογύνηδες και ρατσιστές με ανθρωπιστική δράση"! 

Ο τύπος προσπαθεί να μας κάψει και όσα λειτουργικά εγκεφαλικά κύτταρα μας έχουν απομείνει 😋 

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger