Home » , » Αντιμιλιταριστικά

Αντιμιλιταριστικά

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 6 Ιουλίου 2021 | 3:34 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175

Πριν από όλα, πτέραρχοι, πείτε στους κάγκουρες, που αντί μοτοσυκλέτες έχουν αεροπλάνα, να μην κάνουν υπερηχητικές πτήσεις πάνω από κατοικημένες περιοχές. Δεν είναι μαγκιά να κάνεις θόρυβο, είναι ενοχλητικό. Ο θόρυβος δεν είναι λόγος υπερηφάνειας. Επίσης το να πετάξουν χαμηλά τα αεροσκάφη πάνω από σπίτια δεν δείχνει ικανότητα, αλλά ηλιθιότητα. Κάντε ό,τι θέλετε σε μη κατοικημένες περιοχές.
Αυτά με αφορμή ένα δημοσίευμα που συναντήσαμε στο διαδίκτυο -δεν μπορέσαμε να το διασταυρώσουμε- ότι στην Κομοτηνή κάγκουρες πήραν τα αεροπλάνα κι άρχισαν τα ακροβατικά.  

Μια και λέμε για αεροπλάνα, μας την έφεραν οι γείτονες. Είπαμε να πάρουμε τα Γαλλικά μαχητικά γιατί δεν τα έχουν οι Τούρκοι, αν και συνήθως παίρνουμε αεροπλάνα γιατί τα έχουν και οι Τούρκοι. Πληρώσαμε χρυσά τα μεταχειρισμένα σε μια εποχή πολύ ισχνών αγελάδων. Υποτίθεται πως θα μας έδιναν πλεονεκτήματα. Ένα από αυτά είναι πως, αφού δεν τα έχουν οι Τούρκοι, δεν ξέρουν τα αδύνατα σημεία τους.

Έλα όμως που οι γείτονες είναι πιο πρακτικοί από τα δικά μας τζιμάνια. Άλλωστε οι δικοί μας δεν ενδιαφέρονται για ολόκληρο το αεροσκάφος, αλλά για τη… μίζα του. Αντί να αγοράσει κι η Τουρκία καμιά τριανταριά, κάνοντας το χατίρι των Γάλλων εμπόρων όπλων, σκέφτηκαν «δεν μπορούμε να δούμε πρώτα αν είναι καλά, χωρίς να μας στοιχήσει ο κούκος αηδόνι»;

Το Κατάρ είναι σύμμαχος της Τουρκίας. Έχει αγοράσει RAFALE. Τους παρακάλεσαν λοιπόν οι Τούρκοι να κάνουν μαζί ασκήσεις, ώστε να δουν τις δυνατότητες του αεροσκάφους. Σύμφωνα με τα Νέα του κουμπάρου θα μείνουν κάποια από αυτά τα αεροσκάφη στην Τουρκία, για να τα μάθουν οι Τούρκοι πιλότοι. Άλλωστε κι εμείς είχαμε κάνει ασκήσεις με χώρα που έχει F-35. Βέβαια οι ακροδεξιοί έπαθαν παράκρουση. «Να κάνει πόλεμο η Γαλλία στην Τουρκία»! Ρε χαϊβάνια, η Γαλλία να πουλήσει θέλει. Αν δουν πως τους συμφέρει, θα πάρουν κι οι γείτονες. Άλλωστε, αν δεν πάνε τα αεροσκάφη στην Τουρκία, μπορούν κάλλιστα να πάνε «διακοπές» στο Κατάρ Τούρκοι πιλότοι.

Τώρα μερικά αυτονόητα: Όταν αρχίζεις μια κούρσα εξοπλισμών, πρέπει να περιμένεις απάντηση από την άλλη μεριά. Που είναι προσπάθεια εξουδετέρωσης του όποιου πλεονεκτήματος σου. Φωνάζαμε να μην κάνουμε το λάθος να αρχίσουμε τέτοια κούρσα με κάποιους που διαθέτουν 3,5 φορές το ΑΕΠ μας. Μπορούν να δώσουν πολύ περισσότερα χρήματα από μας σε εξοπλισμούς. Η οικονομία τους έχει χάλι, αλλά δεν έχει τα δικά μας κακά χάλια.

Βέβαια ξέρουμε πως οι δυο χώρες δεν θα πάνε σε πόλεμο, γιατί κυβερνάν και στις δυο τα ίδια αφεντικά, οι Αμερικάνοι. Άρα τα δημοσιεύματα αυτά των ακροδεξιών είναι πρώτον για να συντηρείται το αποπροσανατολιστικό μίσος για τον «εξωτερικό εχθρό», δεύτερον γιατί κάποιοι γλυκάθηκαν από τις ρεμούλες και θέλουν να ξοδέψουμε κι άλλα σε όπλα. Όπως είπε ο Μητσοτάκης δεν χρειαζόμαστε νοσοκομεία. Όπλα θέλουμε. Να γεμίσουμε νεκρούς. Κι οι λογαριασμοί των απατεώνων χρήμα με ουρά.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger