Home » , » Ο δικός τους δημοσιογραφικός κώδικας και το δικό μας φωτορεπορτάζ

Ο δικός τους δημοσιογραφικός κώδικας και το δικό μας φωτορεπορτάζ

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 8 Ιουλίου 2021 | 9:55 μ.μ.

Του Κώστα Μ.

Ας κάνουμε και εμείς ένα φωτορεπορτάζ ξεκαθαρίζοντας από την αρχή ότι δεν φιλοδοξούμε να παρουσιάσουμε ένα δημοσίευμα όπως αυτά που παράγουν οι έγκυροι και αξιόπιστοι δημοσιολόγοι.

Είναι μια αδυναμία που την παραδεχόμαστε και την ομολογούμε δημόσια. Δεν κατέχουμε δηλαδή την δυνατότητα να ιεραρχούμε και να αξιολογούμε ποια γεγονότα πρέπει να προβάλλουμε. από τον καταιγισμό της υπερπληροφόρησης που δεχόμαστε καθημερινά. 

Εμείς οι άσχετοι που δεν έχουμε καμιά σχέση με το λειτούργημα της ενημέρωσης της κοινής γνώμης, στο οποίο διαπρέπουν καταξιωμένοι και πλουσιοπάροχα αμειβόμενοι δημοσιολόγοι, όπως η κ. Κοσιώνη, ο κ. Πρευεντέρης, ο κ. Χατζηνικολάου κ.α δεν μπορούμε να αντιληφθούμε τον δημοσιογραφικό κώδικα που επικρατεί. 
Αυτόν που επιβάλλει να προβάλλεται σαν έκτακτη είδηση μια απλή ακτιβιστική δραστηριότητα ή μια αποδοκιμασία συμβολικής μορφής που θα δεχθεί ένας δημοσιογράφος και να αγνοούνται αστυνομικά πογκρόμ σε βάρος τυχαίων πολιτών, ή τραμπουκισμοί από εργαζόμενο σε τηλεοπτικό σταθμό.  

Ας μην πλατειάζω και ας επικεντρωθώ στο θέμα.

Πριν λίγο καιρό και συγκεκριμένα στις 27/05/2021 οκ Κυριάκος Μητσοτάκης, παραχωρεί συνέντευξη στη γερμανική εφημερίδα Bild όπου ανάμεσα στα άλλα αναφέρθηκε στις προβλέψεις του για την φετινή τουριστική σεζόν. «Τον Ιούλιο, τον Αύγουστο, στη high season του τουρισμού, αναμένω πως τα πράγματα θα θυμίζουν ένα φυσιολογικό καλοκαίρι» υπογράμμισε κατηγορηματικά ο  πρωθυπουργός της χώρας. 

Το πόσο επιβεβαιώθηκε στις εκτιμήσεις - προφητείες του ο "καταλληλότερος", σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις πολιτικός ηγέτης το βλέπουμε στην σημερινή ειδησεογραφία η οποία κάνει λόγο για το σοκ που δημιουργεί η επέλαση της πανδημίας.

Και μιας κα αναφερθήκαμε στις δημοσκοπήσεις που η μια διαδέχεται την άλλη και μας δείχνουν ότι ο ελληνικός λαός καθημερινά λιβανίζει ψάλλοντας την επίκληση για την μακροημέρευση του πανμέγιστου πολιτικού ηγέτη μας Κυριάκου Μητσοτάκη, να σημειώσουμε ότι κι αυτές θα επαληθευτούν όπως οι "προφητείες" του συζύγου της υπέρλαμπρης για την κίνηση της φετινής τουριστικής αφοράς:

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger