Home » , , » Του "πόθεν αίσχος" το κάγκελο ...

Του "πόθεν αίσχος" το κάγκελο ...

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 29 Ιουλίου 2021 | 5:06 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175

“Το πόθεν έσχες” σύμφωνα με την εγκυκλοπαίδεια “είναι η υποχρέωση υψηλόβαθμων φυσικών προσώπων να δηλώνουν και να δικαιολογούν τις πηγές των εισοδημάτων τους ή άλλων περιουσιακών στοιχείων. Υψηλόβαθμος θεωρείται ο Πρωθυπουργός, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, βουλευτές, δικαστικοί υπάλληλοι, ιατροί και όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι”.

Ναι, αλλά άλλο μισθό παίρνει ο Πρωθυπουργός, ο Πρόεδρος και άλλο ο υπάλληλος.

Πάντως πρέπει να πουν τι έχουν και πως το απόκτησαν, ώστε να αποδείξουν πως δεν είναι κλέφτες, καταχραστές, λαμόγια, απατεώνες κλπ.

Ευνόητο είναι λοιπόν πως ψευδές πόθεν έσχες σημαίνει ότι λαδώθηκαν, τα πήραν, βούτηξαν χρήματα, μας κατάκλεψαν κλπ. Γι αυτό και δίνεται πάντα μεγάλη προσοχή από όλους στην υποβολή του.

Εκτός αν είσαι ο Μητσοτάκης. Που ξέχασε μωρέ να δηλώσει κάποια εκατομμύρια και μια Γαλλική εταιρεία. Συμβαίνει όταν δεν ξέρεις τι έχεις, ή είσαι μαφιόζος. Κι όταν είσαι ο δικτάτορας μιας μπανανίας, όπου κάνεις ό,τι θέλεις, χωρίς να δίνεις λογαριασμό.

“Το πόθεν έσχες Μητσοτάκη για τα έτη 2016-2019... είναι ψευδές και αποκρύπτει την παράνομη κατοχή Γαλλικής οφσόρ στην οποία είναι διαχειρίστρια η Μαρέβα Μητσοτάκη” γράφει ο πρώην υπουργός Παύλος Πολάκης, οποίος επισημαίνει πως, αν έκανε ο ίδιος κάτι τέτοιο, θα τον κρεμούσαν τα ΜΜΕ.

Ναι, αλλά εσείς στο ΣΥΡΙΖΑ δεν τα πετσώσατε με τόσα εκατομμύρια. Και θα πάρουν άκουσα άλλα 20, οπότε θα έχουμε 24ωρο ρεπορτάζ κατά του καπνίσματος, αντί για απάτες.

Η αντιπολίτευση πήγε το σκάνδαλο στη Βουλή. Κι εκεί φάνηκε πόσο Μπανανία είμαστε.

Μόλις παρουσίασαν τις αποδείξεις ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ περιγράφει τις αντιδράσεις.

“Το γελοίο της υπόθεσης ήταν ο ΤΡΟΜΟΣ με τον οποίο κοιτούσαν τα αντίγραφα των εγγράφων (που κατέθεσα επίσημα και με πρωτόκολλο στη γραμματεία της επιτροπής στο κτίριο της Βασιλίσσης Σοφίας) τα οποία τους έδινα για να τα δουν και δεν τολμούσαν να τα πιάσουν στα χέρια τους, λες και τους έδινα να πιάσουν ένα μαγκάλι κάρβουνα!!!!”

Στην αρχή λοιπόν προσπάθησαν να πάρουν αναβολή, μπας και ξεχαστεί η παρανομία. Μετά από ένα απίστευτο κράξιμο κατά της γαλάζιας εγκληματικής συμμορίας θα πιουν το πικρό ποτήρι να γίνουν ρόμπες από το κανάλι της Βουλής. Έχει όμως κι άλλο.

“Όπως αποκάλυψε το documentonews.gr, το όνομα του πρωθυπουργού εντοπίστηκε σε λίστα βουλευτών που είχαν πλημμέλειες στις δηλώσεις περιουσιακής τους κατάστασης, αλλά κρίθηκαν επουσιώδεις και θα οδηγούνταν στο αρχείο με απόφαση που θα λάμβανε η αρμόδια Επιτροπή κατά τη σημερινή της συνεδρίαση”!

Δηλαδή, ναι μωρέ, δεν είναι εντάξει το πόθεν αίσχος του δικτάτορα αλλά ας το κουκουλώσουμε.

Δε θα πω τι θα γίνονταν, αν έκανε ο Τσίπρας αυτό που έκανε ο Μητσοτάκης. Μόνο πως θα ήταν το μοναδικό θέμα στα δελτία ειδήσεων τα οποία θα έκαναν μικρά διαλείμματα για να διαφημίσουν κρεμάλες. Φυσικά θα είχαμε γκάλοπ με το ΣΥΡΙΖΑ εκτός βουλής.

Τώρα θα μαγειρέψουν μαϊμού δημοσκοπήσεις που θα “αυξάνουν τη διαφορά” μπας και τη γλυτώσει ο ακαταλληλότερος.

Δε θα πω τι θα γίνονταν αν η χώρα είναι πραγματικά δικαιοσύνη. Είναι πλέον φανερό στους περισσότερους αυτά που έχει πει ο αείμνηστος Σταυρίδης. Αν είναι να κλέψεις, κλέψε πάρα πολλά, αλλιώς την έβαψες. Την απόδειξη της τυρόπιτας μη χάσεις, αλλιώς θα σε τσακίσουν στο ξύλο οι μπάτσοι πριν σε παν μέσα ισόβια.

Δε θα πω επίσης πως ο Μητσοτάκης θα τη γλυτώσει. Κι αυτός και η Μαρία Εύα Βιργινία και όλο του σόι. Αυτό γίνεται δεκαετίες τώρα. Από την αρχαιοκαπηλία του μπαμπά του και πιο πριν, όταν πουλούσε τη συνείδησή στην Αποστασία για μια καρέκλα. Τα ξέρουν τα κόλπα. Απλά θα γίνουν ακόμα μια φορά ρεζίλι.

Το πρόβλημα με το ΣΥΡΙΖΑ είναι πως κανείς δεν πιστεύει πως θα τιμωρήσει το Μητσοτάκη ή έστω κάποιο από τα λαμόγια. Αν ήθελε, θα το είχε κάνει, όταν κυβερνούσε. Αφού έσκιζε τα Μνημόνια.

Ο μόνος που μπορεί να τιμωρήσει τους διεφθαρμένους είναι ο ίδιος ο κόσμος. Κάνοντας Επανάσταση. Στη Γαλλία, τη Ρωσία, για παρόμοιους λόγους (διαφθορά - φτώχεια) ξεσηκώθηκαν. Και έγραψαν Ιστορία. Εμείς συνεχίζουμε να τρώμε τα αποφάγια των απατεώνων.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger