Home » , » Οταν το επιτελικό κράτος προστατεύει απ' τις πυρκαγιές περιουσίες φίλων και χορηγών του Κυρ. Μητσοτάκη

Οταν το επιτελικό κράτος προστατεύει απ' τις πυρκαγιές περιουσίες φίλων και χορηγών του Κυρ. Μητσοτάκη

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 21 Αυγούστου 2021 | 7:42 μ.μ.


Αν και έπρεπε να θεωρούμε δεδομένο ότι η λειτουργία του νεοδημοκρατικού "επιτελικού κράτους" μπορεί να γίνεται αντικείμενο χλευασμού από διεθνή τηλεοπτικά δίκτυα, ενώ τα Πετσωμένα εγχώρια ΜΜΕ μας παρουσιάζουν μια εικονική πραγματικότητα, δεν έχουμε σταματήσει να εντυπωσιαζόμαστε από τον παχυδερμισμό των κυβερνητικών στελεχών και τις "επιδόσεις" του γιγάντιου γκεμπελικού κυβερνητικού προπαγανδιστικού μηχανισμού.

Και εδώ πια, οι κατηγορίες δεν είναι γενικές κι αόριστες βάζοντας στο στόχαστρο τους γενικά την κυβερνητική πολιτική. Είναι προσωποποιημένες και απευθύνονται στον ίδιο τον πρωθυπουργό

Υποτίθεται ότι ο Κ. Μητσοτάκης είναι επικεφαλής μιας αστικής δικτατορίας, με κοινοβουλευτικό μανδύα. Και ως εκ τούτου είναι προϋπόθεση η λογοδοσία και να κρατάει κάποια προσχήματα. Δεν είναι δυνατόν να έχει γράψει τα πάντα -εκτός απ' τις διακοπές του- στα μέζεα του.

Να τον φτύνουν δηλαδή ξεκάθαρα και αυτός να λέει ότι ψιχαλίζει. Αν θεωρεί ο Μητσοτάκης ότι τον συκοφαντούν ας προσφύγει στα αστικά δικαστήρια. 

Δεν είναι όμως αποκλειστικά θέμα του πρωθυπουργού. Αν η "δημοσίευση είναι η ψυχή της δημοκρατίας", όπως γράφει η επιγραφή που κοσμεί το κτήριο της ΕΣΗΕΑ, σήμερα η αποκάλυψη που κάνει η εφημερίδα του Κώστα Βαξεβάνη στην ταξική αντιμετώπιση που έδειξε η κυβέρνηση -εδώ συντέλεσαν και τα ατομικά συμφέρονται του Μητσοτάκη- έπρεπε να πάρει τεράστιες διαστάσεις. Οπως γίνεται όμως σε παρόμοιες περιπτώσεις και αυτή την αποκάλυψη θα την φάει το σκοτάδι.

Συγκεκριμένα σήμερα το Documento αποκαλύπτει ότι σε δυο τουλάχιστον περιπτώσεις το «επιτελικό κράτος» δεν άφησε να καούν (κατά το πυροσβεστικό δόγμα του) περιουσίες φίλων και χορηγών του Κυρ. Μητσοτάκη. Αποδεικνύεται μάλιστα ότι έδρασε και’ εξαίρεση.

Η πρώτη αφορά τον καναλάρχη Θοδωρή Κυριακού, ο οποίος με ειδική άδεια (και παρεμβάσεις Μαξίμου, όπως λένε οι πληροφορίες) απογείωσε το ελικόπτερό του από την Ανοιξη όταν απαγορευόταν οποιαδήποτε πτήση λόγω εναέριας πυρόσβεσης και ενώ αυτό δεν κινδύνευε στην πραγματικότητα. 

Την ίδια ώρα άλλο ελικόπτερο που ήταν στην περιοχή έλαβε εντολή -και σωστά- να προσγειωθεί. Δηλαδή το «επιτελικό» κράτος» Μητσοτάκη θέλησε να εξαλείψει τον φόβο του καναλάρχη, ο οποίος πέρα από πολιτικός χορηγός μέσω του καναλιού του έχει διατελέσει και προσωπικός αερομεταψορέας του πρωθυπουργικού ζεύγους, μεταφέροντάς το με το ελικόπτερό του από τα Χανιά στη βίλα του στο Πόρτο Χέλι.

Στη δεύτερη περίπτωση εμφανίζεται σε φωτογραφίες πυροσβεστικό όχημα σε ρόλο ιδιωτικής πυροσβεστικής φύλαξης στη βίλα της επιχειρηματικής οικογένειας Λύκου. Η οικογένεια έχει στενές σχέσεις με τον Κυρ. Μητσοτόκη. Ο σημερινός πρωθυπουργός διετέλεσε μέλος διοικητικοί) συμβουλίου εταιρείας της οικογένειας Λύκου, ενώ όσο ήταν επικεφαλής θυγατρικής εταιρείας της Εθνικής Τράπεζας φρόντισε για την πώληση των μετοχών της θυγατρικής στην εταιρεία του Λύκου

Το δόγμα «γαία πυρί μιχθήτω» προφανώς δεν αφορά τους πρωθυπουργικούς φίλους. Τώρα αν έχει ο ίδιος την ευθύνη ή οι μηχανισμοί του πρέπει να το απαντήσει.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger