Home » , » Δεν είναι «ανικανότητα» του ελληνικού κράτους να αντιμετωπίσει τις πυρκαγιές. Είναι ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ

Δεν είναι «ανικανότητα» του ελληνικού κράτους να αντιμετωπίσει τις πυρκαγιές. Είναι ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 3 Αυγούστου 2021 | 9:15 μ.μ.

Δεν υπάρχουν λέξεις για να περιγράψουν τον τεράστιο όλεθρο που σκορπάει η πύρινη λαίλαπα αυτές τις ώρες σε αρκετά μέρη της Ελλάδας, με το μεγαλύτερο και καταστροφικότερο μέτωπο να βρίσκεται στην Βαρυμπόμπη. 

Σχετικά ρεπορτάζ υπάρχουν σε όλα τα ΜΜΕ και στην περιγραφή των γεγονότων δεν έχουμε κάτι να προσθέσουμε. 

Μαζί με την θλίψη μας για την τεράστια καταστροφή που συμβαίνει στο "ανόργανο σώμα του ανθρώπου", την φύση, και εκφράζοντας την συμπαράσταση στα θύματα των καταστροφών, επαναφέρουμε απόσπασμα από περασμένη ανάρτησή μας:

Κανένα από τα δυο κόμματα εξουσίας δεν κάνει λόγο για την ανυπαρξία υποδομών σε ανθρώπινο δυναμικό και τεχνικά μέσα να αντιμετωπιστούν οι πυρκαγιές. Τυχαίο; Καθόλου.

Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα, άσχετα που κανένας πολιτικάντης και καθεστωτικό ΜΜΕ δεν αναφέρεται στην ουσία της πραγματικότητας. 

Δεν είναι η «ανικανότητα» του ελληνικού κράτους να αντιμετωπίσει τις πυρκαγιές. Είναι ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ. 

Κι αυτό δεν συμβαίνει μόνο στην Ελλάδα. Ανάλογη τακτική ακολουθούν όλες οι αστικές κυβερνήσεις στον καπιταλισμό. Ρίχτε μια ματιά στην ειδησεογραφία και θα διαπιστώσετε ότι τεράστιες πυρκαγιές τα τελευταία χρόνια, με πολλά ανθρώπινα θύματα, είχαμε σε δεκάδες καπιταλιστικά κράτη ανάμεσα τους οι ΗΠΑ, η Ιταλία, Πορτογαλία, Ισπανία, Γαλλία κ.α.

Δεν μπορούσαν αυτά τα κράτη να δημιουργήσουν υποδομές ώστε να αντιδρούν αποτελεσματικά την εκδήλωση πυρκαγιών; Φυσικά και μπορούσαν.

Ο καπιταλισμός όμως άλλα επιτάσσει. Τα πάντα να αντιμετωπίζονται σαν πηγή αποκόμισης κέρδους. Είτε αυτά είναι έμψυχο υλικό είτε περιβάλλον.

Πολύ εύκολα και για να τεκμηριώσουμε αυτό τον ισχυρισμό μας θα μπορούσαμε να παραθέσουμε οικονομικά στοιχεία για τα ποσά που διέθεσε το ελληνικό κράτος τα τελευταία χρόνια για να «σώσει» τα τραπεζικά ιδρύματα, τα τεράστια χρήματα που διέθεσε για να προμηθευτεί πολεμικούς εξοπλισμούς κλπ, σε αντιδιαστολή με τις δραματικές περιστολές που έκανε στα κονδύλια πυρόσβεσης, αλλά και σε ότι έχει να κάνει με τον λεγόμενο «κοινωνικό κράτος».

Το θεωρούμε πλεονασμό. Ομως είναι καιρός να αρχίζουμε να βλέπουμε το δάσος (που καίγεται) και όχι το δέντρο που προβάλλουν.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger