Home » , , » Ο Ρουμάνος Μέσι

Ο Ρουμάνος Μέσι

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 11 Αυγούστου 2021 | 8:44 π.μ.

Πηγή: Νίκος Παπαδογιάννης - newsletter, Documento

Όταν οι Ρουμάνοι πυροσβέστες ρίχτηκαν στη μάχη με τις φλόγες, έμοιαζαν σαν να μπήκε ο Μέσι να παίξει μπάλα με τον Πανιώνιο. Στο τέλος, μας είπαν μέσω της κρατικής τηλεόρασης της χώρας αυτό που δεν θέλαμε να ακούσουμε: «Η πυρκαγιά ήταν υπόθεση μίας ημέρας. Οι Έλληνες ενεργούσαν σαν να μην ήθελαν να τη σβήσουν».

Την επόμενη στιγμή, οι ακοίμητοι ψηφοφόροι του Κυριάκου κρέμασαν κουδούνια στους Ρουμάνους μέσα από τα social media. Να βγάλουν τον σκασμό οι ξυπόλητοι, να μάθουν να σέβονται τη φιλόξενη χώρα και τον ευγενή λαό μας και τα τοιαύτα. Μάλλον δεν θα τους ξαναφωνάξουμε στην επόμενη φωτιά.

Στο μεταξύ, και το άφησα τελευταίο επειδή δεν αποτελεί είδηση, η επίσημη Εκκλησία ετοιμάζεται για εορταστικές κωδωνοκρουσίες χωρίς να δίνει φράγκο για τους πυρόπληκτους. Ούτε μεταφορικά ούτε κυριολεκτικά. Ένας ορθόδοξος αρχιεπίσκοπος της αλλοδαπής, τον οποίο μόλις είδα στην τηλεόραση αλλά δεν πρόλαβα να ακούσω ονοματεπώνυμο και ιδιότητα, ζήτησε από όλες τις ενορίες να διεξάγουν …έρανο. Να βάλουν δηλαδή λεφτά οι πιστοί, για να βοηθήσουν τον εαυτό τους.

Το πολύ πολύ να ξεφουρνίσουν οι παπάδες για λαϊκό προσκύνημα πάλι καμιά «θαυματουργή» εικόνα από το Άγιο Όρος, ή τις παντούφλες του γέροντα Παΐσιου, για την ενίσχυση των ξεσπιτωμένων. Πάλι με τον οβολό των αφελών δηλαδή, όπως έγινε -δεν θα το ξεχάσω ποτέ- και στον φονικό σεισμό του 1999.

Σταματώ εδώ γιατί τη βαριά κουβέντα την έχω στην άκρη των χειλέων, μέρα που είναι. ΐΘα με αφορίσουν που θα με αφορίσουν ο Μητσοτάκης με τη θεούσα Κεραμέως, το μόνο που μου λείπει είναι να με αφορίσει και ο Ιερώνυμος.

Σε άλλα νέα από την θεοσεβούμενη οικουμένη μας, ο αρχάγγελος της μπάλας Λιονέλ Μέσι θα κερδίζει στην Παρί Σεν Ζερμέν  2,41 ευρώ ανά δευτερόλεπτο ή 114,68 το λεπτό ή 8.680 την εργατοώρα. Τα παπούτσια του είναι στ’ αλήθεια θαυματουργά, όχι σαν τις σαγιονάρες του αγιορείτη μοναχού.

Την πτήση που έφερε τον Μέσι από τη Βαρκελώνη στο Παρίσι παρακολουθούσαν ηλεκτρονικά μέσω της εφαρμογής Flight Radar 140.000 άτομα, για να σιγουρευτούν ότι η ιπτάμενη κουκίδα πήγαινε στ’ αλήθεια στο αεροδρόμιο «Mπουρζ» και όχι σε κανένα Μάντσεστερ. Αλήθεια, πόσα πυροσβεστικά αεροπλάνα θα μπορούσαμε να αγοράσουμε με τα χρήματα του συμβολαίου του;

Αν δείτε καπνό, μη περιμένετε άδικα την Πυροσβεστική και την Πολιτική Προστασία. Σε αυτόν τον αγώνα, είμαστε μόνοι και αβοήθητοι.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger