Home » , , » Δεν έχουμε δυσλειτουργία ενός "θεσμού" κ. Βαξεβάνη. Εχουμε μια ταξική δικαιοσύνη αναπόσπαστο στοιχείο της αστικής δικατορίας.

Δεν έχουμε δυσλειτουργία ενός "θεσμού" κ. Βαξεβάνη. Εχουμε μια ταξική δικαιοσύνη αναπόσπαστο στοιχείο της αστικής δικατορίας.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 1 Αυγούστου 2021 | 9:22 μ.μ.

Ο Κώστας Βαξεβάνης κάνει στρατευμένη δημοσιογραφία -αυτό δεν είναι κακό όταν  η διακίνηση ειδήσεων και πολιτικών τοποθετήσεων δεν συνοδεύεται με ανταλλάγματα κάθε είδους- και τώρα παρακολουθούμε με ενδιαφέρον την αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει μεταξύ της πρωθυπουργικής οικογένειας και του εκδότη του Documento.

Πυρήνας ως γνωστόν γι' αυτή την κόντρα είναι οι αποκαλύψεις των συντακτών της εφημερίδας και του ίδιου του Κ. Βαξεβάνη για το ψεύτικο πόθεν έσχες  που καταθέτει εδώ και χρόνια ο πρωθυπουργός της χώρας και η συμβία του.

Σήμερα ο εκδότης του εντύπου υπογράφει ένα σχετικό κείμενο στην ιστοσελίδα της εφημερίδας. Απευθυνόμαστε μάλιστα στους "λειτουργούς της Θέμιδας" κάνει μια σωστή υπογράμμιση: "Δεν απασχολεί τη Δικαιοσύνη αν ψεύδεται και πολύ περισσότερο αν έκλεψε ο πρωθυπουργός ώστε να ψεύδεται; Δεν είναι ρόλος της να ερευνήσει ό,τι σκανδαλίζει την κοινή γνώμη σε ό,τι αφορά τη νομιμότητα; Δεν έχει υποχρέωση να σταθεί με θάρρος και να υψώσει το θεσμικό της ανάστημα απέναντι σε όσους έχουν την εξουσία και είναι πρακτικά ανεξέλεγκτοι;..

Αν αύριο η ελληνική Δικαιοσύνη ερωτηθεί (που θα ερωτηθεί) στα διεθνή φόρουμ γιατί δεν διέταξε έρευνα για το πόθεν έσχες του νυν πρωθυπουργού, τι θα κάνει; Θα φορέσει συνολάκι Zeus+Dione και θα εμφανιστεί για να απαντήσει με το αφήγημα της Μαρέβας Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη πως το πόθεν έσχες έχει κριθεί; Ποιο πόθεν έσχες; Αυτό που αμφισβητούν τα σημερινά επίσημα έγγραφα; Να καταργήσουμε το πόθεν έσχες και να θεσπίσουμε ακαταδίωκτο για τον πρωθυπουργό. Το ακαταδίωκτο μάλιστα είναι και της μόδας".

Προσέξτε κάτι που πιθανόν να μην γίνεται αντιληπτό με την ανάγνωση του κειμένου. Ο Κ. Βαξεβάνης είναι έξυπνος και θεωρητικά καταρτισμένος όσο λίγοι αστοί δημοσιολόγοι. Στο πόνημα του καυτηριάζει και σωστά την λειτουργία της αστικής δικαιοσύνης. Αυτό όμως που αποφεύγει να γράψει, είναι ότι έχουμε έναν πυλώνα του αστικού κράτους, που δεν είναι δυνατόν να λειτουργήσει πέρα απ' τα πλαίσια του συστήματος. Οπότε δεν έχουμε δυσλειτουργία ενός "θεσμού" κ. Βαξεβάνη. Εχουμε μια ταξική δικαιοσύνη αναπόσπαστο στοιχείο της αστικής δικτατορίας. 

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

2 Αυγούστου 2021 στις 6:44 π.μ.

Μην κάνετε μαθηματα Μαρξισμου στον Βαξεβανη.Εχει περασει απο κνε κ τα ξερει.Απλα εχει αποφασισει που ειναι το συμφέρον του

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger